09:30
Βρείτε κ εσείς το ιδανικό τραπεζάκι σαλονιού!

Βρειτε κ εσεις το ιδανικο τραπεζακι σαλονιου!

Ένα, αναλογικά μικρό έπιπλο,το τραπεζάκι σαλονιού με μεγάλη όμως επίδραση στην ροή της ενέργειας Qi στον χώρο.

Κατηγορία: Διακόσμηση | Ανάρτηση: 08/06/2016 | Συντάκτης: Μαριάννα Παπαϊώαννου

Και αυτό γιατί συνήθως βρίσκεται στο κέντρο του σπιτιού μας και στο κέντρο του χώρου χαλάρωσης, το σαλόνι.

Φροντίζουμε λοιπόν, ανάλογα με τον προσανατολισμό που έχει το σαλόνι, να επιλέξουμε το κατάλληλο υλικό, σχήμα και χρώμα για το τραπεζάκι μας.

1. Μέταλλο, γυαλί ή ξύλο

Σίγουρα θα εξετάσουμε και τα υπόλοιπα διακοσμητικά στοιχεία που υπάρχουν στον χώρο μας, σύμφωνα όμως με την ευνοϊκή χωροθεσία feng shui είναι σημαντικό να προσέξουμε τις κατευθύνσεις που υπάρχουν στο σημείο που θα τοποθετήσουμε το τραπεζάκι.

Εάν το σαλόνι μας είναι στα βόρεια, βορειοδυτικά, δυτικά επιλέγουμε ένα τραπεζάκι απο μέταλλο το οποίο μπορεί να έχει και γυάλινη επιφάνεια.

Εάν πάλι βρίσκεται νοτιοανατολικά, νοτιοδυτικά, ανατολικά, βορειοανατολικά, το ξύλο είναι το ιδανικό υλικό για το τραπέζι μας. 

2. Τετράγωνο ή στρογγυλό

Επιλέγουμε στρογγυλό σχήμα εάν το σαλόνι μας βρίσκεται στην  βόρεια, βορειοδυτική ή δυτική πλευρά του σαλονιού μας, ενώ εάν παραλληλόγραμμο ή τετράγωνο τραπέζι είναι ιδανικό στα νότια,νοτιοδυτικά,ανατολικά και βορειοανατολικά του χώρου.

Για να απαλύνουμε τις γωνίες του τραπεζιού και να μην “σημαδεύουν” ενεργειακά τους επισκέπτες μας και κυρίως εμάς, επιλέγουμε στρογγυλεμένες άκρες/γωνίες στο τραπέζι, που έχουν λιγότερο επιθετική ενέργεια.

3. Χρώμα

Το χρώμα, και ει δυνατόν και το υλικό, του τραπεζιού μας πρέπει να συνάδει με το χρώμα και το υλικό των υπολοίπων επίπλων που υπάρχουν στον χώρο.

Εάν για παράδειγμα έχουμε επιλέξει έπιπλα wenge, στο χρώμα του σουηδικού ξύλου ή λευκά τότε και το τραπέζι μας θα πρέπει να είναι στο ίδιο τουλάχιστον χρώμα.

Ιδανικά, σύμφωνα πάντα με την θετική ενέργεια του feng shui, διαλέγουμε σκούρες αποχρώσεις με έντονη yang ενέργεια στα νότια, νοτιοδυτικά, ανατολικά και βορειοανατολικά του χώρου και αντίστοιχα πιο ανοιχτά χρώματα με yin απαλή ενέργεια για την βόρεια, βορειοδυτική ή δυτική πλευρά του χώρου μας.

 

Ευθυμία Α. Μισιρλή
Σύμβουλος Ευνοϊκής Ψυχολογικής Χωροθεσίας

 Η Ευθυμία Α. Μισιρλή σπούδασε στο τμήμα μηχανολόγων-μηχανικών του ΕΜΠ και στην συνέχεια σπούδασε feng shui  & γεωπαθολογία στην Mastery Academy of Chinese Metaphysics στην Γαλλία παράλληλα με την αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ψυχολογίας, αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης σε Γαλλία και Ελλάδα. Έχει εμφανιστεί στην τηλεόραση, αρθρογραφεί σε περιοδικά και κάνει ομιλίες & σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα με αντικείμενο την ευνοική ψυχολογική χωροθεσία feng shui.

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το καλοκαίρι είναι πλέον προ των πυλών .

Το καλοκαίρι είναι πλέον προ των πυλών .

Κατηγορία: Διακόσμηση | Ανάρτηση: 03/06/2015

Ετοιμάστε το μπαλκόνι σας μικρό ή μεγάλο[...]

περισσοτερα
Μία καρεκλά μέσα σε μια καρέκλα μέσα σε μια καρέκλα

Μία καρεκλά μέσα σε μια καρέκλα μέσα σε μια καρέκλα

Κατηγορία: Διακόσμηση | Ανάρτηση: 03/06/2015

Μία καρεκλά μέσα σε μια καρέκλα μέσα σε μια καρέκλα …. Και πάει λέγοντας. [...]

περισσοτερα