17:00
Tips καθαρισμού για να αποφύγετε

Tips καθαρισμου για να αποφυγετε

Η αλήθεια έιναι πως δεν καθαρίζουν όλα το ίδιο αποτελεσματικά...

Κατηγορία: Tips | Ανάρτηση: 17/01/2016 | Συντάκτης: Ζωή Κέσκο

Όλα κι όλα το ίντερνετ μας λύνει τα χέρια. Ότι θέλουμε, το βρίσκουμε εκεί πέρα. Από πληροφορίες, συνταγές μέχρι και διάφορα tips για να διευκολύνουμε τη ζωή μας. Βέβαια όμως πολλές είναι οι φορές που έχουμε εξαπατηθεί, από το αγαπημένο μας διαδίκτυο.

Και η πιο συχνή εξαπάτηση, γίνεται με τα tips περί καθαριότητας, τα οποία μας πλασάρουν διάφοροι bloggers για να μας «λύσουν τα χέρια», αλλά στην ουσία δεν κάνουν όλα αυτά που μας υπόσχονται.

Σας παρουσιάζουμε μερικά από αυτά τα tips, που κάθε φορά που τα βλέπετε θα είστε υποψιασμένοι και δεν θα τα δοκιμάσετε. Και φυσικά θα σας απαντήσουμε και για ποιο λόγο δε λειτουργεί το κάθε tip.

1. «Η σόδα με το ξύδι καθαρίζουν τα πάντα»

Είναι αλήθεια πως το ξύδι και η σόδα είναι εύχρηστα καθαριστικά, αλλά ξεχωριστά το ένα από το άλλο. Είναι μύθος, πως η ανάμειξή τους είναι το «κλειδί» για να δημιουργήσεις το απόλυτο καθαριστικό. Τα ότι γίνεται μια αντίδραση, δε σημαίνει απολύτως τίποτα, γιατί όταν συνδυαστούν απλώς δημιουργούν ένα μείγμα από αλατόνερο. Σκεφτείτε το: Το ξύδι είναι όξινο ενώ η μαγειρική σόδα βασικό, οπότε στην ουσία το ένα ακυρώνει το άλλο.

 Οι φυσαλίδες που δημιουργούνται μπορεί να βοηθήσει λίγο, στην έντονη βρομιά, αλλά στην τελική το μείγμα δεν θα καθαρίσει τίποτα. Απλώς «σβήνει» τη βρωμιά με νερό.

2. «Μουλιάστε τα χρωματιστά ρούχα σε αλατόνερο για να μείνουν τα χρώματα ζωντανά»

Ξέρουμε πως δεν θες το αγαπημένο σου κόκκινο φόρεμα να γίνει ροζ, γιατί στην τελική εσένα κόκκινο σου άρεσε και γι’ αυτό το αγόρασες, αλλά απέφυγε το αλάτι. Τα εργαστήρια δοκίμασαν αυτό το κόλπο και δυστυχώς κατέληξαν στο πόρισμα, του ότι δεν «δουλεύει». Στην ουσία δεν φταίτε εσείς που τα ρούχα ξεβάφουν. Αν ένα χρώμα «τρέχει», τότε πιθανότατα να μην έχει τελειώσει.

3. «Η λακ αφαιρεί τον λεκέ από μελάνι»

Η αλήθεια είναι πως η ιδέα είναι πάρα πολύ καλή. Αλλά υπάρχουν κάποια προβλήματα σε πρακτικό επίπεδο. Αυτό δουλεύει μόνο στην περίπτωση που η λακ περιέχει αλκοόλη. Το πρόβλημα όμως είναι, πως τελικά δεν περιέχουν όλες αυτό το συστατικό, με αποτέλεσμα αυτό το κόλπο πραγματικά να μην δουλεύει.

4. «Αφαίρεσε το ξεροκαμμένο φαγητό από το ταψί, με πανί κουζίνας»

Ούτε αυτό δουλεύει, σωστά μαντέψατε. Μερικοί άνθρωποι υποστηρίζουν πως αν γεμίζετε το σκεύος με νερό και βάλετε μέσα ένα στεγνό πανί κουζίνας, σε μια ώρα θα μπορέσετε να το τρίψετε πιο εύκολα. Βασικά δε νομίζω ούτε εσείς οι ίδιοι να θέλετε να το δοκιμάσετε. Να βάλετε δηλαδή στο σκεύος που τρώτε, πανί, το οποίο έχει πλυθεί με μαλακτικό. Αντ’ αυτού, καλύτερα να ξεκάσετε το τηγάνι σας με μαγειρική σόδα και νερό και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι και τα ξεραμένα λύπη σιγά σιγά θα αφαιρεθούν.

5. «Βάλτε στοματικό διάλυμα στο πλυντήριο για να το καθαρίσετε»

Το στοματικό διάλυμα, «σκοτώνει» τα βακτήρια στο στόμα σας. Όμως στο πλυντήριο υπάρχει περισσότερο νερό, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η ίδια αναλογία απολύμανσης. Κάτι που είναι ασφαλές για το στόμα σου, δεν πρόκειται να καθαρίσει αποτελεσματικά. Γι’ αυτό χρειάζεται χλωρίνη με ζεστό νερό, μια φορά το μήνα και όλα καλά.

Πηγή: goodhousekeeping.comΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι κάνουμε για να αποφύγουμε τις ανεπιθύμητες μυρωδιές σε διάφορα άδεια σκεύη

Τι κάνουμε για να αποφύγουμε τις ανεπιθύμητες μυρωδιές σε διάφορα άδεια σκεύη

Κατηγορία: Tips | Ανάρτηση: 03/06/2015

Οι περισσότεροι θέλουμε όταν αδειάσει ένα βαζάκι από μαρμελάδα να το φυλάξουμε για μελλοντική χρήση.[...]

περισσοτερα
5 ασυνήθιστες χρήσεις για φίλτρα καφέ

5 ασυνήθιστες χρήσεις για φίλτρα καφέ

Κατηγορία: Tips | Ανάρτηση: 04/06/2015

5 ασυνήθιστες χρήσεις για φίλτρα καφέ....[...]

περισσοτερα