11:30
Πάντρεμα μόδας και παράδοσης

Παντρεμα μοδας και παραδοσης

Ένα ιστορικό αγροτικό χωριό σε ένα βουκολικό τοπίο ανακαινίζεται με μοντέρνες πινελιές...

Κατηγορία: Διακόσμηση | Ανάρτηση: 20/11/2015 | Συντάκτης: Γιώργος Πετρίδης

To Cerdanya είναι ένα αγροτικό ιστορικό χωριό «χωμένο» στα βουνά Pyranees στη βορειοανατολική Ισπανία. Το χωριό που περιβάλλεται από χωράφια βρίσκεται σε ένα εντυπωσιακό βουκολικό τοπίο και αποτελείται από παραδοσιακά πέτρινα κτίρια με τερακότα κεραμοσκεπές.

Στην dom arquitectura ανατέθηκε να ανακαινίσει ένα σύμπλεγμα κατοικιών που αποτελείται από έναν αχυρώνα, μια αποθήκη και μια μικρή κατοικία με παραδοσιακή «badiu», όπως ονομάζεται, αυλή. Στα χνάρια των υφιστάμενων κτιρίων, οι εξωτερικοί χώροι έμειναν ως επί το πλείστον ανέπαφοι, έτσι ώστε να διαφυλαχθεί το αισθητικό ορόσημο. Με διακριτικά μοντέρνα ξύλινα παραθυρόφυλλα κατά μήκος στις εμπρός και πίσω προσόψεις, παρέχεται μια μικρή ένδειξη ως προς το επικαιροποιημένο χώρο χωρίς να παραγνωρίζονται από τον χαρακτήρα του περιβάλλοντος.

Το εσωτερικό γίνεται ένας εντελώς νέος χώρος, όπου τα κλασικά και σύγχρονα υλικά παντρεύονται για να δημιουργήσουν μια νέα εμπειρία ζωής. Οι υφιστάμενοι ξύλινοι δοκοί σε όλες τις παρατυπίες τους αφήνονται εκτεθειμένοι και μερικές φορές υποστηρίζονται από την αντίθεση ακαμψίας του χάλυβα. Τα παχιά κατώφλια των θυρών στους τοίχους και την τοιχοποιία επενδύονται με εμφανή μεταλλική πλάκα που επανεμφανίζεται σε όλο το εσωτερικό και το εξωτερικό. Η badiu παίρνει νέα λειτουργία με το κουβούκλιο που είναι κατασκευασμένο από αναγεννημένα δοκάρια, χρησιμοποιώντας παραδοσιακές μεθόδους για να επαναπροσδιοριστεί ο χώρο.

πηγή φωτογραφιών: jordiangueraphoto.comΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το καλοκαίρι είναι πλέον προ των πυλών .

Το καλοκαίρι είναι πλέον προ των πυλών .

Κατηγορία: Διακόσμηση | Ανάρτηση: 03/06/2015

Ετοιμάστε το μπαλκόνι σας μικρό ή μεγάλο[...]

περισσοτερα
Μία καρεκλά μέσα σε μια καρέκλα μέσα σε μια καρέκλα

Μία καρεκλά μέσα σε μια καρέκλα μέσα σε μια καρέκλα

Κατηγορία: Διακόσμηση | Ανάρτηση: 03/06/2015

Μία καρεκλά μέσα σε μια καρέκλα μέσα σε μια καρέκλα …. Και πάει λέγοντας. [...]

περισσοτερα