17:00
Στολίζουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας με την θετική ενέργεια του feng shui

Στολιζουμε το χριστουγεννιατικο δεντρο μας με την θετικη ενεργεια του feng shui

Το δέντρο γενικά στον χώρο μας, είτε είναι οικιακός είτε επαγγελματικός, προσθέτει έντονα το στοιχείο του ξύλο

Κατηγορία: Σπίτι | Ανάρτηση: 04/12/2015 | Συντάκτης: Ευθυμία Μισιρλή

Το δέντρο γενικά στον χώρο μας, είτε είναι οικιακός είτε επαγγελματικός, προσθέτει έντονα το στοιχείο του ξύλου.
Ειδικά για τον στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου μας, επιλέγουμε υλικά που θα ισορροπήσουν αυτή την ενέργεια προσθέτοντας το στοιχείο του νερού και το στοιχείο της γης στα διακοσμητικά του.
Διάφανα, γυάλινα, σε λευκό/καφετί-σοκολατί χρώμα και κυματοειδές ή και τετράγωνο παραλληλόγραμμο σχήμα θα ενισχύσουν την ενέργεια του νερού και της γης αντίστοιχα.
Φροντίζουμε να έχουμε μέχρι δύο χρωματισμούς στο δέντρο μας και δεν επιλέγουμε πάρα πολλά στολίδια για το δέντρο (και γενικά για τον χώρο μας) γιατί έτσι μπλοκάρουμε την ροή της ενέργειας.
Επιπρόσθετα προσπαθούμε, εάν αυτό είναι εφικτό, να μην τοποθετούμε το δέντρο ακριβώς μπροστά σε κάποιο παράθυρο ή σε πόρτα ή μπροστά σε διάδρομο γιατί υπάρχει απότομη ροής της ενέργειας Qi σε αυτά τα σημεία.
Επιλέγουμε μια γωνιά στα ανατολικά του χώρου μας όπου βρίσκεται η πλευρά της οικογένειας και της υγείας που ενισχύεται θετικά από την παρουσία του στοιχείου του ξύλου.
Άλλες επιλογές που έχουμε για να τοποθετήσουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας είναι η νοτιοανατολική πλευρά του χώρου μας, που είναι ο τομέας του πλούτου και της ευημερίας ή ακόμα και στην νότια πλευρά του σπιτιού μας που αντιπροσωπεύει την φήμη μας στο κοινωνικό σύνολο.
Εάν όμως δεν μπορούμε να τοποθετήσουμε το δέντρο μας στις παραπάνω ευνοϊκές πλευρές του σπιτιού μας και εφόσον λόγω χωροθεσίας επιλέξουμε αναγκαστικά μια δυσμενή περιοχή στον χώρο μας τότε φροντίζουμε να ακολουθήσουμε τις παρακάτω οδηγίες για την επιμέρους εξομάλυνση των αρνητικών αυτών κατευθύνσεων:
Αν επιλέξουμε να τοποθετήσουμε το δέντρο στο κέντρο, στην βορειοανατολική ή νοτιοδυτική πλευρά του χώρου μας θα πρέπει να ενισχύσουμε το στοιχείο της φωτιάς (κόκκινο χρώμα/κεριά/τζάκι) και το στοιχείο της γης (μπεζ/καφετί-σοκολατί χρώμα, με διακοσμητικά από πορσελάνη ή κεραμικό σε τετράγωνο ή παραλληλόγραμμο σχήμα.
Ενώ εάν τοποθετήσουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στα δυτικά ή βορειοδυτικά του χώρου μας είναι απαραίτητο να ενισχύσουμε και το στοιχείο του μετάλλου (με γκρι, χρυσό ή ασημί χρώμα και μεταλλικά διακοσμητικά σε οβάλ σχήμα) παράλληλα με την ενίσχυση του στοιχείου της γης
Τέλος εάν η θέση του χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι στα βόρεια του σπιτιού μας καλό θα είναι να ενισχύσουμε το στοιχείο του νερού και του μετάλλου σε συνδυασμό, τοποθετώντας κρυστάλλινα ή μεταλλικά διακοσμητικά σε μπλε, χρυσό, ασημί χρώμα και κυματοειδές ή οβάλ σχήμα.


Ευθυμία Α. Μισιρλή
Μηχανολόγος-Μηχανικός
Ειδικός σύμβουλος ευνοϊκής ψυχολογικής χωροθεσίας Feng Shui
www.facebook.com/www.fengshuiinteriordesign.gr

Η Ευθυμία Α. Μισιρλή σπούδασε στο τμήμα μηχανολόγων-μηχανικών του ΕΜΠ
και στην συνέχεια σπούδασε feng shui  & γεωπαθολογία στην Mastery Academy of Chinese Metaphysics στην Γαλλία παράλληλα με την αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ψυχολογίας,αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης σε Γαλλία και Ελλάδα.
Έχει εμφανιστεί στην τηλεόραση,αρθρογραφεί σε περιοδικά και κάνει ομιλίες & σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο άχαρο τσιμέντο.

Όχι άλλο άχαρο τσιμέντο.

Κατηγορία: Σπίτι | Ανάρτηση: 03/06/2015

Θέλουμε κτίρια όμορφα και όχι να μας πνίγουν.[...]

περισσοτερα
Οι καθρέφτες μεγαλώνουν τους μικρούς χώρους.

Οι καθρέφτες μεγαλώνουν τους μικρούς χώρους.

Κατηγορία: Σπίτι | Ανάρτηση: 04/06/2015

Ακόμα μία απόδειξη ότι oι καθρέφτες μεγαλώνουν τους μικρούς χώρους (φώτο) .!![...]

περισσοτερα