18:00
Ιδανική γεύση για τον Βαλεντίνο…!

Ιδανικη γευση για τον Βαλεντινο…!

Το απαραίτητο οινοπνευματώδες ποτό για την συγκεκριμένη μέρα!

Κατηγορία: Tips | Ανάρτηση: 12/02/2016 | Συντάκτης: Μαρία Στάικου

Παγωτό, υπαίθριες συναυλίες, ρομαντικές ταινίες στο κρεβάτι και φαγητό για την μέρα του Αγίου Βαλεντίνου συντροφιά με μια γεύση κρασιού μοιράζοντας τα με το άλλο σας μισό! Κάποια πράγματα πάνε καλύτερα μαζί! Αλλά οι συναλλαγές του προϋπολογισμού είναι ένας αγώνας για την συγκεκριμένη μέρα , όπου εμείς σας προτείνουμε 5 από τα καλύτερα οικονομικά κρασιά για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου! 

1.  Παλαιόμυλος Μαλαγουζιά 2014 Ζαφειράκης

Περιοχή: Παλαιόμυλος Τυρνάβου, Θεσσαλία

Ποικιλία: Μαλαγουζιά

Αν θέλετε να δοκιμάσετε μια διαφορετική Μαλαγουζιά τότε η βιολογικής καλλιέργειας Μαλαγουζιά του Domaine Zafeirakis πιστεύω είναι η κατάλληλη πρόταση.

Λεμονοπράσινο χρώμα και ένα καθαρό μπουκέτο ξεδιπλώνεται στο γυαλί προσφέροντας αρώματα λευκόσαρκου ροδάκινου, αποξηραμένου βερίκοκου, εσπεριδοειδών, άγγιγμα γιασεμιού και ίχνη φυσικότητας. Στο στόμα είναι καλά ισορροπημένο με υπέροχη υφή και χαρακτηριστική φρεσκάδα που ορίζεται από την τραγανή οξύτητα και φινετσάτα αρώματα φρούτων, εμπλουτισμένα με όμορφες βοτανικές νότες και αχνή αίσθηση κιμωλίας. Αλκοόλ 12%.

Τιμή: 8€

Βαθμολογία: 90/100

 

2. AVATON Γεροβασιλείου 2005

Περιοχή: Επανωμή Π.Γ.Ε

Ποικιλία: Λημνιό, Μαυρούδι, Μαυροτράγανο

Ένα μοναδικό χαρμάνι τριών αυτοχθόνων ερυθρών Ελληνικών ποικιλιών. Το Λημνιό είναι η αρχαιότερη ελληνική ποικιλία και κυριαρχεί στο κρασί. Μετά την εκχύλιση και την ολοκλήρωση της αλκοολικής και της μηλογαλακτικής ζύμωσης σε ειδικές δρύινες δεξαμενές Βουργουνδίας, το κρασί παλαίωσε για πολλούς μήνες σε δρύινα γαλλικά βαρέλια.

Το Άβατον Γεροβασιλείου 2005, προερχόμενο από μια μεγάλη χρονιά, δείχνει να εξελίσσεται ιδανικά με δελεαστικά αρώματα ώριμων φρούτων του δάσους όπως μύρτλο & φραγκοστάφυλο, νότες καβουρντισμένου καφέ αλλά και γήινα αρώματα βρεγμένων φύλλων του δάσους και μανιταριού. Το μπουκέτο συμπληρώνουν αρώματα καπνού και μπαχαρικών, αποτέλεσμα της πολύμηνης σχέσης του κρασιού με τη βελανιδιά αλλά και της παραμονής του στην φιάλη. Αυτό το πανέμορφα ισορροπημένο κρασί χαρακτηρίζεται στην παλέτα από ώριμο φρούτο, πικάντικη βελανιδιά, και μια φρουτώδη αίσθηση στην μακριάς διάρκειας επίγευσή του. Αλκοόλ 14%. Θα παραμείνει απολαυστικό για την επόμενη πενταετία. Το δοκιμάσαμε 19/12/2014 στο Canteen με Μοσχαράκι με μανιτάρια, πατατίνια και χόρτα εποχής.

