12:00
Πως θα διακοσμήσουμε με θετική ενέργεια το σπίτι μας,για το Πάσχα!

Πως θα διακοσμήσουμε με θετική ενέργεια το σπίτι μας,για το Πάσχα!

Μέρες ανοιξιάτικες,γιορτινές,φωτεινές αλλά και μέρες κατάνυξης και έντονων συναισθημάτων.

Κατηγορία: Σπίτι | Ανάρτηση: 25/04/2016 | Συντάκτης: Μαριάννα Παπαϊώαννου

Αυτό το Πάσχα,φροντίζουμε το σπίτι μας που θα υποδεχτεί τους φίλους,τους συγγενείς και όλους όσους αγαπάμε,να έχει θετική ενέργεια feng shui,σε ένα όμορφο,γιορτινό,αρμονικό περιβάλλον.

Επιλέγουμε το κατάλληλο τραπέζι & το τοποθετούμε στην ευνοϊκή πλευρά του χώρου μας,για το εορταστικό γεύμα ή δείπνο που θα οργανώσουμε.

Σύμφωνα με τις αρχές ευνοϊκής χωροθεσίας feng shui,είναι καλύτερο να επιλέξουμε ένα ορθογώνιο,τετράγωνο ή παραλληλόγραμμο τραπέζι και να αποφύγουμε το οβάλ ή στρογγυλό σχήμα.

Ανάλογα με την θέση που έχει στο χώρο η τραπεζαρία μας,μπορούμε να επιλέξουμε τα αντίστοιχα ευνοϊκά χρώματα,για να ενισχύσουμε την ομαλή ροή της ενέργειας Qi.

Γενικά,θα αποφύγουμε να τοποθετήσουμε το τραπέζι της γιορτής στα βόρεια,βορειοανατολικά,βορειοδυτικά και στο κέντρο ευημερίας του χώρου,καθώς αυτές οι κατευθύνσεις,ειδικά για το 2016,έχουν έντονη αρνητική ενέργεια που προκαλεί εντάσεις,διαξιφισμούς και παρεξηγήσεις,κάτι που σίγουρα δεν θέλουμε για το γιορτινό μας τραπέζι.

Φροντίζουμε λοιπόν να τοποθετήσουμε το τραπέζι μας,στα ανατολικά,στα δυτικά ή στα νοτιοανατολικά του χώρου μας.

Ανάλογα με την όποια θέση απο τις παραπάνω επιλέξουμε,χρησιμοποιούμε τα αντίστοιχα ευνοϊκά χρώματα που θα χρησιμοποιήσουμε για την πασχαλινή μας διακόσμηση,

Εάν το τοποθετήσουμε στα ανατολικά ή σα νοτιοανατολικά θα επιλέξουμε πράσινους ή μπλέ χρωματισμούς ενώ στα δυτικά βάζουμε έντονες,σκούρες αποχρώσεις του κόκκινου που θα λειτουργήσουν ιδιαίτερα θετικά σε αυτή την δυτική κατεύθυνση.

Πασχαλινά διακοσμητικά στολίδια

Τα λαγουδάκια,τα αυγά βαμμένα στα χρώματα της αγάπης όπως απαιτούν τα έθιμά μας,τα διακοσμητικά κεριά,τα ανοιξιάτικα λουλούδια αλλά και τα μαγιάτικα στεφάνια θα στολίσουν ιδανικά τον χώρο μας και θα ενισχύσουν την ροή της ενέργειας Qi.

Επιλέγουμε πασχαλιές,κλαδιά πορτοκαλιάς ή και νεραντζιάς,και βιολέτες στα χρώματα του στοιχείου της φωτιάς (κόκκινο,μωβ,πορτοκαλί). Αυτά τα φυτά και τα λουλούδια φέρνουν κοινωνική αναγνώριση,επιτυχία σε συναισθηματικό και οικογενειακό επίπεδο.

Ένα λαγουδάκι,ιδανικά μαζί με ένα καλαθάκι με αυγά,κοντά στην είσοδο του σπιτιού,φέρνει τύχη,ευημερία και οικογενειακή γαλήνη ενώ μπορούμε να φτιάξουμε το στεφάνι του Μάη,προσθέτοντας και το λουλούδι της αγάπης,την τουλίπα,και να το τοποθετήσουμε στην εξώπορτα του σπιτιού μας.

.Εάν η εξώπορτα είναι στα δυτικά του σπιτιού μας,οι τουλίπες σε ροζ χρώμα θα φέρουν συναισθηματική ισορροπία και ρομαντισμό ενώ επιλέγουμε λευκές τουλίπες στα βορειοανατολικά,στα βορειοδυτικά και στα βόρεια,για να ενισχύσουμε την ηρεμία και την αρμονία στον χώρο μας

Δεν παραλείπουμε να τοποθετήσουμε κεριά σε κόκκινο χρώμα ή στα χρώματα που επιλέξαμε παραπάνω ανάλογα με την θέση της τραπεζαρίας μας,που θα ενισχύσουν το στοιχείο της φωτιάς,αρκεί να μην είναι πάνω απο 4 σε όλο τον χώρο μας.

Τέλος μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μεταλλικά ή πορσελάνινα διακοσμητικά,που θα ενισχύσουν το στοιχείο του μετάλλου και θα μας δώσουν σταθερή ενέργεια και κίνητρο για καλύτερη επικοινωνία και διαλλακτικότητα με τα άτομα γύρω μας.

Καλό Πάσχα!

Ευθυμία Α. Μισιρλή
Σύμβουλος Ευνοϊκής Ψυχολογικής Χωροθεσίας

 Η Ευθυμία Α. Μισιρλή σπούδασε στο τμήμα μηχανολόγων-μηχανικών του ΕΜΠ και στην συνέχεια σπούδασε feng shui  & γεωπαθολογία στην Mastery Academy of Chinese Metaphysics στην Γαλλία παράλληλα με την αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ψυχολογίας,αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης σε Γαλλία και Ελλάδα.Έχει εμφανιστεί στην τηλεόραση,αρθρογραφεί σε περιοδικά και κάνει ομιλίες & σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα με αντικείμενο την ευνοική ψυχολογική χωροθεσία feng shui.

 

 

 

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο άχαρο τσιμέντο.

Όχι άλλο άχαρο τσιμέντο.

Κατηγορία: Σπίτι | Ανάρτηση: 03/06/2015

Θέλουμε κτίρια όμορφα και όχι να μας πνίγουν.[...]

περισσοτερα
Οι καθρέφτες μεγαλώνουν τους μικρούς χώρους.

Οι καθρέφτες μεγαλώνουν τους μικρούς χώρους.

Κατηγορία: Σπίτι | Ανάρτηση: 04/06/2015

Ακόμα μία απόδειξη ότι oι καθρέφτες μεγαλώνουν τους μικρούς χώρους (φώτο) .!![...]

περισσοτερα