12:30
Βρεφικό δωμάτιο (Μέρος Α)

Βρεφικο δωματιο (Μερος Α)

Ιδέες για το δωμάτιο του μωρού σας, ανεξαρτήτως φύλλου.

Κατηγορία: Σπίτι | Ανάρτηση: 07/07/2015 | Συντάκτης: Ζωή Κέσκο

Είστε μια νέα μαμά, που σε λίγους μήνες περιμένει παιδάκι και δεν έχει σκεφτεί ακόμη πως θα φτιάξει το παιδικό δωμάτιο; Για τον λόγο αυτό, κι εμείς σας προτείνουμε μερικές ιδέες για το πώς να φτιάξετε το δωμάτιο του μωρού σας, ανεξάρτητα του φύλλου του παιδιού. Δεν είναι αναγκαίο να χρησιμοποιηθούν τα κλασσικά χρώματα, ροζ και γαλάζιο.

Αρχικά να θυμάστε, πως το δωμάτιο του παιδιού δεν χρειάζεται να είναι ο μεγαλύτερος χώρος του σπιτιού. Εξάλλου, μόνο εκεί δεν θα περνάει τι ώρες του. Διαλέξτε ένα μικρό δωμάτιο (όχι αποπνικτικό) που σίγουρα θα έχει παράθυρο, καθώς θα πρέπει να αερίζεται συνέχεια.

Ας πάμε στο χρώμα των τοίχων. Λοιπόν, μη βιαστείτε να αγοράσετε το κλασικό ροζ ή το γαλάζιο (ανάλογα με το αν είναι αγοράκι ή κοριτσάκι), γιατί το μόνο σίγουρο είναι πως, όταν μεγαλώσουν λιγάκι θα το βαρεθούν.

Ένας πολύ καλός συνδυασμός χρωμάτων, είναι το κίτρινο με το ανοιχτό πράσινο (λαχανί). Προσοχή όμως μιλάμε για παλ χρώματα, ώστε τα δωμάτιο να φωτιστεί και να μην σκοτεινιάσει ξαφνικά. Φροντίστε το πιο ανοιχτό από τα δύο να το βάλετε στον τοίχο, όπου βρίσκεται το παράθυρο, καθώς ο ήλιος δεν θα «βλέπει» αυτό το σημείο.

Βέβαια υπάρχει πάντα η λύση του λευκού χρώματος, που ξεκουράζει το μάτι.  Και για να γίνει λίγο πιο παιχνιδιάρικο και όχι τόσο βαρετό μπορείτε να τοποθετήσετε διάφορα  αυτοκόλλητα, βασισμένα πάνω σε κάποια παιδική ταινία ή παραμύθι, τα οποία ξεκολλάτε όποτε θέλετε.

Δείτε το Μέρος Β

Πηγή φωτογραφιών: mixpade.com, ekohisastil.si, cnbhomes.com, pinterest.comΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο άχαρο τσιμέντο.

Όχι άλλο άχαρο τσιμέντο.

Κατηγορία: Σπίτι | Ανάρτηση: 03/06/2015

Θέλουμε κτίρια όμορφα και όχι να μας πνίγουν.[...]

περισσοτερα
Οι καθρέφτες μεγαλώνουν τους μικρούς χώρους.

Οι καθρέφτες μεγαλώνουν τους μικρούς χώρους.

Κατηγορία: Σπίτι | Ανάρτηση: 04/06/2015

Ακόμα μία απόδειξη ότι oι καθρέφτες μεγαλώνουν τους μικρούς χώρους (φώτο) .!![...]

περισσοτερα