Τιμή: 20

Βαθμολογία: 90/100

3. TRILOGIA 2012 Christos Kokkalis

Περιοχή: Σκαφίδια Ηλείας, Π.Γ.Ε Ηλεία.

Ποικιλία: Cabernet Sauvignon

Ένα από τα κορυφαία Ελληνικά ερυθρά κρασιά, το TRILOGIA από το κτήμα Kokkalis είναι σίγουρο ότι θα σας καταπλήξει με τον όγκο και την ποιότητα του.

Το Κτήμα Κόκκαλη βρίσκεται στα Σκαφίδια του νομού Ηλείας στην Πελοπόννησο και ξεκίνησε να παράγει κρασί στις αρχές της δεκαετίας του 1990.Το Trilogia κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1997, αποσπώντας πλήθος επαίνων και κολακευτικών σχολίων από τον τύπο και την διεθνή κοινότητα του κρασιού. Το δεύτερο κρασί του οινοποιείου, Mova, είναι ένα «Cuvée» από Cabernet και Αγιωργίτικο και πήρε το όνομα του από τα αρχικά των ονομάτων «Monica» και «Βασίλης», της συζύγου και του υιού του οινοποιού. Ο Χρήστος Κόκκαλης ήταν για ένα μεγάλο μέρος της ζωής του φαρμακοποιός στη Γερμανία, όπου διέθετε σχεδόν το σύνολο της παραγωγής του οινοποιείου. Είναι αξιοσημείωτο ότι με τιμή χονδρικής 17€, το Trilogia, είναι το ακριβότερο ελληνικό κρασί που πωλείται στην αγορά της Γερμανίας και δυσεύρετο στην Ελληνική αγορά λόγω της περιορισμένης παραγωγής του που δεν ξεπερνάει τις 6.000 φιάλες.

Πρόσφατα, το Κτήμα Κόκκαλη εξαγοράστηκε από το Κτήμα Βιβλία Χώρα. Ο Χρήστος Κόκκαλης παραμένει ενεργό στέλεχος στην καινούρια δομή της εταιρείας.

Το TRILOGIA 2012, προερχόμενο από αμπέλια με μέσο όρο ζωής τα 25 χρόνια (χαμηλής στρεμματικής απόδοσης), ζύμωσε και ωρίμασε για 18 μήνες σε δρύινα γαλλικά βαρέλια. Στη νεαρή μύτη του εμφανίζεται διαδοχικά ένα πυκνό μείγμα αρωμάτων βατόμουρου, cassis, φραγκοστάφυλου, γλυκόριζας, μαύρης σοκολάτας, βιολέτας και γλυκών μπαχαρικών. Εντυπωσιακή συγκέντρωση και στον ουρανίσκο όπου ένας συμπαγής πυρήνας από σαρκώδη φρούτα του δάσους και καπνό, περιβάλλονται από σφιχτές-ακόμα- τανίνες, αλλά και μια παρατεταμένη επίγευση γλυκών φρούτων και μπαχαρικών που υπογραμμίζουν την ποιότητα και την μεγάλη δυνατότητα εξέλιξης του.Αλκοόλ 14%.

Τιμή: 30€

Βαθμολογία: 91/100

4. Διάπορος Κυρ-Γιάννη 2011 Magnum

Περιοχή: Γιανακοχώρι Νάουσας, Π.Γ.Ε. Ημαθία

Ποικιλία: 92% Ξινόμαυρο, 8% Syrah

«Διάπορος» είναι το πανέμορφο νησάκι που βρίσκεται απέναντι από την Βουρβουρού στη Σιθωνία Χαλκιδικής. Αγαπημένος τόπος της Αθηνάς Μιχαήλ-Μπουτάρη, είναι μια κατάσταση του νου παρά ένα από τα αμπελοτόπια που συνήθως χαρίζουν το όνομα τους στα κρασιά της οικογένειας. Η ουτοπία του τέλειου Ξινόμαυρου με πινελιές Syrah, όλα από επιλεγμένα αμπελοτόπια του κτήματος Κυρ-Γιάννη στους πρόποδες του Ανατολικού Βερμίου.

