10:20
Ψάθινα, πλαστικά ή από ύφασμα;

Ψαθινα, πλαστικα η απο υφασμα;

3+1 τρόποι για να οργανώσετε τα ντουλάπια της κουζίνα σας με διαφόρων ειδών καλάθια.

Κατηγορία: Tips | Ανάρτηση: 20/07/2018 | Συντάκτης: Τζένη Μυλωνοπούλου

Αν το ντουλάπι σου δεν μοιάζει με αυτό, δεν είσαι ο μόνος. Κρατώντας το ντουλάπι σας σε τέτοια κατάσταση είναι μια πρόκληση - ειδικά εάν το χρησιμοποιείτε πραγματικά. Είτε είστε μάγειρας ή αρχάριος στην κουζίνα, το κελάρι σας θα πρέπει να είναι σε μια σταθερή κατάσταση. Με τόσο πολλά πράγματα, πώς τα κρατάμε όλα σωστά; Η απάντηση μπορεί να είναι πιο απλή από ό, τι νομίζετε.

Κοιτάξτε αυτές τις όμορφες εικόνες. Τι έχουν όλοι κοινό; Τα καλάθια. Μπορεί να είναι ψάθινα, πλαστικά ή από ύφασμα. Σε σχεδόν κάθε περίπτωση ενός καλά οργανωμένου ντουλαπιού, το ταπεινό καλάθι παίζει σημαντικό ρόλο. Εδώ είναι τέσσερις τρόποι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα καλάθια για να έχετε κάποα αισθητική στην κουζίνα σας.

1. Χρησιμοποιήστε τα για να δημιουργήσετε καθορισμένες περιοχές

Χάνετε χρόνο για να βρείτε τα πράγματα στο ντουλάπι σας; Μπορεί να είναι επειδή δεν ξέρετε πού να κοιτάξετε. Ο πιο βασικός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε τα καλάθια για την οργάνωση του ντουλαπιού είναι να τα ομαδοποιήσετε σαν αντικείμενα. Όλα τα κονσερβοποιημένα προϊόντα σας μπαίνουν σε ένα καλάθι. Τα ζυμαρικά και το ρύζι σας πηγαίνουν σε ένα άλλο. Όλα τα σνακ φαγητά πηγαίνουν σε ένα άλλο.

Μπορεί επίσης να είστε πιο προσεχτικοί με τους τύπους των περιοχών που δημιουργείτε. Αντί να ομαδοποιείτε παρόμοια προϊόντα μαζί, μπορείτε να ομαδοποιήσετε τα πράγματα με βάση το γεύμα. Δοκιμάστε ένα καλάθι για πρωινό, ένα καλάθι για γεύμα και ένα καλάθι για τα συστατικά κάθε γεύματος που σκοπεύετε να κάνετε αυτήν την εβδομάδα. Φτιάξτε το σύστημά σας μέχρι να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα.

2. Χρησιμοποιήστε τα για να κρύψετε την άσχημη συσκευασία

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να έχουν χρόνο να ανασυσκευάσουν όλα όσα αγοράζουν στο παντοπωλείο και να τα μεταφέρουν σε όμορφα δοχεία. Αλλά ορισμένοι από εμάς δεν έχουν την πολυτέλεια αυτού του υπερβολικού χρόνου. Εάν θέλετε η κουζίνα σας να έχει ένα ενιαίο στυλ, αλλά χωρίς υπαερβολές να είναι όλα πάντα σε βάζα και κάδους, τα καλάθια είναι φίλος σας. Τοποθετώντας συσκευασμένα προϊόντα σε καλάθια, κρύβετε τις ζωηρές ετικέτες, ενώ προβάλουν την αισθητική σας άποψη.

3. Χρησιμοποιήστε τα για να αποθηκεύσετε μικρές συσκευές

Πολλοί από εμάς διαθέτουν ένα ευρύ φάσμα συσκευών κουζίνας στο σπίτι μας. Μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε ή να μην τις χρησιμοποιήσουμε τακτικά. Ακόμα κι έτσι, καταλαμβάνουν πολύτιμο χώρο αποθήκευσης. Συνεπώς τοποθετήστε τις συσκευές σε καλάθια για καλύτερη εξοικονονόμηση χώρου.

Αυτό απελευθερώνει περισσότερο χώρο από την κουζίνα και το ντουλάπι σας για τα πράγματα που χρησιμοποιείτε καθημερινά - ή τουλάχιστον κάθε εβδομάδα.

4. Χρησιμοποιήστε τα για να ελαχιστοποιήσετε το υπερβολικό φαγητό

Πόσοι από εσάς παίρνετε από το ντουλάπι σας ένα ξεχασμένο - αλλά ακόμα απολύτως χρησιμοποιήσιμο - φαγητό;

Κάνετε αυτό πιο εύκολο κρατώντας παλαιότερη τροφή στα καλάθια σας και ψάξτε τα καλάθια σας προτού πάτε στην αγορά για να αντικαταστήσετε τα προϊόντα που σας λείπουν.

Πηγή: freshome.comΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι κάνουμε για να αποφύγουμε τις ανεπιθύμητες μυρωδιές σε διάφορα άδεια σκεύη

Τι κάνουμε για να αποφύγουμε τις ανεπιθύμητες μυρωδιές σε διάφορα άδεια σκεύη

Κατηγορία: Tips | Ανάρτηση: 03/06/2015

Οι περισσότεροι θέλουμε όταν αδειάσει ένα βαζάκι από μαρμελάδα να το φυλάξουμε για μελλοντική χρήση.[...]

περισσοτερα
5 ασυνήθιστες χρήσεις για φίλτρα καφέ

5 ασυνήθιστες χρήσεις για φίλτρα καφέ

Κατηγορία: Tips | Ανάρτηση: 04/06/2015

5 ασυνήθιστες χρήσεις για φίλτρα καφέ....[...]

περισσοτερα