22:20
Οι προτάσεις του Feng Shui..

Οι προτασεις του Feng Shui..

Το μπαλκόνι, ειδικά τώρα το καλοκαίρι, είναι χώρος “απόδρασης”, χαλάρωσης και ηρεμίας σε ένα σπίτι

Κατηγορία: Διακόσμηση | Ανάρτηση: 23/06/2015 | Συντάκτης: Ευθυμία Μισιρλή

Το μπαλκόνι, ειδικά τώρα το καλοκαίρι, είναι χώρος “απόδρασης”, χαλάρωσης και ηρεμίας σε ένα σπίτι και μας φέρνει σε άμεση επαφή με την φύση.

Είναι σημαντικό να ενισχύσουμε αυτή την ήρεμη yang ενέργεια μέσω των αρχών της ευνοϊκής χωροθεσίας feng shui,για την διάθεση αλλά και την υγεία μας, γιατί εξασφαλίζοντας την ομαλή ροή της ενέργειας Qi που δεχόμαστε απο το περιβάλλον επηρεάζονται θετικά τα συναισθήματά μας,αυξάνεται η δημιουργικότητα και ενισχύεται η σκέψη μας.

Αρχικά ξεκινάμε από το να εξασφαλίσουμε πως δεν υπάρχουν εκτεθειμένες γωνίες και κοφτερά/μυτερά σχήματα στο μπαλκόνι μας, ειδικά κοντά στα σημεία που εμείς καθόμαστε.

Για την εξισορρόπηση αυτών των αρνητικών ενεργειακά σημείων τοποθετούμε ψηλά φυτά με φύλλα ομαλού σχήματος όπως έναν φίκο benjamin,μια Στρομάνθη, μια Κτενάνθη ή μια Ζάμια (αλλιώς Ζαμιοκούλκας),ειδικά εάν το μπαλκόνι μας βρίσκεται στα νότια ή νοτιοδυτικά απο το κέντρο του σπιτιού μας.

Προσέχουμε να αποφύγουμε φυτά με μυτερά φύλλα όπως Δράκαινα, Αράχνη, κάκτος ή Γιούκα γιατί επιδεινώνουν την κοφτερή ενέργεια των σημείων αυτών και φέρνουν έντονη αρνητική ενέργεια.

Φυσικά φροντίζουμε να είναι πάντα σε καλή κατάσταση τα φυτά μας,ποτισμένα σωστά και χωρίς ξερά φύλλα έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε την θετική ροή της ενέργειάς τους προς εμάς.

Σε ότι αφορά τα έπιπλα που θα τοποθετήσουμε ,στον κήπο ή στο μπαλκόνι, επιλέγουμε τα ξύλινα έναντι των  μεταλλικών, καθώς έτσι ενισχύεται περισσότερο το στοιχείο του ξύλου σε αντίθεση με το στοιχείο το μετάλλου, πολύ περισσότερο εάν το μπαλκόνι μας βρίσκεται στα ανατολικά ή νοτιοανατολικά του χώρου.

Δεν ξεχνάμε πως είναι σημαντικό να έχουμε ισορροπία των 5 στοιχείων του Feng Shui (νερό, ξύλο, φωτιά, γη και μέταλλο) στο μπαλκόνι ,όπως φυσικά και στους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού μας .

Έτσι προσθέτουμε ένα γυάλινο βάζο, ένα διακοσμητικό για κερί ή ένα σταχτοδοχείο επίσης από γυαλί ή/και ένα μικρό συντριβάνι για να έχουμε το στοιχείο του νερού.

Τέλος επιλέγουμε κόκκινους, μωβ και πορτοκαλί χρωματισμούς (στα φυτά μας ή/και στα υφάσματα που θα χρησιμοποιήσουμε στο τραπέζι και τις καρέκλες του μπαλκονιού) για να προσθέσουμε το στοιχείο της φωτιάς.

Έτσι ενεργοποιούμε την θετική, αρμονική, ομαλή ροή ενέργειας στον χώρο μας και επιτυγχάνουμε  ισορροπία και αρμονία και εμείς στην ζωή μας.

 

Ευθυμία Α. Μισιρλή

Μηχανολόγος-Μηχανικός

Ειδικός σύμβουλος ευνοϊκής ψυχολογικής χωροθεσίας Feng Shui

www.facebook.com/www.fengshuiinteriordesign.gr

Η Ευθυμία Α. Μισιρλή σπούδασε στο τμήμα μηχανολόγων-μηχανικών του ΕΜΠ
και στην συνέχεια σπούδασε
feng shui  & γεωπαθολογία στην Mastery Academy of Chinese Metaphysics στην Γαλλία παράλληλα με την αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ψυχολογίας, αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης σε Γαλλία και Ελλάδα.
Έχει εμφανιστεί στην τηλεόραση, αρθρογραφεί σε περιοδικά και κάνει ομιλίες & σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα με αντικείμενο την ευνοϊκοί ψυχολογική χωροθεσία
feng shui.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το καλοκαίρι είναι πλέον προ των πυλών .

Το καλοκαίρι είναι πλέον προ των πυλών .

Κατηγορία: Διακόσμηση | Ανάρτηση: 03/06/2015

Ετοιμάστε το μπαλκόνι σας μικρό ή μεγάλο[...]

περισσοτερα
Μία καρεκλά μέσα σε μια καρέκλα μέσα σε μια καρέκλα

Μία καρεκλά μέσα σε μια καρέκλα μέσα σε μια καρέκλα

Κατηγορία: Διακόσμηση | Ανάρτηση: 03/06/2015

Μία καρεκλά μέσα σε μια καρέκλα μέσα σε μια καρέκλα …. Και πάει λέγοντας. [...]

περισσοτερα