10:51
Ιδέες για μικρά υπνοδωμάτια!

Ιδεες για μικρα υπνοδωματια!

8+1 έξυπνοι τρόποι για να κάνετε την κρεβατοκάμαρά σας να φαίνεται μεγαλύτερη

Κατηγορία: Tips | Ανάρτηση: 07/12/2017 | Συντάκτης: Τζένη Μυλωνοπούλου

Εάν ζείτε σε ένα μικρό διαμέρισμα ή μοιράζεστε ένα σπίτι με συγκάτοικους, τότε σίγουρα έχετε μια εξαιρετικά μικρή κρεβατοκάμαρα. Και αυτό μπορεί να είναι μια πρόκληση εάν δεν ζείτε με τη νοοτροπία "less is more".

Και εδώ είναι 9 έξυπνοι τρόποι πώς να μεγιστοποιηθεί ο χώρος σε ένα μικροσκοπικό

1. FAVOUR LIGHT HUES

Οι φωτεινές αποχρώσεις βοηθούν αυτόματα να κάνουν τους χώρους να φαίνονται φωτεινότεροι και μεγαλύτεροι.

2. Προσθήκη WITH COLOUR & PATTERN

Αν αγαπάτε φωτεινά χρώματα και μοτίβα, αλλά δεν έχετε το χώρο να κάνετε μια τολμηρή αλλαγή, δοκιμάστε να δημιουργήσετε μια γωνία που να έχει ενδιαφέρον. Βάψτε ή τοποθετήστε μια ταπετσαρία στη βάση μιας βιβλιοθήκης ή στο εσωτερικό μιας εσοχής για να φέρει βάθος στο δωμάτιο. Σε αντίθεση με έναν τοίχο που δεν έχει το ίδιο αποτέλεσμα. Και είναι επίσης πολύ πιο οικονομικό από να αλλάξεις έναν ολόκληρο τοίχο.

3. Εκμεταλλευτείτε τις ψηλές οροφές στο υπνοδωμάτιό σας

Εάν η κρεβατοκάμαρά σας έχει ψηλό ταβάνι τότε είστε ένας από τους τυχερούς. Κάνει το χώρο σας να φαίνεται πολύ μεγαλύτερο από ό, τι πραγματικά είναι, αλλά σας δίνει επιπλέον περισσότερες επιλογές αποθήκευσης. Έτσι, χρησιμοποιήστε το πρόσθετο ύψος εγκαθιστώντας ράφια ακριβώς κάτω από τη γραμμή οροφής. Είναι ιδανικό για βιβλία και οτιδήποτε άλλο δεν χρειάζεται να φαίνεται.

4. Γωνιακό γραφείο

Δεν έχετε αρκετό χώρο για το γραφείο στο μικρό υπνοδωμάτιο σας; Κανένα πρόβλημα. Εάν είναι δυνατόν, τοποθετήστε το γραφείο σας σε μια γωνία, έτσι ώστε να δημιουργείται ένας ξεχωριστός χώρος εργασίας που θα συμπληρώσει το χώρο. Και αν μπορείτε να βρείτε ένα μικρό γραφείο με ενσωματωμένα ράφια, τότε σίγουρα θα πετύχετε το καλύτερο αποτέλεσμα.

5. Κομοδίνο - γραφείο

Εάν εργάζεστε πραγματικά με έναν μικρό χώρο, επιλέξτε ένα κομοδίνα πολλαπλών χρήσεων αντί για ένα αυτόνομο γραφείο.

6. Σύστημα αποθήκευσης

Το αγαπημένο σύστημα αποθήκευσης σε σχήμα κύβου επιτρέπει την προσαρμογή όλων των ειδών αντικειμένων που έχετε στο υπνοδωμάτιό σας και δεν επιτρέπει την ακαταστασία.

7. Οργάνωση της ντουλάπας

Ένα πράγμα που είναι σαφές είναι το πόσο χώρο, οι ντουλάπες καταλαμβάνουν. Έτσι, εάν είστε υπερήφανοι για τη συλλογή ρούχων σας, θα πρέπει να έχετε και τον κατάλληλο χώρο για αν τα αποθηκεύσετε. Ένα μικρό μέρος συρταριών της ντουλάπας μπορεί να φιλοξενήσει τυχόν έξτρα, όπως τα μπλουζάκια, τα τζιν, τα εργαλεία γυμναστικής και τις πιτζάμες. Και αν έχετε μια ιδιαίτερα μεγάλη συλλογή ενδυμάτων, αξίζει να επενδύσετε σε μια μονάδα αποθήκευσης για παπούτσια.

8. Συρτάρια αποθήκευσης κάτω από το κρεβάτι

Εάν το κρεβάτι σας έχει ήδη χτιστεί σε αποθηκευτικό χώρο, τότε είστε τυχεροί. Αλλά αν όχι δεν θα δυσκολευτείτε να βρείτε κουτιά αποθήκευσης σε ένα κατάστημα και να τα τοποθετήσετε κάτω από το κρεβάτι σας.

9. Άγκιστρα και κρεμάστρες πίσω από την πόρτα της κρεβατοκάμαρας

Και, τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, να επωφεληθείτε πλήρως κάθε περιοχή του δωματίου σας. Είναι ο απλούστερος τρόπος να μεγιστοποιηθεί ο χώρος σε μια μικρή κρεβατοκάμαρα. Για παράδειγμα, η πόρτα της κρεβατοκάμαράς σας θα μπορούσε να λειτουργήσει ως ράφι παλτών ή να παρέχει χώρο αποθήκευσης για αξεσουάρ. Τοποθετήστε μια κρεμάστρα ή μια γκάμα αγκίστρων για να βελτιστοποιήσετε πλήρως το χώρο.

Πηγή: designworld.me ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι κάνουμε για να αποφύγουμε τις ανεπιθύμητες μυρωδιές σε διάφορα άδεια σκεύη

Τι κάνουμε για να αποφύγουμε τις ανεπιθύμητες μυρωδιές σε διάφορα άδεια σκεύη

Κατηγορία: Tips | Ανάρτηση: 03/06/2015

Οι περισσότεροι θέλουμε όταν αδειάσει ένα βαζάκι από μαρμελάδα να το φυλάξουμε για μελλοντική χρήση.[...]

περισσοτερα
5 ασυνήθιστες χρήσεις για φίλτρα καφέ

5 ασυνήθιστες χρήσεις για φίλτρα καφέ

Κατηγορία: Tips | Ανάρτηση: 04/06/2015

5 ασυνήθιστες χρήσεις για φίλτρα καφέ....[...]

περισσοτερα