11:00
Διαμoρφώνουμε το μπάνιο μας σύμφωνα με το feng shui

Διαμoρφωνουμε το μπανιο μας συμφωνα με το feng shui

Σύμφωνα με τις αρχές ευνοϊκής χωροθεσίας feng shui,ένας απο τους πιο ιδιαίτερους χώρους σε ένα σπίτι είναι...

Κατηγορία: Σπίτι | Ανάρτηση: 25/01/2016 | Συντάκτης: Ευθυμία Μισιρλή

Σύμφωνα με τις αρχές ευνοϊκής χωροθεσίας feng shui,ένας απο τους πιο ιδιαίτερους χώρους σε ένα σπίτι είναι το μπάνιο και αυτό γιατί υποτίθεται “απομακρύνει” την ευημερία και τον τύχη.
Αυτό όμως δεν είναι απόλυτο σε καμία περίπτωση και σίγουρα εξαρτάται απο αρκετούς παράγοντες,τους κυριότερους απο τους οποίους θα εξετάσουμε στην συνέχεια.

1/Την θέση του μπάνιου σε σχέση με το κέντρο του σπιτιού.

Οι τρείς πιο αρνητικές θέσεις που μπορεί να έχει το μπάνιο μας είναι στο κέντρο,στα νοτιοανατολικά,απέναντι ή επάνω απο την κύρια είσοδο του σπιτιού και δίπλα ή επάνω απο την κουζίνα του σπιτιού (σε περίπτωση φυσικά που ο χώρος μας -στην εργασία ή το σπίτι- περιλαμβάνει δύο ορόφους.)
Η θέση του μπάνιου στο κέντρο ευημερίας του σπιτιού επηρεάζει αρνητικά όλη την ροή ενέργειας Qi στο χώρο,όπως επίσης επιδρά αρνητικά εάν βρίσκεται στην νοτιοανατολική πλευρά του σπιτιού γιατί εκεί αντιπροσωπεύεται ο πλούτος και η ευημερία,που δεδομένου του στοιχείου του νερού που έχει το μπάνιο,δεν παραμένει στον χώρο αλλά διαφεύγει απο αυτόν.
Εξαιτίας αυτού ακριβώς του στοιχείου του νερού που υπάρχει στο μπάνιο,είναι εξαιρετικά δυσμενής και η θέση του δίπλα ή επάνω απο την κουζίνα,καθώς η κουζίνα αντιπροσωπεύει το στοιχείο της φωτιάς με το οποίο έρχεται σε ευθεία σύγκρουση.
Φροντίζουμε να κλείνουμε πάντα την πόρτα του μπάνιου και το καπάκι της τουαλέτας,τοποθετούμε εξωτερικά της πόρτας μια μικρή κουρτινούλα,εάν αυτό είναι φυσικά εφικτό ή ακόμα επενδύουμε την πόρτα του μπάνιου εξωτερικά με μια ταπετσαρία σε καφέ/πράσινο χρώμα.
Έτσι έχουμε αποκοπή της ροής της ενέργειας απο το μπάνιο προς τα άλλα δωμάτια του σπιτιού,ειδικά εάν έχουμε μπάνιο εσωτερικά της κύριας κρεβατοκάμαρας.

2/Τα χρώματα που χρησιμοποιούμε στο μπάνιο.

