17:00
6 λάθη με το σίδερο

6 λαθη με το σιδερο

Κάνε τον εφιάλτη σου "όνειρο" μαθαίνοντας 6 λάθη που κάνουμε όταν σιδερώνουμε.

Κατηγορία: Tips | Ανάρτηση: 22/01/2016 | Συντάκτης: Ζωή Κέσκο

Σίδερο. Το 70% του γυναικείου πληθυσμού μισεί αυτή τη λέξη. Κι εγώ μαζί σας. Βέβαια, τώρα το χειμώνα, όσο κουραστικό και αν είναι, μας ζεσταίνει κάπως. Αλλά επειδή δεν αρέσει σχεδόν σε καμία γυναίκα, λάθη που καταστρέφουν τα ρούχα, επαναλαμβάνονται. Αυτό γίνεται γιατί κανείς εν έχει όρεξη να σιδερώσει με αποτέλεσμα να μην δώσει βάση, σε κάποια βασικά πράγματα.

Γι’ αυτό λοιπόν προκύπτουν και τα λάθη. Σας παρουσιάζουμε τα 6 λάθη που κάνουμε όταν σιδερώνουμε και καταστρέφουμε τα αγαπημένα μας ρούχα.

1. Το σιδέρωμα σε υφάσματα που είναι υπερβολικά «ξηρά»

Οι ζάρες είναι πιο εύκολο να αφαιρεθούν, από τα υφάσματα που είναι ελαφρώς πιο νωπά. Αν δεν μπορείτε να σιδερώσετε τα ρούχα σας, κατευθείαν αφού τα μαζέψετε από τα σκοινιά, η λειτουργία ψεκασμού του σίδερού σας, θα μαλακώσει κάθε περιοχή του υφάσματος, πριν περάσετε από πάνω το σίδερο. Αν οι ζάρες επιμένουν, πατήστε λίγο παραπάνω το κουμπί του ατμού.

2. Κρατάτε τα ευαίσθητα για το τέλος

Μπορείτε να κάνετε πιο ομαλή τη διαδικασία, για να αποφευχθούν τυχόν σιδερώνοντας πρώτα τα ευαίσθητα σε πιο χαμηλές θερμοκρασίες. Μετά μπορείτε να συνεχίσετε με βαμβακερά και λινό.

3. Κρατάτε πάντα την ίδια θερμοκρασία

Αν το ρούχο είναι φτιαγμένο από συνδυασμό υφασμάτων, διαλέξτε τη ρύθμιση για ευαίσθητα υφάσματα. Θα βοηθήσει για να διατηρήσετε το ρούχο σας.

4. Δεν χρησιμοποιείται νερό της βρύσης

Τα καινούρια σίδερα μπορούν να διαχειριστούν  καλύτερα από τα παλιά το νερό της βρύσης. Εκτός και αν το νερό της περιοχής σας είναι πολύ «σκληρό», αλλιώς δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιείται εμφιαλωμένο νερό. Για τις περιοχές που το νερό, όντως είναι πολύ σκληρό, ανακατέψτε νερό της βρύσης με εμφιαλωμένο σε αναλογία 50-50.

5. Δεν καθαρίζετε το σίδερό σας

Θα πρέπει να καθαρίζετε πιο συχνά την πλάκα, γιατί γεμίζει άλατα. Δοκιμάστε να καθαρίσετε με την μαλακή επιφάνεια του σφουγγαριού, όταν το σίδερο είναι λίγο ζεστό. Μετά στεγνώστε με μια πετσέτα.

6. Το αποθηκεύετε με νερό μέσα

Όταν τελειώσετε το σιδέρωμα, το κλείνετε και το βάζετε μέσα στη ντουλάπα με το νερό. Όμως το νερό αυτό μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο εσωτερικό του σίδερου, να το γεμίζει άλατα και στην χειρότερη να το σκουριάσει. Γι αυτό κάθε φορά που τελειώνετε τη δουλειά σας, αφιερώστε δύο λεπτάκια ακόμη να το αδειάσετε.

Πηγή: goodhousekeeping.comΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι κάνουμε για να αποφύγουμε τις ανεπιθύμητες μυρωδιές σε διάφορα άδεια σκεύη

Τι κάνουμε για να αποφύγουμε τις ανεπιθύμητες μυρωδιές σε διάφορα άδεια σκεύη

Κατηγορία: Tips | Ανάρτηση: 03/06/2015

Οι περισσότεροι θέλουμε όταν αδειάσει ένα βαζάκι από μαρμελάδα να το φυλάξουμε για μελλοντική χρήση.[...]

περισσοτερα
5 ασυνήθιστες χρήσεις για φίλτρα καφέ

5 ασυνήθιστες χρήσεις για φίλτρα καφέ

Κατηγορία: Tips | Ανάρτηση: 04/06/2015

5 ασυνήθιστες χρήσεις για φίλτρα καφέ....[...]

περισσοτερα