09:35
10 λόγοι που χαλάνε τον ύπνο

10 λογοι που χαλανε τον υπνο

Η αλήθεια είναι, τα βράδια δεν μας είναι τόσο εύκολο να κοιμηθούμε. Ορίστε τα 10 πράγματα που μας εμποδίζουν.

Κατηγορία: Σπίτι | Ανάρτηση: 31/08/2016 | Συντάκτης: Ζωή Κέσκο

Έχουμε παρατηρήσει ότι τα βράδια μας είναι όλο και πιο δύσκολο να κοιμηθούμε. Υπάρχουν κάποια πράγματα που μας καταστρέφουν τον ύπνο και έτσι την επόμενη μέρα ξυπνάμε πάλι κουρασμένοι. Για να αντιμετωπίσουμε αυτό το σοβαρό πρόβλημα, πρέπει πρώτα να βρούμε την αιτία.

Γι΄ αυτό κι εμείς λοιπόν σας παρουσιάζουμε 10 λόγους, που δυστυχώς βρίσκονται στην κρεβατοκάμαρα μας, και παρεμποδίζουν την... ξεκούραση μας!

1. Η Τεχνολογία

Δηλαδή τα smartphones, τα tablets, τα laptop, ακόμη και οι τηλεοράσεις. Το τεχνιτό φως που εκπέμπουν αυτές οι συσκευές, παρεμποδίζει την παραγωγή της μελατονίνης στον εγκέφαλο. Έτσι χρειάζεται πολύ περισσότερη προσπάθεια για να κοιμηθούμε.

2. Οι βαριές κουβέρτες (ή οι ηλεκτρικές)

Μέχρι σήμερα πιστεύαμε πως για να κοιμηθούμε πρέπει να είμαστε ζεστοί. Και ναι αυτό ισχύει, αλλά μέχρι ενός σημείου. Οι πολύ υψηλές θερμοσκρασίες στο σώμα μας διαταράσσουν τον ύπνο μας.

3. Το χρώμα των τοίχων

Σύμφωνα με μια μελέτη, αν οι τοίχοι του δωματίου σου είναι καφέ, μωβ, γκρι, κόκκινοι ή χρυσοί, τότε επηρεάζεται η ποιότητα του ύπνου που κάνουμε. Σύμφωνα μάλιστα με την ίδια μελέτη όσοι έχουν τους τοίχους του υπνοδωματίου σκούρο μπλε, κάνοουν τον καλύτερο ύπνο. 

4. Το χουζούρεμα 

Μπορεί να μοιάζει παράδεισος το να έχουμε την "πολυτέλεια" να κοιμόμαστε άλλα 15 λεπτά μετά τον χτύπο του ξυπνητηριού, αλλά στην ουσία είναι αυτό που μας κουράζει ακόμη περισσότερο. Γι αυτό όταν ξυπνάμε νιώθουμε σα να μην έχουμε κοιμηθεί όλο το βράδυ.

5. Το στρώμα

Σύμφωνα με μελέτες όταν το στρώμα είναι φθαρμένο μπορρεί να προκαλέσει πόνο στην πλάτη και ακαμψία, κάνοντας το άβολο και μαντέψτε (!), εμπόδιο στον ύπνο μας. Οπότε φρόντισε να πάρεις καινούριο στρώμα, αν θες να έχεις έναν καλό ύπνο.

6.   Οι φορτιστές

Μπορεί πια να μην χρησιμοποιείς συσκευές (μπράβο σου!), καλό θα είναι όμως να μην τις φορτίζεις κιόλας. Άστο για το πρωί ή αν είναι τόσο μεγάλη ανάγκη, φόρτισέ τα κάπου αλλού, ώστε να μην σε ενοχλούν διάφοροι θόρυβοι ή το φώς που μπορεί να εκπέμπουν.

7. Τα σκουπίδια σου

Μάζεψε επιτέλους την ακαταστασία στο δωμάτιο σου, τα περιττά, πεταμένα πράγματα καθώς, όσο περίεργο και να σου φαίνεται ένας ακατάστατος χώρος οδηγεί σε άγχος και αυτομάτως σε έναν φτωχότερο ύπνο.

8. Το λάθος μαξιλάρι

Πρέπει να βρεις το μαξιλάρι που σου ταιριάζει, ΄΄οχι πολύ μαλακό, όχι πολύ σκληρό, γιατί αλλιώς μπορεί να υποφέρεις από πόνους στον αυχένα μέχρι και τενοντίτιδα. Κάτι που αυτομάτως σημαίνει πως η ώρα του ύπνου ίσως να γίνει ο εφιάλτης σου.

9. Το κατοικίδιό σου

Σύμφωνα με μελέτη το 30% που κοιμάται με έναν τετράποδο φίλο, ξυπνάει το βράδυ λόγω του φίλου του, το 63% έχει πολύ κακή ποιότητα ύπνου, ενώ ένα 5% ισχυρίζεται πως έχει πρόβλημα στο να ξαναπέσει για ύπνο. Μήπως τελικά ήρθε η ώρα να χωριστείτε με τον αγαπημένο σας φίλο;

10. Ο σύντροφός σας

Ναι η αλήθεια είναι πως οι κλωτσιές, το ροχαλιτό, ο άστατος ύπνος και πολλά άλλα, ενοχλούν ακόμη και εσάς. Βέβαια σε αυτήν την περίπτωση δεν μπορείτε να κάνετε και πολλά πράγματα. Δοκιμάστε μεγαλύτερο κρεβάτι και κουβέρτες για να αποφύγετε τυχόν κλωτσιές. όσο για το ροχαλιτό τα φαρμακεία ίσως σας δώσουν λύσεις.

Πηγή: Housebeautiful.comΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο άχαρο τσιμέντο.

Όχι άλλο άχαρο τσιμέντο.

Κατηγορία: Σπίτι | Ανάρτηση: 03/06/2015

Θέλουμε κτίρια όμορφα και όχι να μας πνίγουν.[...]

περισσοτερα
Οι καθρέφτες μεγαλώνουν τους μικρούς χώρους.

Οι καθρέφτες μεγαλώνουν τους μικρούς χώρους.

Κατηγορία: Σπίτι | Ανάρτηση: 04/06/2015

Ακόμα μία απόδειξη ότι oι καθρέφτες μεγαλώνουν τους μικρούς χώρους (φώτο) .!![...]

περισσοτερα