Συνήθως στο μπάνιο βάζουμε γαλάζιο/μπλέ χρώμα στις πετσετούλες,την κουρτίνα του μπάνιου,στα διακοσμητικά,κάτι που δυστυχώς είναι τελείως λάθος.
Όπως αναφέραμε και πιο πάνω,στο μπάνιο έχουμε μεγάλη συγκέντρωση του στοιχείου του νερού και εμείς τοποθετώντας επιπλέον γαλάζιο/μπλέ χρώμα οδηγούμαστε σε προβληματική ροή ενέργειας που δεν υποστηρίζεται απο κανένα άλλο απο τα 5 στοιχεία της θετικής ενέργειας του feng shui.
Για αυτό χρησιμοποιούμε πράσινο ή και καφέ χρώμα που δίνουν αντίστοιχα το στοιχείο του ξύλου και της γής ενώ προσθέτουμε ένα-δύο μεταλλικά διακοσμητικά σε στρογγυλό ή τριγωνικό σχήμα που θα φέρουν  επιπλέον το στοιχείο του μετάλλου και της φωτιάς αντίστοιχα σε αυτό τον χώρο του μπάνιου.
Ιδανικά μπορούμε,μέσα στο μπάνιο,να τοποθετήσουμε 3 bamboo,που θα εξουδετερώσουν επιπλέον την αρνητική ενέργεια και θα ενισχύουν την αρμονική ύπαρξη των 5 στοιχείων του feng shui.

3/Πολλά αντικείμενα,ακαταστασία

Το να υπάρχουν πολλά διακοσμητικά ή αντικείμενα που χρησιμοποιούμε καθημερινά,ατάκτως τοποθετημένα σε όλο το μπάνιο,μπλοκάρουν σε μεγάλο βαθμό την ροή της ενέργειας Qi,όπως έχουμε αναφέρει άλλωστε ξανά πως συμβαίνει και σε όλο τον υπόλοιπο χώρο μας.
Είναι απαραίτητο να οργανώσουμε τα προσωπικά μας αντικείμενα ανά είδος ή χρήση και να τα τοποθετήσουμε σε ψάθινα,υφασμάτινα ή πλαστικά κουτιά καθαρά και τακτοποιημένα,ιδανικά μέσα στα ντουλάπια του μπάνιου έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένα προσωπικό μας αντικείμενο εκτεθειμένο.
Φροντίζουμε το μπάνιο μας να είναι πάντα καθαρό και σωστά διαρρυθμισμένο έτσι ώστε η έντονη ροή της ενέργειας Qi να κινείται ήρεμα και αρμονικά στον χώρο.
Επιπλέον φροντίζουμε να υπάρχουν διαφορετικές πετσετούλες καθαριότητας για τους επισκέπτες μας καθώς δεν θα πρέπει να διασταυρώνεται η προσωπική μας ενέργεια με την δική τους.

 

Ευθυμία Α. Μισιρλή
Μηχανολόγος-Μηχανικός
Ειδικός σύμβουλος ευνοϊκής ψυχολογικής χωροθεσίας Feng Shui
www.facebook.com/www.fengshuiinteriordesign.gr

Η Ευθυμία Α. Μισιρλή σπούδασε στο τμήμα μηχανολόγων-μηχανικών του ΕΜΠ
και στην συνέχεια σπούδασε
feng shui  & γεωπαθολογία στην Mastery Academy of Chinese Metaphysics στην Γαλλία παράλληλα με την αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ψυχολογίας,αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης σε Γαλλία και Ελλάδα.
Έχει εμφανιστεί στην τηλεόραση,αρθρογραφεί σε περιοδικά και κάνει ομιλίες & σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα με αντικείμενο την ευνοϊκή ψυχολογική χωροθεσία
feng shui.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο άχαρο τσιμέντο.

Όχι άλλο άχαρο τσιμέντο.

Κατηγορία: Σπίτι | Ανάρτηση: 03/06/2015

Θέλουμε κτίρια όμορφα και όχι να μας πνίγουν.[...]

περισσοτερα
Οι καθρέφτες μεγαλώνουν τους μικρούς χώρους.

Οι καθρέφτες μεγαλώνουν τους μικρούς χώρους.

Κατηγορία: Σπίτι | Ανάρτηση: 04/06/2015

Ακόμα μία απόδειξη ότι oι καθρέφτες μεγαλώνουν τους μικρούς χώρους (φώτο) .!![...]

περισσοτερα