10:07
Βιβλιοθήκη...τοποθετήστε τη σωστά με βάση την θετική ενέργεια του Feng Shui!

Βιβλιοθηκη...τοποθετηστε τη σωστα με βαση την θετικη ενεργεια του Feng Shui!

Καιρός να ασχοληθούμε και με την τακτοποίηση της βιβλιοθήκης, πριν ξεκινήσουν τα σχολεία!

Κατηγορία: Διακόσμηση | Ανάρτηση: 07/09/2016 | Συντάκτης: Μαριάννα Παπαϊώαννου

Στην εφαρμογή του feng shui στον χώρο μας, κάθε έπιπλο και κάθε διακοσμητικό έχει σημαντική συμβολή στην ομαλή ροή της ενέργειας στον χώρο, που ζούμε ή εργαζόμαστε.

Ειδικά εάν, η βιβλιοθήκη μας, την θέση της οποίας εξετάζουμε αναλυτικά παρακάτω, έχει όψη όπως αυτή της φωτογραφίας, κυριολεκτικά “πνιγμένη” στα διακοσμητικά και τα βιβλία είναι ατάκτως μαζικά τοποθετημένα.

 

Γι αυτό είναι καλύτερα να ακολουθήσουμε τις παρακάτω συμβουλές θετικής ευνοϊκής χωροθεσίας feng shui στην βιβλιοθήκη του σπιτιού ή του γραφείου μας:

1. Φροντίζουμε να τοποθετήσουμε την βιβλιοθήκη μας στα βορειοανατολικά του χώρου, που υπάρχει έντονη η ενέργεια της γνώσης της μάθησης και της πνευματικής αναζήτησης.

2. Δεν θα πρέπει να τοποθετήσουμε ράφια ή βιβλιοθήκη μέσα στην κρεβατοκάμαρα. Ειδικά επάνω ή απέναντι απο το κρεβάτι, η ενέργεια απο τα εκτεθειμένα ράφια είναι ιδιαίτερα απειλητική για τον οργανισμό,την ώρα του ύπνου.

Το ίδιο όμως αρνητικό είναι να τοποθετήσουμε βιβλία κάτω απο το κρεβάτι μας καθώς αυτό μπορεί να επιφέρει προβλήματα στον ύπνο μας και κατά συνέπεια στην υγεία μας.

3. πολύ σημαντικό είναι να οργανώσουμε τα βιβλία μας κατά είδος, χρονολογία ή συγγραφέα, όπως μας αρέσει καλύτερα,προκειμένου η ενέργεια του κάθε θέματος των βιβλίων να είναι συγκεντρωμένη, με θετική ροή προς εμάς.

4. διακοσμητικά καλύτερα να μην βάλουμε ανάμεσα στα βιβλία εκτός απο ένα μικρό φυτό όπως η κράσουλα ή ένα λουλούδι όπως η μιμόζα που μας βοηθούν να είμαστε πιο επικεντρωμένοι στην εισροή γνώσης και πληροφοριών που λαμβάνουμε. Μπορούμε φυσικά να τοποθετήσουμε και ομοειδή και ομοιόχρωμα κουτιά στα οποία μπορούμε να αποθηκεύσουμε έγγραφα ή μικρά βιβλία, οργανωμένα και τακτοποιημένα.

5. Το καλύτερο δυνατό είναι να επιλέξουμε βιβλιοθήκη με πορτούλα (ξύλινη ή γυάλινη) έτσι ώστε τα ράφια να μην είναι ενεργειακά απειλητικά, ειδικά εάν είναι κοντά στο σημείο που καθόμαστε πολλές ώρες τις ημέρας. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, μπορούμε να βάλουμε με τέτοιο τρόπο τα βιβλία,με την ράχη τους στην άκρη του ραφιού, έτσι ώστε οπτικά να σχηματίζεται ένα μικρό “τείχος” στην άκρη το οποίο εξουδετερώνει την μυτερή άκρη του ραφιού.

 

Η Ευθυμία Α. Μισιρλή σπούδασε στο τμήμα μηχανολόγων-μηχανικών του ΕΜΠ και στην συνέχεια σπούδασε feng shui  & γεωπαθολογία στην Mastery Academy of Chinese Metaphysics στην Γαλλία παράλληλα με την αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ψυχολογίας,αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης σε Γαλλία και Ελλάδα. Έχει εμφανιστεί στην τηλεόραση, αρθρογραφεί σε περιοδικά και κάνει ομιλίες & σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα με αντικείμενο την ευνοική ψυχολογική χωροθεσία feng shui.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το καλοκαίρι είναι πλέον προ των πυλών .

Το καλοκαίρι είναι πλέον προ των πυλών .

Κατηγορία: Διακόσμηση | Ανάρτηση: 03/06/2015

Ετοιμάστε το μπαλκόνι σας μικρό ή μεγάλο[...]

περισσοτερα
Μία καρεκλά μέσα σε μια καρέκλα μέσα σε μια καρέκλα

Μία καρεκλά μέσα σε μια καρέκλα μέσα σε μια καρέκλα

Κατηγορία: Διακόσμηση | Ανάρτηση: 03/06/2015

Μία καρεκλά μέσα σε μια καρέκλα μέσα σε μια καρέκλα …. Και πάει λέγοντας. [...]

περισσοτερα