12:30
Βρεφικό δωμάτιο (Μέρος Β)

Βρεφικο δωματιο (Μερος Β)

Εκτός από τους τοίχους, σημασία στο δωμάτιο του μωρού σας έχουν και τα έπιπλα.

Κατηγορία: Σπίτι | Ανάρτηση: 08/07/2015 | Συντάκτης: Ζωή Κέσκο

Αφού σας προτείναμε τα χρώματα των τοίχων, σκεφτήκαμε να σας δώσουμε ιδέες και για το πώς να διαμορφώσετε κατάλληλα τον χώρο, όπου θα βρίσκεται το νέο μέλος της οικογένειάς σας.

Το επόμενο βήμα στη διαμόρφωση του βρεφικού δωματίου είναι τα έπιπλα. Πολλοί γονείς μέχρι και αυτά τα διαλέγουν σε γαλάζιο ή ροζ χρώμα και δεν υπολογίζουν πως το παιδί θα μεγαλώσει και η κούνια για παράδειγμα δεν θα χρειαστεί.

Τα πιο ασφαλή χρώματα για τα έπιπλα είναι το λευκό και το κλασσικό καφέ, ουδέτερα (έτσι ώστε αν το δεύτερο παιδάκι με το καλό είναι διαφορετικού φύλλου να μην υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα). Προσοχή βέβαια, αν οι τοίχοι του δωματίου είναι λευκοί καλό θα ήταν τα έπιπλα να είναι καφέ. Ο συνδυασμός των δύο χρωμάτων δεν αποκλείεται, ιδιαίτερα σε πολύχρωμα δωμάτια.

Αν βέβαια, θέλετε λίγο παραπάνω χρώμα στο δωμάτιο, διαλέξτε έντονες αποχρώσεις (κατά προτίμηση πορτοκαλί, πράσινο ακόμη και κίτρινο), ώστε να έρθουν σε πλήρη αντίθεση με το υπόλοιπο δωμάτιο.

Aφού διαλέξετε και τα χρώματα, θα πρέπει να προσέξετε και που θα τα τοποθετήσετε.  Μην αγοράσετε πολλά έπιπλα και δεν ξέρετε που να τα βάλετε. Λίγα πράγματα είναι αρκετά. Εξάλλου, μεγαλώνοντας τα περισσότερα από αυτά ίσως να μην χρησιμοποιηθούν ποτέ.

Λοιπόν! Η κούνια του μωρού σας καλό είναι να βρίσκεται γωνιακά του παραθύρου, έτσι ώστε το φως να μπαίνει στο δωμάτιο, χωρίς να ενοχλεί το μωρό σας. Εκτός από το κρεβατάκι του παιδιού σας θα χρειαστείτε σίγουρα μια συρταριέρα (ή και ντουλάπα), για τα ρούχα του παιδιού, την οποία και θα τοποθετήσετε δίπλα στην κούνια (θα είναι πιο βολικό).

Τα υπόλοιπα έπιπλα τα αφήνουμε πάνω στη δική σας κρίση, καθώς μόνο εσείς ξέρετε τι πραγματικά χρειάζεστε και τι όχι.

Δείτε το Μέρος Α

Πηγή φωτογραφιών: bhuto.com, gekkotakat.com, vanitty535.rssing.com, mycyfi.com               
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο άχαρο τσιμέντο.

Όχι άλλο άχαρο τσιμέντο.

Κατηγορία: Σπίτι | Ανάρτηση: 03/06/2015

Θέλουμε κτίρια όμορφα και όχι να μας πνίγουν.[...]

περισσοτερα
Οι καθρέφτες μεγαλώνουν τους μικρούς χώρους.

Οι καθρέφτες μεγαλώνουν τους μικρούς χώρους.

Κατηγορία: Σπίτι | Ανάρτηση: 04/06/2015

Ακόμα μία απόδειξη ότι oι καθρέφτες μεγαλώνουν τους μικρούς χώρους (φώτο) .!![...]

περισσοτερα