17:00
Τα 3 λάθη που κάνουμε στην χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού μας

Τα 3 λαθη που κανουμε στην χριστουγεννιατικη διακοσμηση του σπιτιου μας

Αυτές τις μέρες στολίζουμε με αγάπη & προσοχή τον χώρο μας για να υποδεχτούμε με ομορφιά τον καινούριο χρόνο!

Κατηγορία: Σπίτι | Ανάρτηση: 22/12/2015 | Συντάκτης: Ευθυμία Μισιρλή

Αυτές τις μέρες στολίζουμε  με αγάπη & προσοχή τον χώρο μας για να υποδεχτούμε με ομορφιά τον καινούριο χρόνο!
Ακόμα καλύτερα η διακόσμηση μας ακολουθεί τους κανόνες θετικής ενέργειας του feng shui έτσι ώστε να απολαμβάνουμε ισορροπία & αρμονία, ειδικά αυτές τις μέρες των γιορτών που -δυστυχώς- προκαλούν σε πολύ κόσμο, άγχος και ένταση.
Για αυτό το λόγο είναι σημαντικό, να προσέξουμε 3 συγκεκριμένα σημεία στην χριστουγεννιάτικη διακόσμηση μας,που πιθανώς να έχουμε διαμορφώσει λάθος, έτσι ώστε να υποστηρίξουμε την ομαλή ροή ενέργειας στον χώρο μας, σύμφωνα με τις αρχές ευνοϊκής χωροθεσίας feng shui.

1/ Υπερβολικός στολισμός.
Με χαρούμενη,ανάλαφρη διάθεση ξεκινάμε τα στολίσουμε,στο σπίτι ή στο γραφείο μας,για να υποδεχτούμε τις γιορτινές μέρες που έρχονται.
Εύκολα όμως μπορεί να “ξεφύγουμε”, τοποθετώντας υπερβολικά πολλά στολίδια είτε στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, είτε γενικά στον στολισμό του χώρου μας.
Θα πρέπει να προσέξουμε η γιορτινή διακόσμηση να περιλαμβάνει τα εξής: το χριστουγεννιάτικο δέντρο, το τραπέζι της γιορτής, τον στολισμό του τζακιού (εάν φυσικά υπάρχει) και λίγα στολίδια στους κύριους χώρους του σπιτιού (το ανώτερο δέκα).
Μεγαλύτερη ποσότητα διακοσμητικών αντικειμένων, ειδικά σε διαφορετικούς χρωματισμούς, μπλοκάρουν ενεργειακά την ομαλή ροή της ενέργειας Qi στον χώρο μας και επιφέρουν ένταση και ανησυχία.
Κάθε δωμάτιο μπορεί να έχει ένα ή και δύο στολίδια ενώ φροντίζουμε ο κύριος στολισμός να είναι σε κεντρικό χώρο του σπιτιού, όπως το σαλόνι.
Δεν ξεχνάμε τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια που θα συμπληρώσουν όμορφα την διακόσμηση μας, αρκεί να φροντίσουμε να μην αναβοσβήνουν συνέχεια και να είναι σε ένα χρώμα και όχι πολύχρωμα, γιατί έτσι διαταράσσουν σε μεγάλο βαθμό την ροή της ενέργειας Qi.

2/Χρησιμοποιούμε πολύ το κόκκινο χρώμα.
Κατ εξοχήν γιορτινό χρώμα,το κόκκινο, είναι ουσιαστικά ο πρωταγωνιστής της χριστουγεννιάτικης διακόσμησης μας.
Επειδή όμως σύμφωνα με το feng shui οι κόκκινες αποχρώσεις αντιστοιχούν στο στοιχείο της φωτιάς,είναι σημαντικό να μην υπάρχει μεγάλη ένταση στην ποσότητα.
Μπορούμε να ομαλοποιήσουμε την μεγάλη ένταση αυτού του στοιχείου της φωτιάς, χρησιμοποιώντας παράλληλα με το κόκκινο και  κρεμ ή λευκό χρώμα (του στοιχείου της γής) στην διακόσμησή μας και τοποθετώντας γυάλινα διακοσμητικά που ενισχύουν το στοιχείο του νερού.
Το στοιχείο του μετάλλου όπως και το στοιχείο του ξύλου, υπάρχουν ήδη στον χώρο μας, με τα μεταλλικά διακοσμητικά και το χριστουγεννιάτικο δέντρο αντίστοιχα και έτσι συμπληρώνουμε αρμονικά την ύπαρξη των 5 στοιχείων του feng shui.

