11:00
Ένα υποθαλάσσιο μουσείο....

Ενα υποθαλασσιο μουσειο....

O Jason deCaires Taylor* αναδεικνύει ένα υποθαλάσσιο μουσείο στο νησί Λανζαρότε της Ισπανίας.

Κατηγορία: Επαγγελματικός Χώρος | Ανάρτηση: 05/02/2016 | Συντάκτης: Μαριάννα Παπαϊώαννου

O Jason deCaires Taylor* αναδεικνύει ένα υποθαλάσσιο μουσείο στο νησί Λανζαρότε της Ισπανίας.

Όλες οι εικόνες είναι δημιούργημα του Jason deCaires Taylor.

Tο πρώτο δείγμα γλυπτών έχουν τοποθετηθεί στο “Museo Atlantico” – το πρώτο υποθαλάσσιο μουσείο σύγχρονης τέχνης στην Ευρώπη και τον Ατλαντικό ωκεανό. 14 μέτρα κάτω από τα γαλανά νερά την ακτής του Λανζαρότε, ο καλλιτέχνης Jason deCaires Taylor έχει κατασκευάσει μια σειρά από γλυπτές δημιουργίες τοποθετημένες στον πυθμένα του ωκεανού.  Mαζί με μια σειρά απεικονίσεων που αντικατοπτρίζουν με καυστικό τρόπο ζητήματα διεθνούς βεληνεκούς, η υποθαλάσσια γκαλερί  συνθέτει επίσης έναν βυθισμένο βοτανικό κήπο, ο οποίος αντιπροσωπεύει την μακροχρόνια σχέση μεταξύ της τέχνης και της φύσης στην περιοχή. Με εναρκτήρια ημερομηνία την 25η του Φλεβάρη 2016, το μουσείο θα είναι διαθέσιμο για δύτες και καταδύσεις με αναπνευστήρα.

Συνδέοντας το θαλάσσιο βυθό, η κύρια δημιουργία απεικονίζει μια συγκέντρωση 35 φιγούρων οι οποίες κατευθύνονται προς μια πύλη – ένα σημείο που δεν έχει επιστροφή, μια είσοδο προς έναν άλλο κόσμο. Η λαοθάλασσα που συνθέτει το «ρουβίκωνα» έχει κατασκευαστεί με τόση σχολαστικότητα και έχει σκαλιστεί με ιδιαίτερη προσοχή αναδεικνύοντας υπερ-ρεαλιστικές ανατομικά φιγούρες, που φέρονται ως πραγματικά ανθρώπινα όντα που έχουν παγώσει ξαφνικά στο χρόνο.

 

* Ο Jason deCaires Taylor γεννήθηκε στις 12 Αυγούστου 1975,  Βρετανός γλύπτης και διάσημος δημιουργός του πρώτου υποθαλάσσιου μουσείου γλυπτών στον κόσμο, «Molinere Underwater Sculpture Park» που βρίσκεται στην Καραϊβική, στη δυτική όχθη της Γρενάδας.  Είναι γνωστός για την οικολογική του δράση, την διατήρηση του υποθαλάσσιου οικοσυστήματος με τη δημιουργία τεχνητών κοραλλιογενών υφαλών καθώς και για το έργο στην υποθαλάσσια φωτογράφηση.

Πηγή: designboom.com

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας όμορφος χώρος γραφείου???

Ένας όμορφος χώρος γραφείου???

Κατηγορία: Επαγγελματικός Χώρος | Ανάρτηση: 03/06/2015

Και όμως δεν είναι ένας όμορφος χώρος γραφείου σε ένα σπίτι..!!![...]

περισσοτερα
Γραφείο σε σπίτι σε Vintage Style

Γραφείο σε σπίτι σε Vintage Style

Κατηγορία: Επαγγελματικός Χώρος | Ανάρτηση: 04/06/2015

Ιδανικό για εργασία σε ωραία ατμόσφαιρα.[...]

περισσοτερα