08:30
Όταν η μάθηση

Οταν η μαθηση "συναντα" το παιχνιδι!

Η Baupiloten δημιούργησε χώρο για διερευνητική μάθηση στο Δημοτικό Carl Bolle στο Βερολίνο.

Κατηγορία: Επαγγελματικός Χώρος | Ανάρτηση: 15/05/2017 | Συντάκτης: Ιωάννης Παππούς

Η μορφή ακολουθεί τη φαντασία των παιδιών. Η Baupiloten κάλεσε τους μαθητές στα εργαστήρια της, προκειμένου να μάθει για τις ιδέες και τις επιθυμίες τους σχετικά με τον επανασχεδιασμό του σχολείου. Η ιστορία του “κατάσκοπου με τον αστραφτερό μανδύα" αναδύθηκε από αυτά τα εργαστήρια, και τελικά έγινε το προσχέδιο για το σχεδιασμό ενός ευρύχωρου διαδρόμου που ήταν προηγουμένως απρόσιτος. Σύμφωνα με το σύνθημα του σχολείου «γλώσσα και κίνηση", ο διάδρομος μετατράπηκε σε ένα χώρο αναψυχής που ενθαρρύνει την «διερευνητική μάθηση».

Μέσω της αρχιτεκτονικής και του οπτικοακουστικού χώρου, τα παιδιά μπορούν να εντοπίσουν το "κατάσκοπος", μαθαίνοντας παράλληλα για τη διαδικασία της επιστημονικής παρατήρησης σε ένα παιχνιδιάρικο περιβάλλον.

Μπορούν να κινούνται κατά μήκος των αναρριχώμενων τοίχων, να παρατηρούν τον χώρο από διαφορετικές οπτικές γωνίες, ή να περάσουν χρόνο μόνα τους στις διάφορες καταπακτές ανάγνωσης. Ενώ οι μαθητές βοήθησαν τους αρχιτέκτονες να αναπτύξουν τις ιδέες για τον σχεδιασμό, οι αρχιτέκτονες ήταν εκεί για να ενθαρρύνουν την περιέργειά και το ερευνητικό πνεύμα των παιδιών.

Οι εγκαταστάσεις του φωτισμού εμφανίζονται ως ένα χιονισμένο τοπίο στο εσωτερικό του κτιρίου, κοσμώντας και φωτίζοντας διακριτικά την προϋπάρχουσα επίπλωση, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπουν σε τμήματα της αρχικής δομής να αναδειχθούν. Στην λευκή επιφάνεια, διάφορα μέρη της εγκατάστασης του κόκκινου, μπλε ή πράσινου φωτισμού οριοθετούν διαφορετικές περιοχές της.

Οι μαθητές μπορούν να βιώσουν την ιδέα του περισκόπιου, να διερευνήσουν το φάσμα χρωμάτων, να μάθουν για τα συμπληρωματικά χρώματα, να αντανακλούν στο φως αγωγούς, ή ακόμη και να εφεύρουν κώδικες με τους οποίους μπορεί να αναλάβουν το ρόλο του κατασκόπου και να αφήνουν ή να στέλνουν μυστικά μηνύματα για να επικοινωνούν με τα άλλα παιδιά!

 

Πηγή: archdaily.comΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας όμορφος χώρος γραφείου???

Ένας όμορφος χώρος γραφείου???

Κατηγορία: Επαγγελματικός Χώρος | Ανάρτηση: 03/06/2015

Και όμως δεν είναι ένας όμορφος χώρος γραφείου σε ένα σπίτι..!!![...]

περισσοτερα
Γραφείο σε σπίτι σε Vintage Style

Γραφείο σε σπίτι σε Vintage Style

Κατηγορία: Επαγγελματικός Χώρος | Ανάρτηση: 04/06/2015

Ιδανικό για εργασία σε ωραία ατμόσφαιρα.[...]

περισσοτερα