Γραφειο στο....σπιτι!
Οι ειδικοί μας εξηγούν ποιά είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα όταν έχουμε το γραφείο μας στο σπίτι!
Κατηγορία: Σπίτι | Ανάρτηση: 23/11/2016 | Συντάκτης: Μαριάννα ΠαπαϊώαννουΤο να έχουμε ένα γραφείο ή και γενικά τον επαγγελματικό μας χώρο στο σπίτι, έχει πλεονεκτήματα αλλά μειονεκτήματα, ειδικά σε ότι αφορά την διάσπαση της προσωπικής μας ενέργειας και ισορροπίας.
Σύμφωνα με το feng shui, ο οικιακός χώρος είναι ιερός,με ευνοϊκή προς τους διαμένοντες χωροθεσία, αρμονική και ισορροπημένη ροή ενέργειας Qi, δημιουργώντας κατά κάποιον τρόπο,ένα προστατευμένο σύμπαν απο τις εξωτερικές αρνητικές ενέργειες, που περικλείει όλα τα μέλη της οικογένειας.
Στην περίπτωση όμως, που διάφοροι λόγοι οικονομικοί, κοινωνικοί, προσωπικοί μας “αναγκάζουν” να μεταφέρουμε ή να δημιουργήσουμε απο την αρχή, έναν επαγγελματικό χώρο στο σπίτι, αυτή η αρμονική ροή ενέργειας που αναφέραμε παραπάνω, διαταράσσεται απο τις εξωτερικές ανθρώπινες ενέργειες που είναι πολύ πιθανό να έχουν αρνητική μορφή.
Ειδικά εάν μιλάμε για ένα ιατρείο, για ένα studio αισθητικής ή έναν χώρο προσωπικής ανάπτυξης,το να συνυπάρχει ο επαγγελματικός χώρος με τον οικιακό είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε εντάσεις, δυσθυμίες και παρεξηγήσεις σε όλους όσους μένουν μόνιμα στον χώρο.
Το feng shui μας προτείνει 3 τρόπους με τους οποίους θα προστατεύσουμε τον ιδιωτικό μας χώρο απο αυτή την εξωτερική αρνητική ενέργεια.
1. Σαφής Καθορισμός επαγγελματικού χώρου.
Η πρώτη και πιο βασική μας κίνηση είναι να καθορίσουμε το που θα εργαστούμε μέσα στο σπίτι.
Για παράδειγμα είναι μεγάλο λάθος το να δεχόμαστε πελάτες ή συνεργάτες πότε στην κουζίνα, πότε στο καθιστικό ή στο μπαλκόνι ανάλογα με το την διάθεσή μας ή τις ανάγκες των υπολοίπων μελών της οικογένειας.
Ακόμα και αν δεν έχουμε ολόκληρο δωμάτιο να διαθέσουμε προς επαγγελματική χρήση, μια γωνία ή πλευρά ενός δωματίου μπορεί να καθοριστεί ως σαφώς επαγγελματική και να περιορίσουμε την κίνηση των επισκεπτών σε αυτό ακριβώς το σημείο του χώρου.
Σε αυτό τον καθορισμό ορίων του επαγγελματικού με τον οικιακό χώρο, θα βοηθήσει και η διαφορετική διακόσμηση, ακολουθώντας πάντα τις προσωπικές μας ανάγκες και επιθυμίες.
(πχ γραφείο με “αυστηρές” γραμμές και καθαρά χρώματα -yang διακόσμηση-σε αντίθεση με τον υπόλοιπο χώρο που μπορεί να έχει “ζεστούς”,απαλούς χρωματισμούς με πιο “χαλαρές” yin γραμμές διακόσμησης ).
2. Επιλέγουμε την σωστή θέση για το γραφείο μας,σύμφωνα με το είδος της δουλειάς μας.
Αρχικά θα τοποθετήσουμε το γραφείο (ή τον πάγκο εργασίας ή οτιδήποτε χρησιμοποιούμε) στα βόρεια ή νοτιοανατολικά.