3/Δεν καθαρίζουμε ενεργειακά τον χώρο μας
Είναι σημαντικό να φροντίζουμε για τον ενεργειακό καθαρισμό του χώρου μας, ειδικά αυτές τις μέρες των γιορτών, όπου δεχόμαστε αρκετό κόσμο στον προσωπικό μας χώρο.
Κάθε άνθρωπος έχει την δική του προσωπική ενέργεια & αύρα, που είτε θετική είτε αρνητική, πολλές φορές είναι ασύμβατη με την δική μας προσωπική ενέργεια.
Αυτό έχει σαν συνέπεια η ροή της ενέργειας στον προσωπικό μας χώρο να διαταράσσεται σε μεγάλο βαθμό και στην συνέχεια να επηρεάζει την υγεία και την συμπεριφορά μας.
Αυτή την έντονη ανακατανομή ενέργειας μπορούμε να την εξουδετερώσουμε εάν,μετά απο την γιορτή και την συγκέντρωση των φίλων,κάνουμε τα εξής:
Ανοίγουμε όλα τα παράθυρα του σπιτιού έστω και για πέντε λετπά,βάζουμε  απαλή μουσική,ενώ παράλληλα καίμε λίγο φασκόμηλο ή και δεντρολίβανο σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού.
Δεν παραλείπουμε να τοποθετήσουμε ένα μικρό μπώλ με αλάτι ιμαλαίων,στον κεντρικό χώρο του σπιτιού,ΠΡΙΝ την γιορτή,το οποίο θα αφαιρέσουμε αμέσως μετά την συγκέντρωση των φίλων στον χώρο μας.
Με αυτό τον τρόπο απομακρύνουμε την αρνητική ενέργεια απο το σπίτι μας και τον οργανισμό μας.

 

Ευθυμία Α. Μισιρλή
Μηχανολόγος-Μηχανικός
Ειδικός σύμβουλος ευνοϊκής ψυχολογικής χωροθεσίας Feng Shui
www.facebook.com/www.fengshuiinteriordesign.gr

Η Ευθυμία Α. Μισιρλή σπούδασε στο τμήμα μηχανολόγων-μηχανικών του ΕΜΠ
και στην συνέχεια σπούδασε
feng shui  & γεωπαθολογία στην Mastery Academy of Chinese Metaphysics στην Γαλλία παράλληλα με την αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ψυχολογίας,αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης σε Γαλλία και Ελλάδα.
Έχει εμφανιστεί στην τηλεόραση,αρθρογραφεί σε περιοδικά και κάνει ομιλίες & σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα με αντικείμενο την ευνοϊκή ψυχολογική χωροθεσία
feng shui.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο άχαρο τσιμέντο.

Όχι άλλο άχαρο τσιμέντο.

Κατηγορία: Σπίτι | Ανάρτηση: 03/06/2015

Θέλουμε κτίρια όμορφα και όχι να μας πνίγουν.[...]

περισσοτερα
Οι καθρέφτες μεγαλώνουν τους μικρούς χώρους.

Οι καθρέφτες μεγαλώνουν τους μικρούς χώρους.

Κατηγορία: Σπίτι | Ανάρτηση: 04/06/2015

Ακόμα μία απόδειξη ότι oι καθρέφτες μεγαλώνουν τους μικρούς χώρους (φώτο) .!![...]

περισσοτερα