12:40
Πως θα επιλέξουμε το κρεβάτι μας για να έχει θετική ενέργεια feng shui!

Πως θα επιλέξουμε το κρεβάτι μας για να έχει θετική ενέργεια feng shui!

Τι θα πρέπει να προσέξουμε, ποιό είναι το προσωπικό μας στοιχείο και πως θα αποθηκέυσουμε διάφορα αντικείμενα

Κατηγορία: Διακόσμηση | Ανάρτηση: 21/10/2016 | Συντάκτης: Μαριάννα Παπαϊώαννου

Το κρεβάτι μας, είναι ίσως το πιο σημαντικό έπιπλο στο σπίτι μας, καθώς σ αυτό ο οργανισμός μας ουσιαστικά αναγεννάται κατά την διάρκεια του ύπνου.

Θα πρέπει όμως να προσέξουμε τρία βασικά σημεία έτσι ώστε να επιλέξουμε το καλύτερο δυνατό κρεβάτι για εμάς, σύμφωνα πάντα με την θετική ενέργεια του feng shui.

1/ Το υλικό του.

Το αν θα επιλέξουμε ένα ξύλινο κρεβάτι ή μεταλλικό, σύμφωνα με τις αρχές ευνοϊκής χωροθεσίας feng shui, καθορίζεται απο το προσωπικό μας στοιχείο.

Εάν για παράδειγμα ανήκουμε στο στοιχείο του ξύλου, ένα κρεβάτι απο μέταλλο θα είναι καταστροφικό για την προσωπική μας ενέργεια και αντίστοιχα  ένα μεταλλικό κρεβάτι θα είναι επιβλαβές ενεργειακά εάν το στοιχείο μας είναι το νερό.

Σε γενικές γραμμές εάν το στοιχείο μας είναι το νερό, η γή, το ξύλο επιλέγουμε το κρεβάτι μας να είναι απο ξύλο ενώ εάν το στοιχείο μας είναι το μέταλλο ή ή φωτιά τότε το ιδανικό υλικό είναι το μέταλλο.

* Το στοιχείο μας, σύμφωνα πάντα με το feng shui καθορίζεται απο την ημερομηνία γέννησής μας και μπορούμε να το βρούμε στον παρακάτω πίνακα

 

2/ Το κεφαλάρι του.

Δεδομένου πως ο οργανισμός μας κατά την διάρκεια του ύπνου αποδυναμώνεται ενεργειακά (για να επανέλθει, μετά τον υπνικό κύκλο στην ομαλή του φάση) είναι σημαντικό να προσέξουμε τι κεφαλάρι θα έχει το κρεβάτι μας.

Ένα συμπαγές, αρκετά υψηλό, χωρίς περίτεχνα σχέδια είναι ιδανικό στο να μας στηρίζει ενεργειακά και να μας δίνει την αίσθηση της “βάσης” και της ασφάλειας.

 

3/ Αν θα έχει ή όχι αποθηκευτικό χώρο.

Το feng shui προτείνει να μην υπάρχουν αποθηκευμένα πράγματα ακριβώς κάτω απο το κρεβάτι μας, σε κουτιά ή ατάκτως τοποθετημένα στο κάτω μέρος του κρεβατιού.

Πολύ περισσότερο δεν θα πρέπει να υπάρχει αποθηκευτικός χώρος, γιατί η ροή της ενέργειας Qi του σώματος μας, ειδικά κατά την διάρκεια του ύπνου μας,μπλοκάρεται απο τον όγκο των αποθηκευμένων αντικειμένων ή ρούχων.

Εάν λόγω χώρου μας είναι απόλυτα απαραίτητος ο αποθηκευτικός χώρος κάτω απο το κρεβάτι τότε καθαρίζουμε με μεγάλη σχολαστικότητα ότι υπάρχει κάτω απο αυτόν, οργανώνουμε ανά είδος τα αντικείμενα ή ρούχα και αποφεύγουμε την χρήση ναφθαλίνης ή άλλων χημικών και φυσικά φροντίζουμε να μην τον υπερφορτώσουμε.

Ευθυμία Α. Μισιρλή
Μηχανολόγος-Μηχανικός
Ειδικός σύμβουλος ευνοϊκής ψυχολογικής χωροθεσίας Feng Shui
www.facebook.com/www.fengshuiinteriordesign.gr

 

 Η Ευθυμία Α. Μισιρλή σπούδασε στο τμήμα μηχανολόγων-μηχανικών του ΕΜΠ και στην συνέχεια σπούδασε feng shui  & γεωπαθολογία στην Mastery Academy of Chinese Metaphysics στην Γαλλία παράλληλα με την αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ψυχολογίας,αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης σε Γαλλία και Ελλάδα.

Έχει εμφανιστεί στην τηλεόραση,αρθρογραφεί σε περιοδικά και κάνει ομιλίες & σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα με αντικείμενο την ευνοική ψυχολογική χωροθεσία feng shuiΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το καλοκαίρι είναι πλέον προ των πυλών .

Το καλοκαίρι είναι πλέον προ των πυλών .

Κατηγορία: Διακόσμηση | Ανάρτηση: 03/06/2015

Ετοιμάστε το μπαλκόνι σας μικρό ή μεγάλο[...]

περισσοτερα
Μία καρεκλά μέσα σε μια καρέκλα μέσα σε μια καρέκλα

Μία καρεκλά μέσα σε μια καρέκλα μέσα σε μια καρέκλα

Κατηγορία: Διακόσμηση | Ανάρτηση: 03/06/2015

Μία καρεκλά μέσα σε μια καρέκλα μέσα σε μια καρέκλα …. Και πάει λέγοντας. [...]

περισσοτερα