Σημαντικό ρόλο στην θέση του γραφείου μας,παίζει και το αντικείμενο της δουλειάς.
Εάν για παράδειγμα είναι καλλιτεχνικής φύσης (ζωγράφος,μουσικός) ή υπηρεσίες αισθητικής,το τοποθετούμε δυτικά,εάν έχει να κάνει με την θεωρία και τον λόγο-καθηγητής,συγγραφέας,δημοσιογράφος κλπ-τότε τοποθετείται βορειοανατολικά,εάν πρόκειται για πρακτικό επάγγελμα όπως κατασκευαστής/μηχανικός/αρχιτέκτονας τοποθετείται ανατολικά ή τέλος εάν πρόκειται για συμβουλευτική ή ιατρικής φύσης επάγγελμα η καλύτερη δυνατή θέση είναι στα βόρεια του χώρου μας.
3. Καθορισμός ωρών εργασίας.
Είναι λογικό το να ασχολούμαστε πολλές ώρες με την δουλειά μας στον οικείο χώρο τους σπιτιού μας.
Θα πρέπει όμως, ειδικά εάν έχουμε να κάνουμε και με συνεργάτες/πελάτες,να καθορίσουμε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα επικοινωνίας, έτσι ώστε να μην ενοχλούνται τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας αλλά το πιο σημαντικό, να μην διασπάται η δική μας προσωπική ενέργεια απο την συνεχή ενασχόληση με την δουλειά μας.
Πχ. Το να δεχόμαστε ασθενείς ή πελάτες στο γραφείο μας ή να έχουμε τηλεφωνική επικοινωνία όλη την ημέρα κάθε μέρα, κάποια στιγμή θα φτάσουμε να διακατεχόμαστε απο συνεχές άγχος που δυστυχώς θα μας οδηγήσει σε ψυχική κατάπτωση.
Θα πρέπει να ορίσουμε συγκεκριμένες ώρες και ημέρες εργασίας κατά την διάρκεια των οποίων μόνο θα μπορούν οι άλλοι να επικοινωνούν μαζί μας.
Αυτές οι ώρες,σύμφωνα με την θετική ενέργεια του feng shui, μπορούν να είναι μεταξύ 9 το πρωί και 2 το μεσημέρι και το απόγευμα απο τις 5 μέχρι τις 8, καθώς σε αυτά τα χρονικά διαστήματα,είμαστε σε κατάσταση ομαλής ανταλλαγής ενέργειας και ισορροπίας.
Έτσι εμείς θα είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάνουμε, κατά τις ώρες εργασίας, αλλά και θα μπορούμε να χαλαρώσουμε μετά, στον προσωπικό μας χώρο.
Ευθυμία Α. Μισιρλή
Μηχανολόγος-Μηχανικός
Ειδικός σύμβουλος ευνοϊκής ψυχολογικής χωροθεσίας Feng Shui
www.facebook.com/www.fengshuiinteriordesign.gr
Η Ευθυμία Α. Μισιρλή σπούδασε στο τμήμα μηχανολόγων-μηχανικών του ΕΜΠ και στην συνέχεια σπούδασε feng shui & γεωπαθολογία στην Mastery Academy of Chinese Metaphysics στην Γαλλία παράλληλα με την αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ψυχολογίας,αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης σε Γαλλία και Ελλάδα.
Έχει εμφανιστεί στην τηλεόραση,αρθρογραφεί σε περιοδικά και κάνει ομιλίες & σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα με αντικείμενο την ευνοική ψυχολογική χωροθεσία feng shui
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Όχι άλλο άχαρο τσιμέντο.
Κατηγορία: Σπίτι | Ανάρτηση: 03/06/2015Θέλουμε κτίρια όμορφα και όχι να μας πνίγουν.[...]
περισσοτεραΟι καθρέφτες μεγαλώνουν τους μικρούς χώρους.
Κατηγορία: Σπίτι | Ανάρτηση: 04/06/2015Ακόμα μία απόδειξη ότι oι καθρέφτες μεγαλώνουν τους μικρούς χώρους (φώτο) .!![...]
περισσοτερα