10:13
Σκέφτεστε να αγοράσετε ή να νοικιάσετε ένα νέο χώρο? Ας δούμε τι θα χρειαστεί να προσέξουμε.

Σκεφτεστε να αγορασετε η να νοικιασετε ενα νεο χωρο? Ας δουμε τι θα χρειαστει να προσεξουμε.

3 σημεία που πρέπει οπωσδήποτε να εξετάσετε, σύμφωνα με το Feng Shui!

Κατηγορία: Σπίτι | Ανάρτηση: 04/10/2016 | Συντάκτης: Μαριάννα Παπαϊώαννου

Το να αγοράσουμε ή να νοικιάσουμε έναν χώρο, είτε αυτός είναι επαγγελματικός είτε οικιακός, ενέχει οπωσδήποτε ένα ρίσκο, πολλές επιλογές και φυσικά απαιτεί προσεκτικές κινήσεις.

Η ευνοϊκή χωροθεσία feng shui θα μας δείξει 3 βασικά σημεία που είναι καλό να ελέγξουμε πριν την τελική απόφαση της αγοράς ή της ενοικίασης ενός χώρου.

1.  Τοποθεσία

Αφού βεβαιωθούμε πως η περιοχή μας εξυπηρετεί πρακτικά (πχ λόγω εμπορικού σημείου,λόγω εγγύτητας σε σημεία μεταφοράς ή σχολεία κτλ) το επόμενο που θα πρέπει να εξετάσουμε είναι εάν η θέση του είναι σωστή ενεργειακά απο πλευράς feng shui.

Ένα διαμέρισμα ή γραφείο σε αδιέξοδο, σε πεζόδρομο, πάνω σε ρέμα ή ένας χώρος που περιβάλλεται απο κτίρια με έντονη αρχιτεκτονική δομή (πχ μυτερές γωνίες) έχει δυσμενή, διαστρεβλωμένη ροή ενέργειας Qi, που δυστυχώς θα μας επηρεάσει αρνητικά.

Ακόμα, εάν υπάρχει σε πολύ κοντινή απόσταση σιδηροδρομικός σταθμός ή στάση λεωφορείου, αυτό σημαίνει πως το σπίτι μας εκτίθεται σε συνεχή, έντονη, δονούμενη ροή ενέργειας Qi, κάτι που φυσικά δεν επιθυμούμε.

2. Ο προσανατολισμός της κεντρικής πόρτας.

Ενώ συνήθως, όλοι ψάχνουμε πχ για τον γενικό προσανατολισμό του σπιτιού ή του γραφείου μας (πχ. Με δυτική ή ανατολική όψη), πιο σημαντικό είναι να προσέξουμε τον προσανατολισμό που έχει η κεντρική είσοδος.

Επιλέγουμε καλύτερα η εξώπορτα να βρίσκεται στην νότια, νοτιοανατολική ή ανατολική πλευρά γιατί τότε η ροή της ενέργειας είναι αρκετά ευνοϊκή και ενισχύει την επικοινωνία και την ανοδική πρόοδο στην καριέρα μας.

3. Η θέση του διαμερίσματος στην πολυκατοικία.

Είναι σημαντικό να επιλέξουμε τον χώρο μας, έτσι ώστε να βρίσκεται ανάμεσα σε ορόφους, πχ στον 2ο ή τον 3ο και όχι στο υπόγειο, στον πρώτο όροφο ή το ρετιρέ.

Όταν ένα διαμέρισμα ή γραφείο βρίσκεται ανάμεσα σε άλλους ορόφους, έχει σαφώς πιο ομαλή ροή ενέργειας Qi καθώς είναι-συμβολικά- μέρος μιας ενεργειακής αλυσίδας.

Εάν επιλέξουμε,ειδικά εάν πρόκειται για γραφείο,έναν υπόγειο χώρο ή τον τελευταίο επάνω,τότε η ενέργεια ή συμπιέζεται πολύ ή απομακρύνεται εύκολα, αντίστοιχα.

Το ίδιο συμβαίνει εάν επιλέξουμε ένα διαμέρισμα στον πρώτο όροφο, που έχει όμως στο κάτω μέρος του πυλωτή γιατί έχει πολύ έντονη ροή ενέργειας Qi ενώ συνάμα δίνει την αίσθηση απώλειας βάσης, κάτι που σίγουρα δεν επιθυμούμε στην προσωπική ή επαγγελματική μας πορεία.

Ευθυμία Α. Μισιρλή
Μηχανολόγος-Μηχανικός
Ειδικός σύμβουλος ευνοϊκής ψυχολογικής χωροθεσίας Feng Shui
www.facebook.com/www.fengshuiinteriordesign.gr

 

 Η Ευθυμία Α. Μισιρλή σπούδασε στο τμήμα μηχανολόγων-μηχανικών του ΕΜΠ

και στην συνέχεια σπούδασε feng shui  & γεωπαθολογία στην Mastery Academy of Chinese Metaphysics στην Γαλλία παράλληλα με την αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ψυχολογίας,αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης σε Γαλλία και Ελλάδα.

Έχει εμφανιστεί στην τηλεόραση,αρθρογραφεί σε περιοδικά και κάνει ομιλίες & σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα με αντικείμενο την ευνοική ψυχολογική χωροθεσία feng shui.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο άχαρο τσιμέντο.

Όχι άλλο άχαρο τσιμέντο.

Κατηγορία: Σπίτι | Ανάρτηση: 03/06/2015

Θέλουμε κτίρια όμορφα και όχι να μας πνίγουν.[...]

περισσοτερα
Οι καθρέφτες μεγαλώνουν τους μικρούς χώρους.

Οι καθρέφτες μεγαλώνουν τους μικρούς χώρους.

Κατηγορία: Σπίτι | Ανάρτηση: 04/06/2015

Ακόμα μία απόδειξη ότι oι καθρέφτες μεγαλώνουν τους μικρούς χώρους (φώτο) .!![...]

περισσοτερα