15:22
Πως να διαλέξετε το κατάλληλο κρεβάτι για τον χώρο σας

Πως να διαλεξετε το καταλληλο κρεβατι για τον χωρο σας

Εξοικονομήστε χώρο στο υπνοδωμάτιο με τον πιο απλό τρόπο

Κατηγορία: Σπίτι | Ανάρτηση: 05/10/2015 | Συντάκτης: Αγάπη Λυδιώτη

 

Κάθε υπνοδωμάτιο έχει και τις ιδιαιτερότητές του, για αυτό  η επιλογή του κατάλληλου κρεβατιού αποτελεί το σημαντικότερο μέρος της διακόσμησής του καθώς μπορεί όχι μόνο να βελτιώσει την όψη της κρεβατοκάμαρας αλλά και να χαρίσει ένα υπνοδωμάτιο λειτουργικό  και ευρύχωρο. Πριν αγοράσουμε, όμως, το κρεβάτι, είναι σημαντικό να δούμε ποιο είναι το κατάλληλο ανάλογα με τα τετραγωνικά του χώρου έτσι ώστε να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή εκμετάλλευσή του.


(Πηγή: archiexpo.com)

1. Μονό κρεβάτι:

 Ίσως ο πιο διαδεδομένος τύπος κρεβατιού. Οι συνήθεις διαστάσεις του είναι 90cm x 200cm. Το τοποθετούμε σε υπνοδωμάτια όπου ο χώρος είναι περιορισμένος. Ειδικά στα παιδικά και εφηβικά δωμάτια όπου το υπνοδωμάτιο δεν προσφέρεται μόνο για ξεκούραση αλλά και για παιχνίδι ή διάβασμα, αυτός ο τύπος κρεβατιού είναι ιδανικός.


(Πηγή: newshousedesign.com)

2. Διπλό κρεβάτι:

Σε αυτήν την περίπτωση, το υπνοδωμάτιο είτε είναι ευρύχωρο, είτε χρησιμοποιείται μόνο για ξεκούραση. Οι συνήθεις διαστάσεις του είναι 160cm x 200cm, δηλαδή μπορούν να ξαπλώσουν μέχρι και δύο άτομα.


(Πηγή: rainbowwoodsouth.co.uk​)

3. Κουκέτα:

 Ίσως η πιο αποτελεσματική λύση για το δωμάτιο των παιδιών. Τα κρεβάτια βρίσκονται το ένα επάνω στο άλλο και μπορούν να κοιμηθούν δύο παιδιά και πολλές φορές τρία ανάλογα με την κουκέτα που θα προτιμήσουμε. Έτσι έχουμε τεράστια εξοικονόμηση χώρου και το δωμάτιο γίνεται λειτουργικό, αφήνοντας ελεύθερο χώρο τόσο για το γραφείο ή τη βιβλιοθήκη όσο και για παιχνίδι. Όμως η κουκέτα δεν είναι ιδανική μόνο για δύο ή τρία άτομα, αλλά μπορούμε να επιλέξουμε κουκέτα για ένα άτομο η οποία έχει είτε τις διαστάσεις μονού κρεβατιού (90cm x 200cm x 200cm ) είτε τις διαστάσεις διπλού κρεβατιού (160cm x 200cm x 200cm), για περισσότερη άνεση. Με αυτόν τον τρόπο κερδίζουμε χώρο καθώς κάτω από την κουκέτα τοποθετούμε τον καναπέ, το γραφείο ή οποιοδήποτε άλλο έπιπλο της αρεσκείας μας! Γενικότερα η κουκέτα είναι η πιο οικονομική, έξυπνη, καλόγουστη αλλά και ασφαλής  λύση σε κάθε δωμάτιο όπου η εξοικονόμηση χώρου κρίνεται απαραίτητη.


(Πηγή: barilochehouse.com)

4. Σαν σαλόνι:

Είναι ένας καναπές που έχει την ιδιότητα να μετατρέπεται σε κρεβάτι με μερικές μόνο κινήσεις. Προορίζεται είτε για μικρά υπνοδωμάτια είτε για loft έτσι ώστε να είναι πάντα τακτοποιημένο και καλόγουστο. Επιπλέον, είναι ιδανικό για τον ξενώνα, όπου μετατρέπεται σε ένα έξτρα καθιστικό τις ημέρες που δεν υπάρχει φιλοξενούμενος, ή ακόμα και για το γραφείο.

 


(Πηγή: revedecor.com)

5. Συρόμενο:

Άλλη μία έξυπνη λύση για τα δωμάτια που παρουσιάζουν έλλειψη χώρου. Είναι ένα υπερυψωμένο κρεβάτι (μεσαίου ύψους), ο αντικαταστάτης της κουκέτας θα έλεγα, που «κρύβει» ένα ακόμα: το συρόμενο.  Συνήθως έχει τις διαστάσεις ενός μονού κρεβατιού και σπανιότερα συναντάμε τη διπλή εκδοχή του.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο άχαρο τσιμέντο.

Όχι άλλο άχαρο τσιμέντο.

Κατηγορία: Σπίτι | Ανάρτηση: 03/06/2015

Θέλουμε κτίρια όμορφα και όχι να μας πνίγουν.[...]

περισσοτερα
Οι καθρέφτες μεγαλώνουν τους μικρούς χώρους.

Οι καθρέφτες μεγαλώνουν τους μικρούς χώρους.

Κατηγορία: Σπίτι | Ανάρτηση: 04/06/2015

Ακόμα μία απόδειξη ότι oι καθρέφτες μεγαλώνουν τους μικρούς χώρους (φώτο) .!![...]

περισσοτερα