10:04
Η θέση του λευκού χρώματος στη διακόσμηση!

Η θεση του λευκου χρωματος στη διακοσμηση!

Πως χρησιμοποιούμε το λευκό χρώμα στον χώρο σύμφωνα με την θετική ενέργεια του Feng Shui!

Κατηγορία: Διακόσμηση | Ανάρτηση: 13/07/2016 | Συντάκτης: Μαριάννα Παπαϊώαννου

Σύμφωνα με την ευνοϊκή χωροθεσία του Feng Shui, τα χρώματα χωρίζονται σε δυο κατηγορίες, yin & yang, σύμφωνα με την ένταση και την δόνηση της ενέργειας που εκπέμπουν στον χώρο μας και κατά συνέπεια σε μας.

Το λευκό ανήκει στα χρώματα με yin ενέργεια όπως επίσης το μαύρο, το μωβ, το μπλέ, το πράσινο και το ρόζ ενώ αντίθετα τα χρώματα με yang ενέργεια είναι το κόκκινο,  πορτοκαλί, το κίτρινο και το καφέ.

Αρχικά η γενική κατεύθυνση είναι πως συνδυάζουμε το λευκό χρώμα στην διακόσμηση του σπιτιού και του γραφείου μας με άλλα χρώματα yin ενέργειας όταν θέλουμε ο συγκεκριμένος χώρος να έχει ήρεμη, απαλή, χαλαρωτική ενέργεια, όπως η κρεβατοκάμαρα, το δωμάτιο διαλογισμού, ο χώρος υποδοχής στο γραφείο μας.

Αντίστοιχα επιλέγουμε να συνδυάσουμε το λευκό με έντονα yang χρώματα στην περίπτωση που επιθυμούμε να δώσουμε στον χώρο μας δραστήρια, έντονη, δυνατή ενέργεια yang όπως το γραφείο ή το σαλόνι.

Το λευκό χρώμα (ακόμα και με μικρές απαλές πινελιές άλλων αποχρώσεων όπως της ώχρας, λεβάντας, βανίλιας) είναι ιδανικό για να το χρησιμοποιήσουμε σε μεγάλες επιφάνειες όπως τοίχους, πατώματα, ταβάνια σε όλο το χώρο.

Το ενιαίο λευκό χρώμα θα αποτελέσει στην ουσία τον “καμβά” μας πάνω στον οποίο εμείς θα δημιουργήσουμε (με τα κατάλληλα yin ή yang χρώματα και υλικά) το περιβάλλον που επιθυμούμε, ανάλογα με την εποχή και την διάθεσή μας.

 

Ευθυμία Α. Μισιρλή
Σύμβουλος Ευνοϊκής Ψυχολογικής Χωροθεσίας

 Η Ευθυμία Α. Μισιρλή σπούδασε στο τμήμα μηχανολόγων-μηχανικών του ΕΜΠ και στην συνέχεια σπούδασε feng shui  & γεωπαθολογία στην Mastery Academy of Chinese Metaphysics στην Γαλλία παράλληλα με την αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ψυχολογίας,αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης σε Γαλλία και Ελλάδα.Έχει εμφανιστεί στην τηλεόραση,αρθρογραφεί σε περιοδικά και κάνει ομιλίες & σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα με αντικείμενο την ευνοική ψυχολογική χωροθεσία feng shui.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το καλοκαίρι είναι πλέον προ των πυλών .

Το καλοκαίρι είναι πλέον προ των πυλών .

Κατηγορία: Διακόσμηση | Ανάρτηση: 03/06/2015

Ετοιμάστε το μπαλκόνι σας μικρό ή μεγάλο[...]

περισσοτερα
Μία καρεκλά μέσα σε μια καρέκλα μέσα σε μια καρέκλα

Μία καρεκλά μέσα σε μια καρέκλα μέσα σε μια καρέκλα

Κατηγορία: Διακόσμηση | Ανάρτηση: 03/06/2015

Μία καρεκλά μέσα σε μια καρέκλα μέσα σε μια καρέκλα …. Και πάει λέγοντας. [...]

περισσοτερα