19:10
Απολαύστε το τζάκι σας με μία καινούργια οπτική αυτό το καλοκαίρι.

Απολαυστε το τζακι σας με μια καινουργια οπτικη αυτο το καλοκαιρι.

Το τζάκι είναι ένα αναπόσπαστο μέρος του χώρου σας, που τα μάτια μας πέφτουν σε αυτό ακόμα και όταν δεν είναι αναμμένο...

Κατηγορία: Σπίτι | Ανάρτηση: 15/06/2015 | Συντάκτης: Γιώργος Μπομπέτσης

Απολαύστε το τζάκι σας με μία καινούργια οπτική αυτό το καλοκαίρι.

  Το τζάκι είναι ένα αναπόσπαστο μέρος του χώρου σας, που τα μάτια μας  πέφτουν σε αυτό ακόμα και όταν δεν είναι αναμμένο. Κατά την διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού το τζάκι μπορεί να προσφέρει ένα διαφορετικό είδος έμφασης στη διακόσμηση  του δωματίου. Θα σας παρουσιάσουμε μερικές ιδέες διακόσμησης του τζακιού σας καθώς και tips για την συντήρησή του για τους καλοκαιρινούς μήνες.

   Καθαρίστε το τζάκι σας.

 Αποφύγετε να καθαρίσετε την καμινάδα μόνοι σας. Φωνάχτε έναν ειδικό για να αποφύγετε κόπο και τυχόν ατυχήματα. Το εσωτερικό του τζακιού από την πολύωρη χρήση του χειμώνα, είναι λογικό να έχει μαυρίλες από την καύση των ξύλων και να έχει υπολείμματα από στάχτη. Πάρτε το φτυάρι του τζακιού και σε ένα σκεύος που θα έχετε βάλει νερό , αδειάστε ότι στάχτη έχει μείνει μέσα στο τζάκι. Μην χρησιμοποιείτε χλωρίνη ή εύφλεκτα υλικά για τον καθαρισμό του πέτρινου τούβλου (πυρότουβλο) γιατί θα εξασθενήσει το τούβλο και δεν θα έχει τις αντοχές που θα απαιτήσει ο καινούργιος χειμώνας. Για να μπορέσετε να διακοσμήσετε το τζάκι θα πρέπει να είναι καλά καθαρισμένο και να ‘γυαλίζει’.

  Tips διακόσμησης του τζακιού

Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας για να διακοσμήσετε το τζάκι σας με έναν τρόπο που θα αναζωογονήσει το δωμάτιό σας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να καλλωπίσετε ένα τζάκι.
Εδώ είναι μερικές προτάσεις:

-Φυσικά και τις καλοκαιρινές μέρες μπορείτε να απολαμβάνετε τις φλόγες μέσα στο τζάκι σας. Απλά τοποθετήστε μερικά κεριά στο μέρος που ανάβατε τα ξύλα και θα έχετε μια ωραία ρομαντική ατμόσφαιρα.
-Γεμίστε το εσωτερικό μέρος του τζακιού με καυσόξυλα , τα οποία τα έχετε καθαρίσει καλά. Μπορείτε να βάψετε τους κορμούς, με όποιο χρώμα ταιριάζει με τον χώρο σας, και δώστε ζωντάνια στο τζάκι σας.
-Τοποθετήστε μία συλλογή από βάζα ή κάποιο άλλο είδος τέχνης και θα συνεχίσετε να χαζεύετε το τζάκι εσείς και οι καλεσμένοι σας για ώρες.

 


               

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο άχαρο τσιμέντο.

Όχι άλλο άχαρο τσιμέντο.

Κατηγορία: Σπίτι | Ανάρτηση: 03/06/2015

Θέλουμε κτίρια όμορφα και όχι να μας πνίγουν.[...]

περισσοτερα
Οι καθρέφτες μεγαλώνουν τους μικρούς χώρους.

Οι καθρέφτες μεγαλώνουν τους μικρούς χώρους.

Κατηγορία: Σπίτι | Ανάρτηση: 04/06/2015

Ακόμα μία απόδειξη ότι oι καθρέφτες μεγαλώνουν τους μικρούς χώρους (φώτο) .!![...]

περισσοτερα