11:00
Κεραμίδια από γυαλί

Κεραμιδια απο γυαλι

Αυτά τα γυάλινα κεραμίδια ζεσταίνουν το σπίτι με ηλιακή ενέργεια!

Κατηγορία: Επαγγελματικός Χώρος | Ανάρτηση: 14/02/2016 | Συντάκτης: Μαρία Στάικου

Η Σουηδική εταιρεία SolTech Energy είναι ειδική στο να προτείνει λύσεις που αφορούν την ηλιακή ενέργεια. Η εντυπωσιακή της δημιουργία SolTech Energy System πρωτοεμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2009 και κατέπληξε ειδικούς και κοινό, κερδίζοντας μάλιστα και σημαντικά βραβεία.

Πρόκειται ,λοιπόν, για κεραμίδια που είναι φτιαγμένα από απλό γυαλί και έχουν περίπου το ίδιο βάρος με εκείνα από πηλό. Αυτά απλώνονται επάνω σ΄ έναν μαύρο νάιλον καμβά, κάτω από τον οποίο υπάρχουν κενά αέρος.Το μαύρο χρώμα τραβάει την θερμότητα του ήλιου και ο ζεστός αέρας αρχίζει να κυκλοφορεί μέσα στο σύστημα. Αυτός χρησιμοποιείται για να ζεσταίνει το νερό που είναι συνδεδεμένο με την θέρμανση του σπιτιού μέσω ενός συσσωρευτή. Το εντυπωσιακό με το σύστημα είναι πως μπορεί να περιορίζει το κόστος ενέργειας και τις μέρες του χειμώνα, αλλά και το βράδυ, επειδή μπορεί να συσσωρεύει την θερμότητα κάτω από τον καμβά.

Το project έχει προχωρήσει πολύ μέσα στο χρόνο με την Σουηδική Orrefors να έχει αναλάβει να εξελίξει ακόμα περισσότερο τα κεραμίδια, τα οποίο κατασκευάζονται στην Πορτογαλία, διατηρώντας ωστόσο το αρχικό σουηδικό design.To SolTech Energy System παράγει περίπου 350 kWh ανά τετραγωνικό μέτρο, κάτι που εξαρτάται από παράγοντες όπως το κλίμα και η γωνία της οροφής.

 

Πηγή:coolhome.grΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας όμορφος χώρος γραφείου???

Ένας όμορφος χώρος γραφείου???

Κατηγορία: Επαγγελματικός Χώρος | Ανάρτηση: 03/06/2015

Και όμως δεν είναι ένας όμορφος χώρος γραφείου σε ένα σπίτι..!!![...]

περισσοτερα
Γραφείο σε σπίτι σε Vintage Style

Γραφείο σε σπίτι σε Vintage Style

Κατηγορία: Επαγγελματικός Χώρος | Ανάρτηση: 04/06/2015

Ιδανικό για εργασία σε ωραία ατμόσφαιρα.[...]

περισσοτερα