10:30
6 καθημερινά είδη για να φτιάξετε γλάστρες!

6 καθημερινα ειδη για να φτιαξετε γλαστρες!

Ιδέες για το πως μπορείτε από τα αντικείμενα του σπιτιού σας να φυτέψετε σπόρους και να προκύψουν μπουμπούκια.

Κατηγορία: Do It Yourself | Ανάρτηση: 19/05/2016 | Συντάκτης: Τζένη Μυλωνοπούλου

Όταν έρχεται η άνοιξη, είμαστε πρόθυμοι να βγούμε και στον κήπο του σπιτιού μας. Όμως, ενώ υπάρχει ακόμα μια ψύχρα στον αέρα, ξεκινήστε με δενδρύλλια  σε εσωτερικούς χώρους που είναι ο καλύτερος τρόπος για να έχετε όμορφα λουλούδια στο σπίτι σας. Οι σπόροι φυτών είναι ένα από αυτά τα εύκολα DIY γλάστρες που στη συνέχεια μεταφέρουν τα προκύπτουσα μπουμπούκια στον κήπο σας, όταν ο ήλιος είναι έξω και λάμπει.

1.Τα κελύφη των αβγών

Μην πετάτε τα κενά κελύφη των αυγών μετά την παρασκευή πρωινού σας αλλά βάλτε λίγο χώμα σε αυτά! Τα αυγά είναι μια μεγάλη πηγή ασβεστίου για τα φυτά.

2.Κύπελλα

Ακριβώς επειδή είναι μιας χρήσης, δεν σημαίνει ότι είναι σκουπίδια. Τα κύπελλα είναι στην πραγματικότητα περισσότερο επαναχρησιμοποιήσιμα από ό, τι μπορείτε να σκεφτείτε. Για να τα μετατρέψετε σε δενδρύλλια, μόλις το κουτάλι από χρησιμοποιημένο καφέ και αφαιρέστε την επένδυση του φίλτρου αλλά κρατήστε το στα δύο. Τα φίλτρα είναι βιοδιασπώμενα και την εξάπλωση του καφέ στον κήπο σας μπορεί να κρατήσει έξω τις γάτες της γειτονιάς.

3.Εσπεριδοειδή

Κάντε μια τρύπα στο κάτω μέρος ενός ήδη χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού φλούδα για την αποστράγγιση και γεμίστε το με χώμα για ένα δενδρύλλιο που μπορούν να φυτέψετε στο έδαφος. Η φλούδα θα λιπάνει το χώμα, προσθέτοντας θρεπτικές ουσίες για τα φυτά καθώς μεγαλώνουν.

4.Εφημερίδα

Αν έχετε συχνά αφήσει παλιές εφημερίδες να συλλέξουν τη σκόνη στο φουαγιέ σας, αυτό είναι για εσάς! Τυλίξτε την εφημερίδα σας γύρω από ένα δοχείο σούπας να πάρει το σωστό σχήμα, σχηματίζοντας κύπελλα να κρατήσει σπορόφυτα.

5.Μπουκάλια σόδας

Τοποθετήστε τα μπουκάλια δύο λίτρων σε αυτο το πότισμα καλλιεργητές με έναν τρόπο χαμηλής συντήρησης για να ξεκινήσουν οι σπόροι σε εσωτερικούς χώρους.

6.Κανάτες από γάλα

Αυτό το DIY καλλιεργητών πραγματικά σας επιτρέπει να ξεκινήσετε τους σπόρους και το χειμώνα! Κόψτε το πάνω μισό μιάς κανάτα από γάλα και βάλτε τους σπόρους φυτών μέσα με μερικές τρύπες για αποστράγγιση. Μόλις έχετε ένα πιο παραδοσιακό δενδρύλλιο. Το πλαστικό θα λειτουργήσει ως ένα θερμοκήπιο, κρατώντας το ζεστό χώμα, ακόμη και αν χιονίζει. Την άνοιξη, μπορείτε να αφαιρέσετε το πάνω μισό.

Για άλλη περίπτωση είναι να οικοδομήσουμε μια κλιμακωτή καλλιεργητών. Η κατασκευή ξύλινη βάση της παίρνει κάποια επιπλέον χρόνο και διπλασιάζει ως μια λύση εξοικονόμησης χώρου κήπο που θα δούμε στο σπίτι, σε κάθε θερμοκήπιο.

Πηγή: housebeautiful.comΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η WENDY προτείνει:

Η WENDY προτείνει:

Κατηγορία: Do It Yourself | Ανάρτηση: 03/06/2015

Τι κι αν τελικά θα χρειαστεί να αναβληθεί η αποψινή έξοδος λόγω καιρικών συνθηκών...[...]

περισσοτερα
Έξυπνο tip

Έξυπνο tip

Κατηγορία: Do It Yourself | Ανάρτηση: 03/06/2015

Βρήκαμε για εσάς ένα πολυ έξυπνο tip για να μην χρειαστεί να πετάξετε τίποτα.[...]

περισσοτερα