12:46

"Ανθυγιεινα" φυτα!

Είδη και ποικιλίες λουλουδιών που δεν πρέπει να έχουμε στο σπίτι μας.

Κατηγορία: Tips | Ανάρτηση: 19/03/2016 | Συντάκτης: Τζένη Μυλωνοπούλου

Μπορεί να έχετε στο σπίτι σας φυτά που μπορεί να φαίνονται πολύ όμορφα και να μυρίζουν εξίσου το ίδιο υπέροχα, αλλά όμως δεν είναι τόσο «αθώα» όσο δείχνουν. Υπάρχουν είδη και ποικιλίες λουλουδιών που είναι ιδιαίτερα τοξικές και δεν πρέπει να τα έχετε στο σπίτι σας και στον κήπο σας γιατί μπορούν να δημιουργήσουν διάφορα προβλήματα στην υγεία σας.

Aζαλέα

Η αζαλέα κάνει πολύ όμορφα άνθη αλλά η εικόνα αυτή με τα άνθη και τον λευκό φράκτη παραμονεύει πολλούς κινδύνους. Το λουλούδι αυτό είναι ιδιαίτερα τοξικό και η τυχόν κατάποση ενός λουλουδιού ή ενός φύλλου μπορεί να προκαλέσει πόνους στην κοιλιά, δυσκολία στην αναπνοή, παράλυση, κώμα, αλλά ακόμα και θάνατο.

Πικροδάφνη (λουλούδια σε λευκό, ροζ ή κόκκινο)

Τρώγοντας ένα μικρό μέρος από αυτό το φυτό, η κατάσταση μπορεί να αποβεί μοιραία και σε ένα περιστατικό ένα φύλλο ήταν ικανό να βλάψει ένα παιδί. Τα συμπτώματα της δηλητηρίασης κυρίως περιλαμβάνουν υπνηλία, επιβράδυνση του καρδιακού ρυθμού και τρέμουλο.

Νάρκισσος- Ασφόδελος

Οι βολβοί είναι το πιο δηλητηριώδες μέρος αυτών των λεγόμενων φιλικών λουλουδιών, οπότε ίσως να σκεφτείτε δύο φορές για τη φύτευση τους. Η κατάποση ενός μέρος του φυτού θα μπορούσε να προκαλέσει εμετό, διάρροια, σπασμούς, ρίγη και καρδιακές αρρυθμίες.

Ορτανσία-Υδραγεία  

Αυτά τα δημοφιλή άνθη που περιέχουν μια τοξίνη που είναι πολύ σοβαρή. Εάν τα κατοικίδια σας ζώα και τα παιδία σας καταπιούν ένα κομμάτι από αυτά τα λουλούδια, τότε το αποτελέσματα θα είναι μοιραίο.

Φιλόδενδρο

Ο χυμός από αυτά τα φυτά μπορούν να ερεθίσουν το δέρμα και το στόμα σας, με αποτέλεσμα την διόγκωση του λαιμού, τη δυσκολία στην αναπνοή, το αίσθημα πόνου, και τις στομαχικές διαταραχές. Οι σοβαρές αντιδράσεις είναι σπάνιες, αλλά είναι ακόμα καλύτερο να κρατήσετε το φυτό αυτό μακριά από τα  παιδιά και τα κατοικίδια ζώα σας.

πηγή: elledecor.comΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι κάνουμε για να αποφύγουμε τις ανεπιθύμητες μυρωδιές σε διάφορα άδεια σκεύη

Τι κάνουμε για να αποφύγουμε τις ανεπιθύμητες μυρωδιές σε διάφορα άδεια σκεύη

Κατηγορία: Tips | Ανάρτηση: 03/06/2015

Οι περισσότεροι θέλουμε όταν αδειάσει ένα βαζάκι από μαρμελάδα να το φυλάξουμε για μελλοντική χρήση.[...]

περισσοτερα
5 ασυνήθιστες χρήσεις για φίλτρα καφέ

5 ασυνήθιστες χρήσεις για φίλτρα καφέ

Κατηγορία: Tips | Ανάρτηση: 04/06/2015

5 ασυνήθιστες χρήσεις για φίλτρα καφέ....[...]

περισσοτερα