10:44
3 σημάδια πως το σπίτι μας έχει κακό Feng Shui.

3 σημαδια πως το σπιτι μας εχει κακο Feng Shui.

Τι πρέπει να προσέξουμε για να αποφύγουμε την αρνητική ενέργεια στο χώρο μας!

Κατηγορία: Σπίτι | Ανάρτηση: 13/12/2016 | Συντάκτης: Μαριάννα Παπαϊώαννου

Υπάρχουν πολλά σημεία μέσα σε έναν χώρο που καθορίζουν το αρνητικό ή θετικό feng shui σε αυτόν.

Κάποια είναι πιο ουδέτερα κάποια άλλα όμως είναι αρκετά αρνητικά και μπλοκάρουν σε μεγάλο βαθμό την ομαλή ροή ενέργειας Qi στον χώρο μας.

Αυτά είναι τα 3 πιο σημαντικά αρνητικά σημεία που θα πρέπει να προσέξουμε για να μην έχει το σπίτι ή το γραφείο μας κακό feng shui:

 

1. Τι υπάρχει ακριβώς απέξω ή εσωτερικά της πόρτας εισόδου.

Η πόρτα εισόδου σε έναν χώρο είναι ουσιαστικά η πύλη απο όπου εισέρχεται στον χώρο μας η θετική ενέργεια Qi και είναι σημαντικό να προσέξουμε τι υπάρχει στην εξωτερική και εσωτερική πλευρά της,έτσι ώστε να μην παρεμποδίζεται ή διαστρεβλώνεται η ροή της ενέργειας στον χώρο μας.

Εάν έχουμε μπάνιο ακριβώς απέναντι απο την εξώπορτα του διαμερίσματος,εάν υπάρχει σκάλα ακριβώς απέξω απο την εξώπορτα ή έχουμε τοποθετήσει καθρέφτη σε ένα έπιπλο που ¨κοιτά” κατευθείαν προς την πόρτα,στην εσωτερική πλευρά του διαμερίσματος, τότε η όλη η θετική ενέργεια που εισρέει στο χώρο μας “χάνεται”.

Καλό θα είναι,αρχικά για την πόρτα του μπάνιου,να είναι πάντα κλειστή,να κρεμάσουμε στο πόμολο της πόρτας έναν κρύσταλλο τουρμαλίνη και εάν είναι δυνατό χωροταξικά να τοποθετήσουμε ένα παραβάν έτσι ώστε να παρεμποδίσουμε την οπτική επαφή με την είσοδο του χώρου μας.

Εάν πάλι έχουμε σκάλα που οδηγεί καθοδικά ακριβώς έξω απο την εξώπορτα του διαμερίσματος μας τότε ενθαρρύνεται η πολύ γρήγορη και απότομη ροή ενέργειας,γι αυτό καλό θα είναι να τοποθετήσουμε ένα φυτό όπως η τούγια ή ο κάκτος στην βάση της σκάλας ή στα δεξιά της δικής μας εξώπορτας.

 

2. Έχουμε το μπάνιο στο κέντρο ευημερίας του χώρου μας ή/και μέσα σε κρεβατοκάμαρα.

Το κέντρο ευημερίας σε έναν χώρο όπως και η κρεβατοκάμαρα είναι δυο απο τα πιο σημαντικά σημεία στο σπίτι,σύμφωνα με το feng shui,καθώς επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την ροή της ενέργειας Qi και την ισορροπία της προσωπικής μας ενέργειας,αντίστοιχα.

Φροντίζουμε να μην υπάρχουν έπιπλα στο κέντρο του σπιτιού ή του γραφείου μας και να κινούμαστε άνετα στο κέντρο χωρίς να “χτυπάμε” σε κάποια γωνία επίπλου.

Σε περίπτωση που το μπάνιο βρίσκεται μέσα στην κρεβατοκάμαρα ή σε το κέντρο ευημερίας του χώρου μας τότε προκαλείται ένταση και δυσθυμίες σε συναισθηματικό,ψυχολογικό επίπεδο.

