18:00
Πάσχα στην Ιταλία ( Ά μέρος )

Πασχα στην Ιταλια ( Α μερος )

Πάρτε μια ιδέα για το πως γιορτάζουν οι Ιταλοί το δικό τους Πάσχα με ιδιαίτερο και μοναδικό τρόπο.

Κατηγορία: Tips | Ανάρτηση: 11/04/2016 | Συντάκτης: Τζένη Μυλωνοπούλου

Η Ιταλία είναι διάσημη για τoν εντυπωσιακό της εορτασμό για το Πάσχα (Pasqua), που οι Ιταλοί κατέβουν στους δρόμους και παρελαύνουν για να τιμήσουν την πιο σημαντική εβδομάδα στο χριστιανικό τους ημερολόγιο.

Οι εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα σε όλη την Μεγάλη Εβδομάδα, με αποκορύφωμα την Κυριακή του Πάσχα, όταν οι οικογένειες απολαύουν ένα γεύμα με βάση το ψητό αρνί και ειδικά τα παρασκευασμένα κέικ. (Pasquetta). Η Δευτέρα του Πάσχα είναι παραδοσιακά η πρώτη ευκαιρία για μια εκδρομή την άνοιξη του έτους, όταν οι Ιταλοί κάνουν εξορμήσεις σε πάρκα, δάση και προστατευόμενες φυσικές περιοχές για πικνίκ.

Η πόλη της Sulmona, στην L’Aquila σηματοδοτεί τη Μεγάλη Παρασκευή με μια πομπή που ξεκινά το βράδυ στην μπαρόκ εκκλησία του Santissima Annunziata και τελειώνει αργά το βράδυ στην εκκλησία της Santissima Trinità. Την Κυριακή του Πάσχα, με μια λιτανεία που ξεκινά στις 11 το πρωί από τη μεσαιωνική εκκλησία της Santa Maria della Τόμπα, που φέρουν τα αγάλματα του Αναστάσεως Χριστού, του Αγίου Ιωάννη και του Αγίου Πέτρου. Φορείς μεταφέρουν τα αγάλματα στην εκκλησία του San Filippo Neri για να ανακοινώσει την είδηση της Αναστάσεως του πένθος της Madonna του Loreto. Αυτή αρνείται και οι άγιοι την ικετεύουν να βγει από την εκκλησία. Τελικά, η πόρτα της εκκλησίας ανοίγει και η Madonna κινείται προς τα έξω. Ένα σμήνος από 12 περιστέρια απελευθερώνεται και η παράδοση υπαγορεύει ότι αν πετούν προς τα ψηλά, είναι ένα σημάδι για να έρθει. Ξαφνικά, η Madonna σπάει σε μια εξόρμηση καθώς σπεύδει να καλύψει το γιό της, που συνοδεύεται από τον ήχο με κροτίδες.

Την Κυριακή του Πάσχα το πρωί, στη μικρή πόλη της Σικελίας στο Prizzi κοντά στο Παλέρμο, δύο ντόπιοι με μεταλλικές μάσκες και κόκκινες ρόμπες που μεταμφιέζονται σαν διάβολοι, που ενώνονται μεταξύ τους με ένα άλλο μασκοφόρο που είναι ντυμένος στα κίτρινα. Αυτοί εκπροσωπούν το θάνατο σε ένα τελετουργικό που χρονολογείται από το Μεσαίωνα. Θα περπατήσουν μέσα από την πόλη προσφέροντας χρήματα και γλυκά σε μια προσπάθεια να δελεάσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους και να μεταφέρουν τις ψυχές τους στην κόλαση. Ωστόσο, τα σχέδιά τους ανατρέπονται νωρίς το απόγευμα όταν αντιμετωπίζουν τα αγάλματα της Παναγίας και του Αναστάσεως Χριστού σε μια πομπή με συνοδεία δύο αγγέλων που κρατούν σπαθιά. Η συνάντηση μεταξύ του καλού και του κακού είναι γνωστή ως το «Dance Of The Devils», επειδή οι διάβολοι και ο χορός βοηθούν στο να αποφευχθεί η επίτευξη του Χριστού και της Παναγίας. Το καλό θριαμβεύει πάνω από το κακό όταν τα αγάλματα συναντούν την Παναγία και τον Χριστό, και οι άγγελοι νικούν τους διαβόλους.

Την Μεγάλη Παρασκευή, στην πόλη του San Marco in Lamis , μια παραδοσιακή γιορτή λαμβάνει χώρα, όπου κάνουν κόψιμο των κορμών δέντρων, έπειτα τους κορμούς τους γεμίζουν με ξύλα και τους καίνε. Οι τεράστιες δάδες από καύση, είναι στοιβαγμένοι σε βαγόνια για να φωτίσει ο δρόμος και με μια πομπή που μεταφέρουν το άγαλμα της Παναγίας Addolorata που εκείνη κοιτάζει το σώμα του νεκρού γιου της.

πηγή: italymagazine.com

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι κάνουμε για να αποφύγουμε τις ανεπιθύμητες μυρωδιές σε διάφορα άδεια σκεύη

Τι κάνουμε για να αποφύγουμε τις ανεπιθύμητες μυρωδιές σε διάφορα άδεια σκεύη

Κατηγορία: Tips | Ανάρτηση: 03/06/2015

Οι περισσότεροι θέλουμε όταν αδειάσει ένα βαζάκι από μαρμελάδα να το φυλάξουμε για μελλοντική χρήση.[...]

περισσοτερα
5 ασυνήθιστες χρήσεις για φίλτρα καφέ

5 ασυνήθιστες χρήσεις για φίλτρα καφέ

Κατηγορία: Tips | Ανάρτηση: 04/06/2015

5 ασυνήθιστες χρήσεις για φίλτρα καφέ....[...]

περισσοτερα