10:20
Πάσχα με θετική ενέργεια feng shui!

Πάσχα με θετική ενέργεια feng shui!

Οι γιορτινές μέρες του Πάσχα, έχουν διαφορετικό ενεργειακό ή πραγματικό αποτέλεσμα για τον καθένα απο εμάς.

Κατηγορία: Σπίτι | Ανάρτηση: 13/04/2017 | Συντάκτης: Μαριάννα Παπαϊώαννου

Αυτές οι γιορτινές μέρες του Πάσχα,έχουν διαφορετικό ενεργειακό ή πραγματικό αποτέλεσμα για τον καθένα απο εμάς...

Είναι μια ευκαιρία για ξεκούραση, χαλάρωση και επαφή με την ανοιξιάτικη φύση αλλά και μια ευκαιρία έκφρασης των θρησκευτικών συναισθημάτων, κατάνυξης, συγχώρεσης και εσωτερικής πνευματικής αναζήτησης.

Η θετική ενέργεια του feng shui θα μας βοηθήσει, με τρείς απλές συμβουλές,να επωφεληθούμε ενεργειακά όσο το δυνατό περισσότερο απο αυτές τις ιδιαίτερες μέρες και να στηρίξουμε τον εαυτό μας στην διαδικασία αυτή, της αναγέννησης.

Επιλέγουμε τα κατάλληλα χρώματα.

Πέρα απο την κλασσική επιλογή του κόκκινου και κίτρινου χρώματος,που χρησιμοποιούνται για την πασχαλινή δυτική διακόσμηση, έχουμε και άλλες,πιο ξεχωριστές επιλογές αποχρώσεων που είναι πολύ ευνοϊκές θετικά σύμφωνα με το feng shui.

Απαλά,παστέλ χρώματα όπως το γαλάζιο της ακουαμαρίνας ή το τυρκουάζ, το βεραμάν/ανοιχτό πράσινο, το απαλό ρόζ ή μωβ της λεβάντας δίνουν έναν πολύ ήρεμο και χαλαρό τόνο στον χώρο μας, προάγουν την αρμονία και δεν διαταράσσουν την ροή της ενέργειας Qi στον χώρο και κατά συνέπεια στα άτομα που ζουν ή έρχονται να μας επισκεφτούν αυτές τις γιορτινές μέρες.

Ιδανικά,για την συμπλήρωση των 5 στοιχείων του feng shui, μπορούμε να προσθέσουμε σε αυτές τις απαλές αποχρώσεις των χρωμάτων, το στοιχείο του μετάλλου, τοποθετώντας μεταλλικά σκεύη ή διακοσμητικά στο τραπέζι μας.

Ενισχύουμε το στοιχείο του ξύλου στον χώρο

Ειδικά αυτή την χρονική περίοδο, που περιλαμβάνει την γιορτή του Πάσχα και την εποχή της άνοιξης, είναι σημαντικό να ενισχύσουμε το στοιχείο του ξύλου, που αντιστοιχεί ενεργειακά στην ζωή, την αναγέννηση, την ανάπτυξη και την εξέλιξη.

Το στοιχείο του ξύλου, σύμφωνα πάντα με το feng shui, αντιπροσωπεύεται στον χώρο μας απο τα φυτά και τα λουλούδια, το ξύλο σαν υλικό, το παραλληλόγραμμο σχήμα και το πράσινο χρώμα.

Γι αυτό φροντίζουμε να τοποθετήσουμε, τώρα αυτές τις εορταστικές μέρες, ανοιξιάτικα λουλούδια όπως  οι τουλίπες, οι πανσέδες και οι μαργαρίτες, ειδικά στα βόρεια του χώρου μας ενώ παράλληλα επιλέγουμε να στολίσουμε με διακοσμητικά απο ξύλο και να διαλέξουμε ένα ξύλινο παραλληλόγραμμο τραπέζι για το επίσημο δείπνο με την οικογένεια και τους φίλους.

Αποφεύγουμε το άγχος & την ένταση

Είναι λογικό, όπως κάθε εορταστική περίοδο, να επιβαρυνόμαστε με επιπλέον εργασίες, υποχρεώσεις και ευθύνες αλλά και να καταφεύγουμε στο υπερβολικό φαγητό και αλκοόλ, συνήθως λόγω άγχους και διαταραχής της προσωπικής μας ενέργειας απο τα άτομα της οικογένειας και του φιλικού μας περιβάλλοντος.

Όπως όμως υποστηρίζει η θετική ενέργεια του feng shui, πρέπει να προστατεύουμε ενεργειακά τον εαυτό μας απο την συνεχή ένταση και να μην καταφεύγουμε σε ακρότητες στην συμπεριφορά μας,είτε προς τον εαυτό μας με την κατάχρηση στην κατανάλωση φαγητού/ποτού είτε προς τους άλλους, δημιουργώντας παρεξηγήσεις και διαξιφισμούς.

Φροντίζουμε να διατηρούμε τις πράξεις μας, την προσφορά μας στους άλλους και γενικά όλη την συμπεριφορά μας σε ένα ομαλό, ισορροπημένο επίπεδο “δούναι & λαβείν” με καταμερισμό των όποιων υποχρεώσεων, ομαλή πρόσληψη τροφής και ποτού και σωστή, εκ των προτέρων οργάνωση, των οικογενειακών ή φιλικών συγκεντρώσεων.

Για να ενισχύουμε περισσότερο αυτή την ήρεμη ροή ενέργειας μεταξύ των φίλων και των συγγενών μας, θα τοποθετήσουμε κόκκινα διακοσμητικά, κεριά ή υφάσματα στα βορειοδυτικά του χώρου μας, μαζί με ένα μικρό πορσελάνινο μπωλ στο οποίο θα τοποθετήσουμε τρείς κρυστάλλους χαλαζίες.

Καλό Πάσχα!

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο άχαρο τσιμέντο.

Όχι άλλο άχαρο τσιμέντο.

Κατηγορία: Σπίτι | Ανάρτηση: 03/06/2015

Θέλουμε κτίρια όμορφα και όχι να μας πνίγουν.[...]

περισσοτερα
Οι καθρέφτες μεγαλώνουν τους μικρούς χώρους.

Οι καθρέφτες μεγαλώνουν τους μικρούς χώρους.

Κατηγορία: Σπίτι | Ανάρτηση: 04/06/2015

Ακόμα μία απόδειξη ότι oι καθρέφτες μεγαλώνουν τους μικρούς χώρους (φώτο) .!![...]

περισσοτερα