Γι αυτό προσέχουμε πάντα την διαρρύθμιση της κρεβατοκάμαρας και του μπάνιου,να είναι σύμφωνα με τις αρχές ευνοϊκής χωροθεσίας feng shui που μπορούμε να διαβάσουμε εδώ http://www.bobandwendy.gr/article~729~diakosmiste-sosta-tin-krevatokamara-sas-sumfona-me-tous-kanones-tou-feng-shui και εδώ http://www.bobandwendy.gr/article~483~diamorfonoume-to-mpanio-mas-sumfona-me-to-feng-shui
 

3. Πάρα πολλά διακοσμητικά αντικείμενα/έπιπλα

Αυτό το χαρακτηριστικό κακού feng shui είναι κάτι που εξαρτάται αποκλειστικά απο εμάς (δηλαδή δεν έχει να κάνει με την κατασκευή του σπιτιού ή του γραφείου μας) και είναι κάτι που δυστυχώς όλοι,λίγο ή πολύ,κάνουμε στον χώρο μας.

Τον επιβαρύνουμε με πολλά διακοσμητικά χάριν αισθητικής και πολλά έπιπλα που πολλές φορές δεν χρησιμοποιούμε καν σε καθημερινή βάση.

Ο κανόνας ευνοϊκής χωροθεσίας feng shui καθορίζει πως σε κάθε δωμάτιο δεν θα πρέπει να υπάρχουν πάνω απο 4 ή 6 το πολύ διακοσμητικά αντικείμενα. (σε αυτά συμπεριλαμβάνονται ασημικά,βάζα,πιατέλες,φιγούρες,κουτάκια,κορνίζες και κάθε είδους διακοσμητικά)

Για παράδειγμα στο σαλόνι μας προσέχουμε,ειδικά επάνω στο τραπέζι,να μην έχουμε πάνω απο ένα ή δυο διακοσμητικά και να μην τοποθετούμε πολλά τραπεζάκια ή καρέκλες γύρω απο τον καναπέ μας.

Ομοίως στις κρεβατοκάμαρες να μην υπάρχουν περιττά έπιπλα,πέραν του κρεβατιού,της συρταριέρας και των κομοδίνων.

Κάθε αντικείμενο και κάθε έπιπλο “δίνει” την ενέργειά του στον χώρο μας γι αυτό πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην διακόσμηση του σπιτιού μας έτσι ώστε να μην επιβαρύνουμε την ροή της ενέργειας Qi στον χώρο μας και κατά συνέπεια στον οργανισμό μας.

 

Ευθυμία Α. Μισιρλή
Μηχανολόγος-Μηχανικός
Ειδικός σύμβουλος ευνοϊκής ψυχολογικής χωροθεσίας Feng Shui
www.facebook.com/www.fengshuiinteriordesign.gr

 

 Η Ευθυμία Α. Μισιρλή σπούδασε στο τμήμα μηχανολόγων-μηχανικών του ΕΜΠ και στην συνέχεια σπούδασε feng shui  & γεωπαθολογία στην Mastery Academy of Chinese Metaphysics στην Γαλλία παράλληλα με την αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ψυχολογίας,αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης σε Γαλλία και Ελλάδα.

Έχει εμφανιστεί στην τηλεόραση,αρθρογραφεί σε περιοδικά και κάνει ομιλίες & σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα με αντικείμενο την ευνοική ψυχολογική χωροθεσία feng shui

 

 

 

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο άχαρο τσιμέντο.

Όχι άλλο άχαρο τσιμέντο.

Κατηγορία: Σπίτι | Ανάρτηση: 03/06/2015

Θέλουμε κτίρια όμορφα και όχι να μας πνίγουν.[...]

περισσοτερα
Οι καθρέφτες μεγαλώνουν τους μικρούς χώρους.

Οι καθρέφτες μεγαλώνουν τους μικρούς χώρους.

Κατηγορία: Σπίτι | Ανάρτηση: 04/06/2015

Ακόμα μία απόδειξη ότι oι καθρέφτες μεγαλώνουν τους μικρούς χώρους (φώτο) .!![...]

περισσοτερα