20:55
Πως να διακοσμήσετε ένα loft

Πως να διακοσμησετε ενα loft

Έξυπνες λύσεις για έναν ιδιαίτερο χώρο

Κατηγορία: Σπίτι | Ανάρτηση: 07/10/2015 | Συντάκτης: Αγάπη Λυδιώτη

Με τον όρο loft  ονομάζουμε έναν υπερυψωμένο χώρο που προέρχεται, συνήθως, από παλιά εργοστάσια ή αποθήκες και έχει μετατραπεί σε διαμέρισμα. Είναι ένας ενιαίος, προσαρμόσιμος και ψηλοτάβανος χώρος (πάνω από 3,80 μ.) σχεδόν χωρίς εμφανή στοιχεία διαμερίσματος, με παράθυρα μεγάλου μεγέθους, δοκάρια και σωληνώσεις.

Επειδή η μοναδικότητα του loft βασίζεται στην αρχιτεκτονική του, είναι καλύτερα να προτιμήσουμε μία πιο minimal διακόσμηση, διατηρώντας έτσι τα αυθεντικά στοιχεία του.

Μία πιο οικονομική λύση για τη δημιουργία ενός καλόγουστου loft θα ήταν να διατηρήσουμε το παλιό τούβλο, τα ξύλινα ή μεταλλικά δοκάρια, ακόμα και τους μισό-κατεστραμμένους τοίχους και να επενδύσουμε σε μοντέρνα και ταυτόχρονα minimal στοιχεία όπως  κουφώματα σε χρώμα Inox, πόρτες σε λάκα χρώματος γκρι ή λευκού και επιβλητικά έπιπλα σε λιτές γραμμές  που αναδεικνύονται στον χώρο. Πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην αρμονία και τη λιτότητα που επιβάλλει ένας ενιαίος χώρος διότι ουσιαστικά όλα τα δωμάτια βρίσκονται μαζί.

 

1. Επιλέξτε δύο έως τρία βασικά χρώματα:

Για να επιτευχθεί η λιτότητα στον χώρο, επιλέγουμε από δύο έως τρία βασικά χρώματα για την διακόσμηση του loft από τα οποία τουλάχιστον το ένα πρέπει να ανήκει στην κατηγορία των ουδέτερων χρωμάτων (λευκό, μαύρο, γκρι, μπεζ κτλ.). Τα έπιπλα πρέπει να δένουν αρμονικά μεταξύ τους τόσο στα χρώματα όσο και στο στιλ.

(Πηγή: busyboo.com)

2. Βάλτε το ξύλο στη ζωή σας:

Για να πετύχουμε έναν χώρο πιο οικείο και «ζεστό», η ιδανική επιλογή είναι τα ξύλινα στοιχεία. Η τραπεζαρία, οι καρέκλες ή το γραφείο στην ποιότητα του ξύλου, ακόμα και ξύλινο πάτωμα αν υπάρχει η ανάλογη οικονομική δυνατότητα.

(Πηγή: phillymag.com)

3. Έπιπλα:

Το κρεβάτι, ο καναπές, οι πολυθρόνες  καλό θα ήταν να είναι στις ίδιες αποχρώσεις και τα υφάσματα να ταιριάζουν μεταξύ τους.

(Πηγή: home-style-decor.com)

 

4. Διακοσμητικές λεπτομέρειες:

Επειδή η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά, δώστε ιδιαίτερη βάση στα διακοσμητικά του loft σας. Συνδυάστε τον καναπέ με δύο-τρία μαξιλάρια ή διάφορα άλλα διακοσμητικά όπως πίνακες ή βάζα σε έντονο χρώμα (π.χ. κίτρινο, φούξια, μωβ, κόκκινο) ή σε εμπριμέ σχέδιο ώστε να σπάσει τυχόν μονοτονίες.

(Πηγή: decoist.com)

5. Κερδίστε χώρο:

Το τέλειο loft πρέπει να είναι πάντα τακτοποιημένο και προσεγμένο. Για να πετύχετε την καλύτερη εξοικονόμηση χώρου, καλό θα ήταν να προσθέσετε μερικά ράφια (ενδεχομένως σε έντονο χρώμα όπως οι λεπτομέρειες) σε  κάποιον κενό τοίχο συνδυάζοντας έτσι το στιλ και τη λειτουργικότητα.


(Πηγή: alicdn.com)

6. ​Δημιουργήστε πατάρι:

Εκμεταλλευτείτε το ψηλό ταβάνι του loft δημιουργώντας ένα πατάρι όπου θα τοποθετηθεί η κρεβατοκάμαρα ή ακόμα και το γραφείο. Έτσι, όχι μόνο κερδίζετε σε λειτουργικότητα αλλά αποκτάτε και τον δικό σας προσωπικό χώρο.


(Πηγή: decoist.com)

7. Φιλοξενείστε όποιον θέλετε:

Ένα από τα κυριότερα προβλήματα ενός loft, ήταν η έλλειψη επιπλέον χώρου για τη φιλοξενία φίλων. Αγοράστε έναν καναπέ που μετατρέπεται σε κρεβάτι ανά πάσα  στιγμή.

(Πηγή: trendhunterstatic.com)

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο άχαρο τσιμέντο.

Όχι άλλο άχαρο τσιμέντο.

Κατηγορία: Σπίτι | Ανάρτηση: 03/06/2015

Θέλουμε κτίρια όμορφα και όχι να μας πνίγουν.[...]

περισσοτερα
Οι καθρέφτες μεγαλώνουν τους μικρούς χώρους.

Οι καθρέφτες μεγαλώνουν τους μικρούς χώρους.

Κατηγορία: Σπίτι | Ανάρτηση: 04/06/2015

Ακόμα μία απόδειξη ότι oι καθρέφτες μεγαλώνουν τους μικρούς χώρους (φώτο) .!![...]

περισσοτερα