18:00
Πάμε διακοπές στο... χιόνι!!!

Παμε διακοπες στο... χιονι!!!

Ε αφού χειμώνα δεν ζήσαμε στην Ελλάδα, ας πάμε μια βόλτα μέχρι τη Νορβηγία και το ξενοδοχείο από χιόνι...

Κατηγορία: Επαγγελματικός Χώρος | Ανάρτηση: 04/02/2016 | Συντάκτης: Ζωή Κέσκο

Η αλήθεια είναι πως φέτος, μόνο χειμώνα δεν ζήσαμε. Δύο μέρες η θερμοκρασία πέφτει και ύστερα ξανά στους 17 βαθμούς. Όμως στη Νορβηγία δεν είναι έτσι. Είναι ακριβώς το αντίθετο. Ξέρω πως δεν θα θέλετε να μείνετε σε ένα τέτοιο κλίμα για πολύ καιρό, αλλά μια εβδομάδα, μοιάζει ιδανική. Και μαντέψτε! Σας βρήκαμε και που να μείνετε…

Στο «Kirkenes Snowhotel»… Ναι είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομά του. Ξενοδοχείο από… χιόνι. Εντάξει είναι για τολμηρούς με την πρώτη ματιά που το βλέπουμε. Αλλά για να μάθουμε περισσότερα πράγματα για αυτό…

Αυτό λοιπόν το ξενοδοχείο, άνοιξε το 2006 και από τότε «μοιράζει» απίστευτες εμπειρίες στους επισκέπτες του. Βασικά και μόνο στην όψη και στην ιδέα εννοείται ότι είναι κάτι πρωτόγνωρο.

Το χιόνι είναι πολύ καλό μονωτικό υλικό, οπότε όταν έξω η θερμοκρασία είναι στους μείον 30 βαθμούς κελσίου, στο ξενοδοχείου παραμένει στάνταρ στους μείον 4 βαθμούς. Φυσικά αυτήν  την ιδιότητα του χιονιού τη βρίσκουμε και στη φύση.

Κάθε δωμάτιο στο ξενοδοχείο είναι σαν ένας μικρός θησαυρός. Τα δωμάτια έχουν 5 μέτρα διάμετρο  και είναι εξοπλισμένες με οτιδήποτε χρειάζεται για μια «άνετη» διαμονή. Αν και νομίζεις πως κοιμάσαι πάνω στον πάγο  και μόνο άνετο δεν φαίνεται, αλλά πολύ σκληρό για τη μέση σου, αλλά στην ουσία δεν είναι έτσι. Τα κρεβάτια είναι πλαισιωμένα με πάγο και διαθέτουν άνετα στρώματα με θερμική μόνωση στην κορυφή. Είναι σα να κοιμάστε σε έναν υπνόσακο  ενώ έξω έχει -35 βαθμούς Κελσίου.

Επιπλέον όλα τα δωμάτια (20 στον αριθμό) έχουν διαφορετικό θέμα από την κουλτούρα και τη φύση του Αρκτικού κύκλου. Τα γλυπτά από πάγο δίνουν στο «Kirkenes Snowhotel»  μια πολύ ειδική ατμόσφαιρα. Σε κάθε δωμάτιο υπάρχουν διακοσμητικά και γλυπτά από πάγο και χιόνι φυσικά. Και όλα αυτά είναι δημιουργίες ενός Κινέζου γλύπτη πάγου.

Για να φτιαχτούν όλα τα γλυπτά αλλά και το μπαρ, χρειάστηκαν πάνω από 15 τόνους πάγου. Να φανταστείτε ότι ο γλύπτης κάθε χρόνο προσθέτει μια ακόμη λεπτομέρεια στις δημιουργίες του και το αποτέλεσμα τείνει στο… τέλειο. Εν τω μεταξύ κάθε χρόνο αλλάζουν τα σχέδια και του μπαρ αλλά και των γλυπτών. Όλος ο πάγος που χρησιμοποιείται έρχεται από την λίμνη δίπλα στο ξενοδοχείο, που εννοείται πως είναι παγωμένη. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα ο πάγος έχει πάχος περίπου 70 εκ.. 

Και αν ακόμη δεν πειστήκατε ακόμη δείτε τις φωτογραφίες παρακάτω...

Πηγή: kirkenessnowhotel.comΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας όμορφος χώρος γραφείου???

Ένας όμορφος χώρος γραφείου???

Κατηγορία: Επαγγελματικός Χώρος | Ανάρτηση: 03/06/2015

Και όμως δεν είναι ένας όμορφος χώρος γραφείου σε ένα σπίτι..!!![...]

περισσοτερα
Γραφείο σε σπίτι σε Vintage Style

Γραφείο σε σπίτι σε Vintage Style

Κατηγορία: Επαγγελματικός Χώρος | Ανάρτηση: 04/06/2015

Ιδανικό για εργασία σε ωραία ατμόσφαιρα.[...]

περισσοτερα