14:30
Θετική ενέργεια Feng Shui στην είσοδο του σπιτιού μας!

Θετική ενέργεια Feng Shui στην είσοδο του σπιτιού μας!

Η είσοδος του διαμερίσματος ή του γραφείου μας είναι από τα πιο σημαντικά σημεία στο χώρο!

Κατηγορία: Σπίτι | Ανάρτηση: 29/07/2016 | Συντάκτης: Μαριάννα Παπαϊώαννου

Η είσοδος του διαμερίσματος ή του γραφείου μας συμβολίζει το “πέρασμα” της ενέργειας απο τον εξωτερικό στον εσωτερικό περιβάλλον που ζούμε ή εργαζόμαστε.

Είναι πολύ σημαντικό να φροντίσουμε αυτή η ενέργεια να μην είναι δυσμενής αλλά να έχει θετική ροή έτσι ώστε να ευνοείται ενεργειακά και η εισροή τύχης, ευημερίας και πλούτου στον χώρο μας.

Αρχικά θα πρέπει να φροντίσουμε ο χώρος έξω ακριβώς απο το σπίτι ή το γραφείο μας να είναι ελεύθερος απο έπιπλα ή εμπόδια σε μια απόσταση ενός μέτρου περιμετρικά της εξώπορτας.

Πιθανώς μια παπουτσοθήκη ή ένα μεγάλο φυτό να εμποδίζουν το άνετο άνοιγμα της εξώπορτας, οπότε θα πρέπει να το αφαιρέσουμε.

Ο χώρος της εισόδου εξωτερικά πρέπει να είναι καλά φωτισμένος και φυσικά να το αποκαταστήσουμε εάν δεν υπάρχει φως ή έχει καεί η λάμπα, έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε πως η είσοδος θα φωτίζεται έστω και για 5 λεπτά την ημέρα.

Αριστερά και δεξιά της εξώπορτας απο την εξωτερική πλευρά μπορούμε να τοποθετήσουμε απο ένα μικρό κακτάκι (αληθινό ή υφασμάτινο) για επιπλέον προστασία απο την αρνητική ενέργεια.

Μπορούμε να βάλουμε και οποιοδήποτε άλλο φυτό έχει μυτερά φύλλα όπως η δράκαινα,η αράχνη κλπ.

Σε ότι αφορά την διακόσμηση αυτής καθ αυτής της εξώπορτας, θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες, ανάλογα με τον προσανατολισμό που έχει.

Εάν η πόρτα βρίσκεται στα βόρεια,βορειοδυτικά,δυτικά ή νοτιοδυτικά του χώρου μας τότε θα πρέπει να εξομαλύνουμε την εισρέουσα ενέργεια Qi καθώς το σπίτι μας εκτίθεται σε πολύ αργή, ασταθή ροή ενέργειας που είναι πιθανό να οδηγήσει σε απομόνωση, οκνηρία και ατολμία.

Εξομαλύνουμε αυτή την ροή ενέργειας τοποθετώντας ένα μεταλλικό διακοσμητικό,εσωτερικά ή εξωτερικά της πόρτας, σε μαύρο, χρυσό, ασημί ή κόκκινο χρώμα.

Στην περίπτωση που η εξώπορτα βρίσκεται στην νότια, νοτιοανατολική ή ανατολική πλευρά τότε η ροή της ενέργειας είναι αρκετά ευνοϊκή και ενισχύει την επικοινωνία και την ανοδική πρόοδο στην καριέρα μας.

Ενισχύουμε επιπλέον αυτή την ενέργεια με το στοιχείο του ξύλου,χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο διακοσμητικό σε πράσινο, καφέ ή κρεμ χρώμα.

Προσέχουμε ιδιαίτερα αν η θέση της εξώπορτας μας είναι βορειοανατολική γιατί τότε είμαστε εκτεθειμένοι σε απότομη,αντιδραστική και διαπεραστική ενέργεια που έχει άμεση επίδραση στην υγεία μας. Για την εξουδετέρωση αυτής της αρνητικής ενέργειας χρειαζόμαστε το στοιχείο του νερού συνεπώς τοποθετούμε ένα γυάλινα διάφανο διακοσμητικό σε κυματοειδές σχήμα ή εσωτερικά της εισόδου ένα συντριβάνι.

Τέλος κοντά στην είσοδο, εσωτερικά του χώρου πλέον,μπορούμε να τοποθετήσουμε ένα διακοσμητικό Feng Shui για τον πλούτο όπως ένα γυάλινο μικρό μπώλ στο οποίο θα βάλουμε μερικά καινούρια νομίσματα των 10 ή 20 λεπτών του ευρώ ή ένα φυτό κρασούλα ή ορχιδέα για να προσελκύσουμε την ενέργεια του έρωτα και της αγάπης στον χώρο και την ζωή μας.

 

Ευθυμία Α. Μισιρλή

Μηχανολόγος-Μηχανικός

Ειδικός σύμβουλος ευνοϊκής ψυχολογικής χωροθεσίας Feng Shui

www.facebook.com/www.fengshuiinteriordesign.gr

 

Η Ευθυμία Α. Μισιρλή σπούδασε στο τμήμα μηχανολόγων-μηχανικών του ΕΜΠ

και στην συνέχεια σπούδασε feng shui  & γεωπαθολογία στην Mastery Academy of Chinese Metaphysics στην Γαλλία παράλληλα με την αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ψυχολογίας,αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης σε Γαλλία και Ελλάδα.

Έχει εμφανιστεί στην τηλεόραση,αρθρογραφεί σε περιοδικά και κάνει ομιλίες & σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα με αντικείμενο την ευνοϊκή ψυχολογική χωροθεσία feng shui.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο άχαρο τσιμέντο.

Όχι άλλο άχαρο τσιμέντο.

Κατηγορία: Σπίτι | Ανάρτηση: 03/06/2015

Θέλουμε κτίρια όμορφα και όχι να μας πνίγουν.[...]

περισσοτερα
Οι καθρέφτες μεγαλώνουν τους μικρούς χώρους.

Οι καθρέφτες μεγαλώνουν τους μικρούς χώρους.

Κατηγορία: Σπίτι | Ανάρτηση: 04/06/2015

Ακόμα μία απόδειξη ότι oι καθρέφτες μεγαλώνουν τους μικρούς χώρους (φώτο) .!![...]

περισσοτερα