11:30
Ταξίδι στο χρόνο με το

Ταξιδι στο χρονο με το "Outlander"

Η περίφημη σειρά που μας ταξιδεύει στον 18ο αιώνα και μας... μαγεύει!

Κατηγορία: Διακόσμηση | Ανάρτηση: 27/04/2016 | Συντάκτης: Ζωή Κέσκο

Η σειρά  «Outlander» μας έχει χαρίσει μοναδικές στιγμές. Πάθη, ίντριγκες, έρωτες, πόλεμους και φυσικά τη μαγεία του 18ου αιώνα. Μια εποχή, πολύ μακριά από τη δική μας, που μπορούμε να την ανακαλύψουμε μόνο από βιβλία της εποχής και τις σειρές όπως το «Outlander».

 Επειδή όμως εμείς αποσκοπούμε σε καθαρά διακοσμητικούς σκοπούς ας δούμε πως έχει αποδώσει την διακόσμηση της εποχής ο σκηνοθέτης της σειράς. Γατί κακά τα ψέματα, αν τα σπίτια ή τα παλάτια δεν θυμίζουν 18ο αιώνα τότε η σειρά είναι πολύ έξω από τα νερά της. Κάτι που δεν συμβαίνει γιατί έχει πραγματικά καταφέρει αν μας ταξιδέψει σε άλλες εποχές. Αυτές του μεσαίωνα.

Λοιπόν ο Τζον Γκάρι Στιλ, ο σκηνογράφος της σειράς, για να αποδώσει τον πλούτο της εποχής, στα βασίλεια (λογικό είναι, μεσαίωνας χωρίς βασιλιά και πριγκίπισσες, δεν είναι μεσαίωνας) χρησιμοποιεί επιχρυσωμένα τα περισσότερα πράγματα. Από πόμολα σε πόρτες, μέχρι ρολόγια, εννοείται θρόνους, σερβίτσια και μαχαιροπίρουνα. Μέχρι ότι άλλο μπορείς να φανταστείς.

Επιπλέον, ο Στιλ σχεδίασε το «διαμέρισμα» στο οποίο μένουν ο Τζέιμι και η Κλερ (εφόσον βλέπεις τη σειρά τους ξέρεις, αν όχι κάτσε δες την θα σ’ αρέσει πολύ), σε μια υπερυψωμένη πλατφόρμα, που δεν χρειάζονται ψεύτικες ταπετσαρίες και οι ηθοποιοί μπορούν άνετα να χρησιμοποιούν τα μπαλκόνια.

Τέλος τα έπιπλα κα τα υφάσματα μας παραπέμπουν σε «βικτωριανό» στιλ, αν και μιλάμε για λίγο αργότερα. Υφάσματα με γεωμετρικά σχέδια και έπιπλα με κυρίαρχο στοιχείο το ξύλο, με επιχρυσωμένες (εννοείται) λεπτομέρειες.

Μετά από αυτό ίσως ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο να ήταν ιδανικό. Αλλά εφόσον είναι δύσκολο, το «Outlander» σε περιμένει…

Πηγή φωτογραφιών: housebeautiful.comΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το καλοκαίρι είναι πλέον προ των πυλών .

Το καλοκαίρι είναι πλέον προ των πυλών .

Κατηγορία: Διακόσμηση | Ανάρτηση: 03/06/2015

Ετοιμάστε το μπαλκόνι σας μικρό ή μεγάλο[...]

περισσοτερα
Μία καρεκλά μέσα σε μια καρέκλα μέσα σε μια καρέκλα

Μία καρεκλά μέσα σε μια καρέκλα μέσα σε μια καρέκλα

Κατηγορία: Διακόσμηση | Ανάρτηση: 03/06/2015

Μία καρεκλά μέσα σε μια καρέκλα μέσα σε μια καρέκλα …. Και πάει λέγοντας. [...]

περισσοτερα