17:15
Ο ευαίσθητος Καρκίνος

Ο ευαισθητος Καρκινος

Το πρώτο ζώδιο του καλοκαιρού που σηματοδοτεί την αρχή του...

Κατηγορία: Tips | Ανάρτηση: 03/07/2015 | Συντάκτης: Φλωρεντία Αντζουλάτου

Ζώδιο αυτού του μήνα είναι ο Καρκίνος 4ο ζώδιο στη σειρά του ζωδιακού κύκλου και πρώτο από τα ζώδια του καλοκαιριού, που σηματοδοτεί και την αρχή του. Το στοιχείο του είναι το νερό για αυτό και είναι ευμετάβλητος, όντας και το πρώτο ζώδιο του νερού στο ζωδιακό κύκλο. Οι Καρκίνοι συνήθως είναι πολύ δεμένοι με το παρελθόν και δεν δέχονται νεωτερισμούς και αλλαγές. Κρατάνε την οικογένεια ως ένα ζωντανό σύνδεσμο με το παρελθόν τους για αυτό και μόνο όταν βρίσκονται σπίτι τους ή στην οικογένειά τους νιώθουν καλά. Θεωρούν ότι αυτό που είναι παλαιό και μερικές φορές έχουν κληρονομήσει από άλλες γενιές έχει ιδιαίτερη σημασία και θα πρέπει να το διαφυλάξουν, παρά να το ξεφορτωθούν. Για αυτό λοιπόν θα τους πετύχετε πολλές φορές να ονειροπολούν και να ταξιδεύουν σε άλλες εποχές. Αντίστοιχη είναι και η διαρρύθμιση στο σπίτι τους, καθώς έχουν μια λατρεία προς τις αντίκες και τα παλιά έπιπλα και αντικείμενα που ζωντανεύουν άλλες δεκαετίες. Πολλές φορές θα είναι τόσο αληθινό που μέχρι να φύγετε από εκεί θα ξεχασετε και εσεις οι ίδιοι σε ποιον αιώνα βρίσκεστε!

Είναι από τους ανθρώπους που θα δείτε να έχουν κρατημένα πράγματα και αντικείμενα από αγαπημένα τους πρόσωπα. Πολλές φορές απολαμβάνουν να διηγούνται την ιστορία του κάθε αντικειμένου, μιλώντας πάντα με αγάπη και χιούμορ. Τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες αυτού του ζωδίου νοιώθουν κάποιες φορές πως πνίγονται από μια εσωτερική αναταραχή. Αυτή η αίσθηση του ανικανοποίητου που τους διακρίνει βρίσκει την διέξοδό του μέσα από περίεργες συλλογές. Γραμματόσημα, γυάλινα μπουκάλια, τενεκεδάκια από διαφορετικά είδη μπίρας, ίσως ακόμα και παλιά αντικείμενα που μπορεί να βρήκαν στο βυθό της θάλασσας, είναι μερικά από αυτά που θα μπορούσατε να βρείτε στο σαλόνι τους. Κι εάν αντέχουν δε από οικονομικής πλευράς, θα συνεχίσουν αυτό το πάθος τους για τις αντίκες, συλλέγοντας ακριβές πορσελάνες, κρυστάλλινα ποτήρια, αγαλματίδια, παλιά ξυλόγλυπτα έπιπλα ή και χαλιά.

Εκτός βέβαια από το “άλλης εποχής” εσωτερικό, θα βρείτε μαγευτικό και το εξωτερικό του σπιτιού τους. Οι αλλαγές στα λουλούδια και η φροντίδα του κήπου - φυσικά και θα έχει κήπο το σπίτι- είναι μία από τις αγαπημένες ασχολίες τους, που τους δίνουν μεγάλη ευχαρίστηση, αποκαλύπτοντας και τη μεγάλη αγάπη που τρέφουν προς τη φύση. Οι Καρκίνοι ως ευαίσθητοι και ρομαντικοί, θεωρούν τις μιμόζες ως το αγαπημένο τους λουλούδι, ίσως γιατί και αυτές έχουν μεγάλη σχέση με το νερό – το στοιχείο του ζωδίου. Το ίδιο ισχύει και για τους μμοσχομυρωδάτους κρίνους, τα οποία να είστε σίγουροι δεν θα λείπουν από την βεράντα ή τον κήπο τους!

Αγαπούν το άσπρο και το ασημί, αλλά και κάποιες φωτεινές αποχρώσεις του πράσινου. Σίγουρα δεν θα τους δείτε ποτέ ντυμένους με στολή αστροναύτη, επειδή αγαπούν ο ασημί, όμως θα δείξουν προτίμηση σε αξεσουάρ τέτοιου χρώματος ή και στα κοσμήματα από ασήμι - τόσο οι γυναίκες όσο και οι άντρες του ζωδίου.

Από μέταλλα φυσικά και δείχνουν σαφή προτίμηση στο ασήμι. Οι τυχερές τους πέτρες δεν θα μπορούσαν να είναι άλλες από το σμαράγδι, το οπάλιο και τα μαργαριτάρια. Οι άντρες αρκούνται στο οπάλιο ή και στο ζιργκόν, όταν οι πέτρες είναι μικρές και διακριτικές. Μέσα σε μια σοβαρή σχέση, τα πιο μαγικά δώρα για μια γυναίκα Καρκίνο είναι οι σειρές από μαργαριτάρια – αν και νομίζω πως αυτό θα ήταν αγαπημένο δώρο για όλες - που θα μπορούσαν να συμβολίζουν και τα χρόνια που διαρκεί ο ερωτικός τους δεσμός. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι Καρκίνοι δεν κοιτούν ποτέ τα χρήματα όταν είναι να κάνουν ένα δώρο.

 

 

πηγή φωτογραφιών : fnews.gr, news.gr, angelschannel.gr astro-live.gr, otherside.gr, channels.nl,
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι κάνουμε για να αποφύγουμε τις ανεπιθύμητες μυρωδιές σε διάφορα άδεια σκεύη

Τι κάνουμε για να αποφύγουμε τις ανεπιθύμητες μυρωδιές σε διάφορα άδεια σκεύη

Κατηγορία: Tips | Ανάρτηση: 03/06/2015

Οι περισσότεροι θέλουμε όταν αδειάσει ένα βαζάκι από μαρμελάδα να το φυλάξουμε για μελλοντική χρήση.[...]

περισσοτερα
5 ασυνήθιστες χρήσεις για φίλτρα καφέ

5 ασυνήθιστες χρήσεις για φίλτρα καφέ

Κατηγορία: Tips | Ανάρτηση: 04/06/2015

5 ασυνήθιστες χρήσεις για φίλτρα καφέ....[...]

περισσοτερα