10:24
10 φυτά με θετική ενέργεια Feng Shui!

10 φυτα με θετικη ενεργεια Feng Shui!

Ήρθε η ώρα να δούμε ποια φύτα μπορούν να μας χαρίσουν ευημερία, ηρεμία, πλούτο και καθαρή ατμόσφαιρα!

Κατηγορία: Σπίτι | Ανάρτηση: 21/09/2016 | Συντάκτης: Μαριάννα Παπαϊώαννου

Είναι πολύ σημαντικό η ατμόσφαιρα στο σπίτι μας εκτός απο ομορφιά,να αποπνέει καθαρότητα,ηρεμία και φυσικά θετική ενέργεια.

Επιλέγουμε οποιοδήποτε απο τα παρακάτω 10 φυτά που θα ενισχύσουν την ροή της ενέργειας Qi στο σπίτι ή το γραφείο μας,ανάλογα με το είδος τους και την θέση που είναι τοποθετημένα,σύμφωνα με τις αρχές ευνοϊκής χωροθεσίας Feng Shui.

1. Συγκόνιο σε πράσινο ή κόκκινο χρώμα τοποθετούμε ιδανικά μπροστά σε γωνίες τοίχων ή επίπλων,όπου αυτό είναι εφικτό,καθώς συμβολίζει την ισορροπία των 5 στοιχείων του feng shui και ισορροπεί σε μεγάλο βαθμό την ροή της ενέργειας Qi στον χώρο.

2. Φιλόδεντρο (ή μόνστερα) το φυτό της ευτυχίας,όπως ονομάζεται στο feng shui,τοποθετείται ιδανικά στα νότια ή και στην κρεβατοκάμαρα σε μικρό μέγεθος.

3. Ελαστικοφόρος φίκος ενισχύει τον πλούτο και τα οικονομικά μας,τοποθετημένο ιδανικά στα νοτιοανατολικά του χώρου.

4. Χρυσός πόθος (ή αλλιώς αγγλικός κισσός) επίσης φυτό του πλούτου που επιπλέον συμβάλλει στον καθαρισμό της ατμόσφαιρας και το τοποθετούμε στα νοτιοανατολικά του σπιτιού ή του γραφείου μας.

5. Bamboo, ιδιαίτερα ωφέλιμο στον καθαρισμό της ατμόσφαιρας το τοποθετούμε ιδανικά στην ανατολική ή νοτιοανατολική κατεύθυνση του σπιτιού ή του γραφείου μας.

Παράλληλα θα πρέπει να σιγουρευτούμε πως δεν θα τοποθετηθεί στα δυτικά ή νοτιοδυτικά ή βορειοδυτικά του χώρου καθώς σε αυτές τις θέσεις θα έχουμε δυστυχώς αντίθετο αποτέλεσμα απο το επιθυμητό.

6. Zαμιοκούλκας ή ζάμια το φυτό του πλούτου και της ευημερίας που το τοποθετούμε στα νοτιοανατολικά,κοντά στο σημείο που εργαζόμαστε ή στο γραφείο μας.

7. σεφλέρα καθαρίζει τον αέρα που αναπνέουμε αλλά και τον χώρο μας απο την αρνητική ενέργεια και η καλύτερη θέση του είναι στα ανατολικά ή βορειοδυτικά.

8. ανθούριο σε κόκκινο ή λευκό χρώμα τοποθετούμε στον τομέα της αγάπης και του έρωτα στα νοτιοδυτικά του χώρου μας και μέσα στο υπνοδωμάτιο.

9. Κράσουλα ή jade είναι το μοναδικό είδος κάκτου που μπορούμε να τοποθετήσουμε εσωτερικά στον χώρο μας,ειδικά εάν επιλέξουμε το είδος με τα στρογγυλεμένα φύλλα

Τοποθετείται κοντά στην είσοδο ή το κέντρο του χώρου για ομαλή ροή ενέργειας Qi αρμονία και ηρεμία.

10. snake plant τοποθετείται μόνο σε εξωτερικό χώρο (μπαλκόνι ή εξωτερικά της πόρτας εισόδου) λόγω του σχήματός του όπως και η δράκαινα για προστασία απο την εξωτερική αρνητική ενέργεια.

Ευθυμία Α. Μισιρλή

Μηχανολόγος-Μηχανικός

Ειδικός σύμβουλος ευνοϊκής ψυχολογικής χωροθεσίας Feng Shui

www.facebook.com/www.fengshuiinteriordesign.gr

 

Η Ευθυμία Α. Μισιρλή σπούδασε στο τμήμα μηχανολόγων-μηχανικών του ΕΜΠ

και στην συνέχεια σπούδασε feng shui  & γεωπαθολογία στην Mastery Academy of Chinese Metaphysics στην Γαλλία παράλληλα με την αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ψυχολογίας,αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης σε Γαλλία και Ελλάδα.

Έχει εμφανιστεί στην τηλεόραση,αρθρογραφεί σε περιοδικά και κάνει ομιλίες & σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα με αντικείμενο την ευνοϊκή ψυχολογική χωροθεσία feng shui.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο άχαρο τσιμέντο.

Όχι άλλο άχαρο τσιμέντο.

Κατηγορία: Σπίτι | Ανάρτηση: 03/06/2015

Θέλουμε κτίρια όμορφα και όχι να μας πνίγουν.[...]

περισσοτερα
Οι καθρέφτες μεγαλώνουν τους μικρούς χώρους.

Οι καθρέφτες μεγαλώνουν τους μικρούς χώρους.

Κατηγορία: Σπίτι | Ανάρτηση: 04/06/2015

Ακόμα μία απόδειξη ότι oι καθρέφτες μεγαλώνουν τους μικρούς χώρους (φώτο) .!![...]

περισσοτερα