12:02
Διαλέγουμε κουρτίνες με θετική ενέργεια!

Διαλεγουμε κουρτινες με θετικη ενεργεια!

Το Feng Shui μας βοηθάει να διαλέξουμε κουρτίνες που θα δημιουργήσουν ένα αρμονικό περιβάλλον.

Κατηγορία: Διακόσμηση | Ανάρτηση: 25/05/2016 | Συντάκτης: Μαριάννα Παπαϊώαννου

Οι αρχές ευνοϊκής χωροθεσίας Feng Shui, βασίζονται στην ισορροπία των 5 στοιχείων (ξύλο, νερό, φωτιά, μέταλλο, γη) για την δημιουργία ενός ισορροπημένου και αρμονικού περιβάλλοντος που ενισχύει την προσωπική μας ενέργεια και δράση.

Σημαντικό ρόλο σε αυτή την ισορροπία των 5 στοιχείων, έχουν τα παράθυρα και οι εξωτερικές πόρτες σε ένα χώρο, καθώς επιτρέπουν την ελεύθερη ροή της ενέργειας Qi, μέσα και έξω απο το σπίτι.

Διευκολύνουν την είσοδο του φωτός ενώ η κατεύθυνση με την οποία εισέρχεται στον χώρο μας καθορίζει και την ποιότητα της εισερχόμενης ενέργειας Qi, γι΄ αυτό είναι ιδανικό τα παράθυρα να βρίσκονται στα ανατολικά ή στα νότια.

Για όλα τα παράθυρα του σπιτιού ή του γραφείου μας που δεν βρίσκονται στις δυο παραπάνω ευνοϊκές κατευθύνσεις (ειδικά κατά την διάρκεια της νύχτας) μπορούμε να εξομαλύνουμε την ροή της ενέργειας προσθέτοντας κουρτίνα ή στόρια, κάθετα ή οριζόντια, ανάλογα με το μέγεθος και την θέση του δωματίου.

Στα μεγάλα δωμάτια που η ροή της ενέργειας Qi είναι εντονότερη ή όταν έχουμε μεγάλα παράθυρα ή μπαλκονόπορτες μπορούμε άνετα να τοποθετήσουμε κουρτίνες ενώ για μικρού μεγέθους παράθυρα, σε αντίστοιχα μικρούς χώρους, είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε στόρια.

Επιλέγουμε όσο το δυνατό περισσότερο, φυσικά υφάσματα (βαμβακερά, λινά, μεταξωτά) για τις κουρτίνες μας και φροντίζουμε, ειδικά στις κρεβατοκάμαρες, να υπάρχουν δυο φύλλα αδιαφανή τα οποία θα κλείνουμε κατά την διάρκεια της νύχτας για να καταλαγιάζουν την ροή της εισερχόμενης ενέργειας Qi.

Φροντίζουμε το μέγεθος της κουρτίνας να είναι λίγο μεγαλύτερο απο το μέγεθος του παραθύρου, σε μήκος και σε πλάτος, ενώ χρησιμοποιούμε χρωματισμούς ανάλογα με τον προσανατολισμό του δωματίου, στις πιο απαλές αποχρώσεις τους.

Διαλέγουμε ανοιχτό γαλάζιο, βεραμάν, ανοιχτό πράσινο για δωμάτια με νοτιοανατολικό προσανατολισμό, ενώ μπορούμε να επιλέξουμε το απαλό μοβ της λεβάντας για δωμάτια στα νότια ή δυτικά του χώρου μας.

Ασφαλής θετική επιλογή, ειδικά για πολυσύχναστους χώρους όπως το σαλόνι, είναι το κρεμ χρώμα της βανίλιας που συμπληρώνει και ενισχύει αρμονικά την ροή της ενέργειας Qi στον χώρο.

 

 

Η Ευθυμία Α. Μισιρλή σπούδασε στο τμήμα μηχανολόγων-μηχανικών του ΕΜΠκαι στην συνέχεια σπούδασε feng shui  & γεωπαθολογία στην Mastery Academy of Chinese Metaphysics στην Γαλλία παράλληλα με την αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ψυχολογίας,αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης σε Γαλλία και Ελλάδα.

Έχει εμφανιστεί στην τηλεόραση,αρθρογραφεί σε περιοδικά και κάνει ομιλίες & σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα με αντικείμενο την ευνοϊκή ψυχολογική χωροθεσία feng shui.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το καλοκαίρι είναι πλέον προ των πυλών .

Το καλοκαίρι είναι πλέον προ των πυλών .

Κατηγορία: Διακόσμηση | Ανάρτηση: 03/06/2015

Ετοιμάστε το μπαλκόνι σας μικρό ή μεγάλο[...]

περισσοτερα
Μία καρεκλά μέσα σε μια καρέκλα μέσα σε μια καρέκλα

Μία καρεκλά μέσα σε μια καρέκλα μέσα σε μια καρέκλα

Κατηγορία: Διακόσμηση | Ανάρτηση: 03/06/2015

Μία καρεκλά μέσα σε μια καρέκλα μέσα σε μια καρέκλα …. Και πάει λέγοντας. [...]

περισσοτερα