07:03
Βότανα για τον κήπο του σπιτιού σας!

Βοτανα για τον κηπο του σπιτιου σας!

Τοποθετούνται και σε γλάστρες στο παράθυρο της κουζίνας σας για να χρησιμοποιηθούν στην μαγειρική.

Κατηγορία: Tips | Ανάρτηση: 10/05/2017 | Συντάκτης: Τζένη Μυλωνοπούλου

Εάν έχετε κήπο, αυτός είναι πολύ καλός τρόπος να αποκτήσετε μεγαλύτερο έλεγχο πάνω στα αναπτυσσόμενα βότανα σας. Έτσι, μπορείτε εύκολα να μετακινήσετε τις γλάστρες προς μια θερμότερη περιοχή εάν χρειαστεί και πίσω στη σκιά, αν η εποχή γίνει πολύ ζεστή. Τα 5 βότανα  που ακολουθούν είναι πιο εύκολα διαθέσιμα για χρήση όταν είναι ομαδοποιημένα. Θα είναι κατάλληλα για να τα χρησιμοποιήσετε όταν βρίσκονται ακριβώς έξω από την πόρτα της κουζίνας σας ή σε κάποιο παράθυρο κοντά στην κουζίνα σας.

Ακολουθούν 5 επιλογές από βότανα για τον κήπο σας που θα τα χρησιμοποιήσετε στο μαγείρεμά σας.

1. Μέντα

Η φύτευση μιάς γλάστρας με μέντα στον κήπο σας είναι ένας καλός τρόπος για να ελέγχετε το βότανο και χρησιμοποιώντας μια ξεχωριστή γλάστρα είναι μια καλύτερη ιδέα.

2. Rosemary

Το Rosemary είναι το αγαπημένο μας βότανο για το μαγείρεμα. Φυτεύεται εύκολα, διατηρώντας την έντονη γεύση του όλο το χειμώνα. Τοποθετείται και σε γλάστρα στους εσωτερικούς χώρους και συνεχίζει να αναπτύσσεται σε ένα ηλιόλουστο παράθυρο και σπάνια ενοχλείται από έντομα. Επίσης, το ξυλώδες στέλεχος του είναι ιδανικό για χειροτεχνία.

3. Βασιλικός

Ο Βασιλικός είναι ένα από τα πιο ικανοποιητικά βότανα για να αναπτυχθεί σε μια γλάστρα. Στον βασιλικό αρέσει να έχει άφθονο νερό για να μπορέσει να κρατήσει τα τρυφερά φύλλα του παχουλά. Το κακό είναι ότι είναι ευαίσθητος στη μούχλα. Σε μια γλάστρα, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι το φυτό παίρνει αρκετό αέρα.

4. Θυμάρι

Το θυμάρι είναι πολλές φορές ένα υποτιμημένο βότανο. Συχνά φυτεύεται και δεν χρησιμοποιείται ποτέ. Στο θυμάρι αξίζει μια ψηλότερη θέση στη λίστα των μαγειρικών βοτάνων!

 Ορισμένες ποικιλίες μεγαλώνουν σε μικρά φυτά που μοιάζουν με θάμνους, ενώ τα μικροσκοπικά μωβ λουλούδια του είναι υπέροχα. 

Πηγή:thespruce.comΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι κάνουμε για να αποφύγουμε τις ανεπιθύμητες μυρωδιές σε διάφορα άδεια σκεύη

Τι κάνουμε για να αποφύγουμε τις ανεπιθύμητες μυρωδιές σε διάφορα άδεια σκεύη

Κατηγορία: Tips | Ανάρτηση: 03/06/2015

Οι περισσότεροι θέλουμε όταν αδειάσει ένα βαζάκι από μαρμελάδα να το φυλάξουμε για μελλοντική χρήση.[...]

περισσοτερα
5 ασυνήθιστες χρήσεις για φίλτρα καφέ

5 ασυνήθιστες χρήσεις για φίλτρα καφέ

Κατηγορία: Tips | Ανάρτηση: 04/06/2015

5 ασυνήθιστες χρήσεις για φίλτρα καφέ....[...]

περισσοτερα