Για τη Διάπορο επιλέγεται το Ξινόμαυρο από την καρδιά του αμπελοτεμαχίου. Η πρώτη ύλη υφίσταται προζυμωτική εκχύλιση 7 ημερών σε θερμοκρασία 8-10°C και σε πλήρως αντιοξειδωτικό περιβάλλον. Η ζύμωση, η οποία διαρκεί 10-15 ημέρες, γίνεται σε ανοιχτές δεξαμενές εφοδιασμένες με αυτόματο έμβολο pigeage. Η μηλογαλακτική ζύμωση γίνεται σε 100% καινούρια γαλλικά βαρέλια, τα οποία προσφέρουν μικροοξυγόνωση, ενώ παράλληλα εφαρμόζεται πρόγραμμα τακτικού batonnage. Το κρασί παραμένει σε καινούρια γαλλική δρυ καθ” όλη τη διάρκεια της παλαίωσης που για την χρονιά 2011, διήρκεσε 22 μήνες.

H Διάπορος Κυρ-Γιάννη 2011, εμφανίζεται στο ποτήρι με λαμπερό, βαθύ ρουμπινί χρώμα. Η πολύπλοκη μύτη προσφέρει μια σύνθεση κόκκινων φρούτων, άγριων μούρων, λιαστής ντομάτας, καπνού & γλυκών μπαχαρικών αλλά και μια πρόσθετη floral αίσθηση βιολέτας και άγριων λουλουδιών. Πικάντικο και γεμάτο ενέργεια στον ουρανίσκο, συνδυάζει ευκρίνεια φρούτου, ψηλή οξύτητα, ρωμαλέες τανίνες και ψηλό αλκοόλ σε ένα ισορροπημένο σύνολο, απαράμιλλα γοητευτικό. Η δοκιμή έγινε από φιάλη Magnum στο Canteen

Τιμή: 26€

Βαθμολογία: 91/100

5. Pure Santorini 2013

Περιοχή: Επισκοπή, Σαντορίνη Π.Ο.Π.

Ποικιλία: Ασύρτικο

Η «Αγνή» αυτή Σαντορίνη είναι η πρώτη περιορισμένη κυκλοφορία μιας καινούριας ετικέτας κρασιού, από σταφύλια που προέρχονται από δύο επιλεγμένες ηφαιστιογενείς πλαγιές του κυκλαδίτικου νησιού.

Το Pure Santorini 2013, είναι προϊόν της Volcanic Slopes Vineyards (VSV), μια έμπνευση του για πολλά χρόνια εμπορικού διευθυντή της GENKA και νυν εμπορικού διευθυντή του Κτήματος Αργυρού, κ.Στέφανου Γεώργα.

Η οινοποίηση έγινε με παραδοσιακό τρόπο σε υπόγεια τσιμεντένια δεξαμενή και το κρασί παρέμεινε με τις οινολάσπες του για 14 μήνες.

Το Pure Santorini 2013, είναι ένα αυστηρό, ξηρό, καθαρό στυλ Ασύρτικου με απαλές γεύσεις φρούτων, super-τραγανή οξύτητα και μια κομψή παρατεταμένη επίγευση. Προσφέρει αρώματα ροδάκινου, βερίκοκου & γκρέιπφρουτ, ενώ η παρουσία ορυκτού είναι διάχυτη στο άριστα ισορροπημένο και πολλά υποσχόμενο αυτό κρασί.

Αλκοόλ 13,5%

Τιμή: 23€

Βαθμολογία: 91/100  

 

Πηγές : krasiagr.com, karfitsa.gr

 

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι κάνουμε για να αποφύγουμε τις ανεπιθύμητες μυρωδιές σε διάφορα άδεια σκεύη

Τι κάνουμε για να αποφύγουμε τις ανεπιθύμητες μυρωδιές σε διάφορα άδεια σκεύη

Κατηγορία: Tips | Ανάρτηση: 03/06/2015

Οι περισσότεροι θέλουμε όταν αδειάσει ένα βαζάκι από μαρμελάδα να το φυλάξουμε για μελλοντική χρήση.[...]

περισσοτερα
5 ασυνήθιστες χρήσεις για φίλτρα καφέ

5 ασυνήθιστες χρήσεις για φίλτρα καφέ

Κατηγορία: Tips | Ανάρτηση: 04/06/2015

5 ασυνήθιστες χρήσεις για φίλτρα καφέ....[...]

περισσοτερα