11:00
Να σου πω μια ιστορία;

Να σου πω μια ιστορια;

Όταν τα βιβλία γίνονται γλαστράκαι, το αποτέλεσμα σε ταξιδεύει εκεί που ο νους δεν τρέχει...

Κατηγορία: Do It Yourself | Ανάρτηση: 08/02/2016 | Συντάκτης: Ζωή Κέσκο

Όλοι έχουμε στο σπίτι κάποιο παλιό βιβλίο, το οποίο έχουν περάσει τόσα πολλά χρόνια που αδυνατούμε να το διαβάσουμε πια, για πολλούς και διάφορους λόγους. Γι’ αυτό κι εμείς ψάξαμε να βρούμε διάφορά projects, που θα μπορούσαμε να κάνουμε με αυτά Βρήκαμε πολλά η αλήθεια είναι, αλλά ένα μας τράβηξε απευθείας την προσοχή, οι γλάστρες- βιβλία.

Το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό και παρόλο που κάποιοι έχουν την αίσθηση πως είναι σα να καταστρέφουμε τα βιβλία, η απάντηση είναι πως τα κάνουμε ακόμη πιο όμορφα απ’ ότι ήδη είναι.

Πάμε λοιπόν να δούμε πως φτιάχνονται, για να δημιουργήσετε και πάλι!

Υλικά
- 1 παλιό βιβλίο
- 2-3 μικρά παχύφυτα
- λίγο χώμα
- κοπίδι
- λαδόκολλα ή πλαστική σακούλα
- λευκή κόλλα
- ξερό βρύο για επικάλυψη εδάφους
- χάρακα

Οδηγίες

1. Μια νύχτα πριν ξεκινήσετε να φτιάχνετε την κατασκευή, περάστε μια λεπτή στρώση λευκής κόλας στο πλάι του βιβλίου, έτσι ώστε να κολλήσουν λίγο και να μην έχετε προβλήματα στο κόψιμο.

2. Το πιο χρονοβόρο κομμάτι σε όλο το project είναι  το να κόψετε το τετράγωνο στο βιβλίο ώστε να βάλετε το παχύφυτο μέσα. Αποφασίστε πόσο μεγάλο θέλετε να είναι το τετράγωνο, σύμφωνα με το φυτό, εννοείται. Να σας ενημερώσουμε ότι τα πιο μικρά τετράγωνα (άρα και παχύφυτα), φαίνονται πιο ωραία. Χρησιμοποιώντας λοιπόν τον χάρακα (που κατά προτίμηση να είναι μεταλλικός) θα μετρήσετε τα τετράγωνα και θα κόψετε με το κοπίδι κάποιες σελίδες. Θα χρειαστεί στη συνέχεια να ξεκολλήσετε τις σελίδες, για να τις γυρίσετε και να κόψετε και άλλες σελίδες. Το ιδανικό ύψος είναι γύρω στα 4 εκ. για να χωρέσει το φυτό. Δεν χρειάζεται να είναι ωραίο ή τέλειο στις τελευταίες σελίδες, καθώς μόνο η πρώτη σελίδα θα φαίνεται.

3. Καλύψτε την τρύπα που φτιάξατε με τη λαδόκολλα (ή την πλαστική σακούλα). Αυτό απλώς προστατεύει το υπόλοιπο βιβλίο, από το πότισμα, που καταστρέφει το χαρτί.

4. Αν το βιβλίο σας ήταν πολύ παχύ, άρα και η τρύπα πολύ βαθιά, μπορείτε να προσθέσετε μια στρώση από χαλίκια στο κάτω μέρος. Αυτό θα σας βοηθήσει στην αποστράγγιση, που θα «εκτιμηθεί» δεόντως από το παχύφυτο. Γιατί τα παχύφυτα μπορεί να μην χρειάζονται πολύ νερό, αλλά δεν θέλουν και τα φύλλα τους να επιπλέουν σε αυτό. Έτσι τα χαλίκια δίνουν έναν χώρο για το νερό, για να στεγνώσει, χωρίς να ακουμπάει τα φύλλα του.

5. Ξεκινήστε λοιπόν με το παχύφυτο, ξεχωρίζοντάς το από το χώμα με το οποίο το αγοράσατε. Τοποθετήστε το στην τρύπα, που φτιάξατε, όπου εσείς θέλετε. Μετά τοποθετήστε γύρω του το χώμα από την συσκευασία, έτσι ώστε αν μπορεί να σταθεί από μόνο του, χωρίς να το κρατάτε. Ποτίστε ελάχιστα το χώμα.

6. Όταν θα το έχετε σταθεροποιήσει, καλύψτε το χώμα με το στεγνό βρύο, το οποίο θα βοηθήσει στην στήριξη του φυτού.

7. Κόψτε τη λαδόκολλα γύρω γύρω μέχρι το βρύο, ίσα ίσα δηλαδή αν μην φαίνεται άσχημο. Καθαρίστε οποιαδήποτε βρομιά κάνατε στο βιβλίο.

8. Σχεδόν μια φορά την εβδομάδα, ψεκάστε με λίγο νερό τα φύλλα. Όπως προαναφέραμε τα παχύφυτα χρειάζονται πολύ λίγο νερό, αλλά πολύ ήλιο, οπότε αν τα έχετε μέσα στο σπίτι, σιγουρευτείτε πως θα βρίσκονται κοντά σε παράθυρο. Όταν τα ποτίζετε προσπαθήστε να μην βρέξετε το εξώφυλλο.

Και το βιβλίο σας είναι έτοιμο…

Πηγή: apartmenttherapy.comΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η WENDY προτείνει:

Η WENDY προτείνει:

Κατηγορία: Do It Yourself | Ανάρτηση: 03/06/2015

Τι κι αν τελικά θα χρειαστεί να αναβληθεί η αποψινή έξοδος λόγω καιρικών συνθηκών...[...]

περισσοτερα
Έξυπνο tip

Έξυπνο tip

Κατηγορία: Do It Yourself | Ανάρτηση: 03/06/2015

Βρήκαμε για εσάς ένα πολυ έξυπνο tip για να μην χρειαστεί να πετάξετε τίποτα.[...]

περισσοτερα