11:00
Καρδιές από… τρούφα!

Καρδιες απο… τρουφα!

Εννοείται πως θα σας προτείνουμε και γλυκό για τη μέρα των Ερωτευμένων... Ο Χάρης Γιαννόπουλος προτείνει...

Κατηγορία: Do It Yourself | Ανάρτηση: 13/02/2016 | Συντάκτης: Ζωή Κέσκο

Δεν μπορούσαμε να σας αφήσουμε του Αγίου Βαλεντίνου, χωρίς κάποιο γλυκό. Εύκολο, νόστιμο και εντυπωσιακό. Για το λόγο αυτό, ο Χάρης Γιαννόπουλος έφτιαξε τις «καρδιές από... τρούφα» και μας τις παρουσιάζει…

Δώστε βάση λοιπόν κι εσείς στην συνταγή παρακάτω, για αν εντυπωσιάσετε κι εσείς το άλλο σας μισό, όπως ακριβώς έκανε και ο Χάρης…

Υλικά

Για το Λευκό τρουφάκι (γέμιση):

15g Ζάχαρη άχνη

200g σοκολάτα λευκή

15g Βούτυρο

3-4 σταγόνες εκχύλισμα λεμόνι

150g  Μπισκότο τύπου πτι-μπερ

Για τη χρωματιστή επικάλυψη

200g σοκολάτα λευκή

1 κ.τ.σ. μπύρα ξανθιά

3-4 σταγόνες εκχύλισμα λεμονιού

50 g Ζάχαρη άχνη

Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Για τα τρουφάκια λευκής σοκολάτας:

1. Γεμίζουμε ένα κατσαρολάκι με νέρο κάτω από τη μέση και τα βάζουμε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά για να κάνουμε μπεν μαρί.

2. Σπάμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια, και την τοποθετούμε μαζί με το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ενα μπολ ή άλλο κατσαρολάκι που να εφάπτει στο πρώτο.

3. Τοποθετούμε το σκεύος με τη σοκολάτα και τα υπόλοιπα υλικά πάνω απο το σκεύος με το νερό, να εφάπτει χωρίς να ακουμπάει την επιφάνεια του νερού, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν όλα τα υλικά μας και προσθέτουμε το άρωμα λεμόνι.

4. Αφαιρούμε  το σκεύος με τα υλικά μας και συνεχιζουμε να τα ανακατεύουμε για 1 λεπτό να πέσει η θερμοκρασία. Έπειτα κόβουμε ή σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα ανακατεύομε με το μειγμα. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει αρκετά ώστε να μπορούμε να το πλάσουμε και να δώσουμε το επιθυμητό σχήμα.

5. Τοποθετούμε μια μεμβράνη σε ένα πιάτο και βάζουμε τα σχηματισμένα τρουφάκια. Τα σκεπάζουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν μέχρι να ετοιμάσουμε τη χρωματιστή σοκολάτα.

Για την επικάλυψη χρωματιστής σοκολάτας:

1. Βάζουμε ένα κατσαρολάκι με νέρο κάτω από τη μέση να ζεσταίνεται σε μέτρια φωτιά για να κάνουμε μπεν μαρί.

2. Σπάμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια, και την τοποθετούμε μαζί με τη μπύρα και το άρωμα λεμόνι σε ενα μπολ ή άλλο κατσαρολάκι που να εφάπτει στο πρώτο.

3. Βάζουμε το σκεύος με τα υλικά μας πάνω στο κατσαρολάκι και  ανακατεύουμε μέχρι τα υλικά μας να γίνουν μια εύπλαστη μάζα.

4.Αφαιρούμαι το σκεύος, ανακατεύουμε για μερικά λεπτά μέχρι να πέσει η θερμοκρασία και προσθέτουμε τη ζάχαρη.

5.Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μία μάζα και προσθέτουμε το χρώμα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να φτάσουμε την απόχρωση που επιθυμούμε.

6. Τέλος βγάζουμε τα τρουφάκια από το ψυγείο και πλάθουμε απαλά το μείγμα με το χρώμα γύρω τους στο πάχος που θέλουμε μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα.

7. Τα τοποθετούμε πάλι σε μεμβράνη και πίσω στο ψυγείο. Αφού σφίξουν είναι έτοιμα για κατανάλωση.

Καλή σας όρεξη!

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η WENDY προτείνει:

Η WENDY προτείνει:

Κατηγορία: Do It Yourself | Ανάρτηση: 03/06/2015

Τι κι αν τελικά θα χρειαστεί να αναβληθεί η αποψινή έξοδος λόγω καιρικών συνθηκών...[...]

περισσοτερα
Έξυπνο tip

Έξυπνο tip

Κατηγορία: Do It Yourself | Ανάρτηση: 03/06/2015

Βρήκαμε για εσάς ένα πολυ έξυπνο tip για να μην χρειαστεί να πετάξετε τίποτα.[...]

περισσοτερα