14:00
Με άρωμα… Ελλάδας!

Με αρωμα… Ελλαδας!

Το γαλάζιο της θάλασσας και του ουρανού κυριαρχεί στα Κυκλαδίτικα σπίτια...

Κατηγορία: Σπίτι | Ανάρτηση: 30/06/2015 | Συντάκτης: Γιώργος Πετρίδης

Γαλάζιο: Το χρώμα της ουράνιας συνείδησης, της αλήθειας, της αρμονίας, της ηρεμίας και της ελπίδας. Συμβολίζει την αθανασία, το νου, την αποκάλυψη, την αγνότητα, την σοφία, την ευσέβεια και την ψυχρότητα. Αντιστοιχεί στο νερό και στο θηλυκό στοιχείο.

Ακόμα, αντιπροσωπεύει την μάθηση και τα υγιή συναισθήματα ενώ ευνοεί την γνώση. Ενισχύει την αφοσίωση, τη σταθερότητα, την μεγαλοψυχία, την πιστή φιλία και την μετρημένη ζωή. Στους άντρες ξυπνά το προστατευτικό αίσθημα. Γενικά, το γαλάζιο χρώμα κατευνάζει τα πάθη. Έχει ηρεμιστικές ιδιότητες σαν χρώμα και χρησιμοποιείται συχνά στις κατοικίες των ελληνικών νησιών και ιδιαίτερα των Κυκλαδίτικων.

Λευκοί τοίχοι, γαλάζιες πόρτες και παράθυρα από ξύλο είναι τα στοιχεία που κυριαρχούν σε όλα σχεδόν τα ελληνικά νησιά. Πάρος, Νάξος, Σαντορίνη και Μύκονος αποτελούν τους πιο πολυσύχναστους προορισμούς Ελλήνων και ξένων για τις καλοκαιρινές τους αποδράσεις.

Στην πιο μοντέρνα version, οι λευκοί τοίχοι έχουν αντικατασταθεί από πέτρα και οι κληματαριές από σύγχρονες πέργκολες. Η μυρωδιά της θάλασσας και της καυτής άμμου, παρά τα οικονομικά δεινά της χώρας, μαγνητίζει και προσελκύει τους παραθεριστές από τον Μάιο μέχρι και τις αρχές του Οκτώβρη.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο άχαρο τσιμέντο.

Όχι άλλο άχαρο τσιμέντο.

Κατηγορία: Σπίτι | Ανάρτηση: 03/06/2015

Θέλουμε κτίρια όμορφα και όχι να μας πνίγουν.[...]

περισσοτερα
Οι καθρέφτες μεγαλώνουν τους μικρούς χώρους.

Οι καθρέφτες μεγαλώνουν τους μικρούς χώρους.

Κατηγορία: Σπίτι | Ανάρτηση: 04/06/2015

Ακόμα μία απόδειξη ότι oι καθρέφτες μεγαλώνουν τους μικρούς χώρους (φώτο) .!![...]

περισσοτερα