11:30
Μια καλύβα για πολλές χρήσεις

Μια καλυβα για πολλες χρησεις

Με βάση το αλουμίνιο ένας Γερμανός σχεδιαστής προτείνει...

Κατηγορία: Σπίτι | Ανάρτηση: 17/11/2015 | Συντάκτης: Γιώργος Πετρίδης

O Γερμανός σχεδιαστής Konstantin Grcic έχει αναπτύξει μια καλύβα από αλουμίνιο για την ιαπωνική εταιρεία Muji, και την παρουσίασε κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Τόκιο το 2015. Ο Grcic εργάστηκε γύρω από ιαπωνικούς οικοδομικούς κανονισμούς προκειμένου να είναι αρκετά μικρή ώστε να οικοδομηθεί χωρίς την ανάγκη για πολεοδομική άδεια. Μετρώντας μόλις 3 × 3,3 × 4,5 μέτρα, η καλύβα χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία ελαφρού βάρους και η μεταφορά της γίνεται με φορτηγά παράδοσης.

«Η καλύβα είναι απλά ένας χώρος - δεν πρέπει να είναι μια πλήρως λειτουργική θέση για τη ζωή», εξηγεί ο Konstantin Grcic και συμπληρώνει «Δεν περιέχει νερό ή ηλεκτρικό ρεύμα. Είναι απλά ένας χώρος. Για παράδειγμα, αν είστε ένας ζωγράφος μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σαν ένα στούντιο».

Τα τοιχώματα έχουν ένα μονωτικό πυρήνα αφρού, και είναι τοποθετημένα ανάμεσα σε μια στρώση αλουμινίου στο εξωτερικό και κόντρα πλακέ στο εσωτερικό. Το άκαμπτο και αυτο-υποστηρικτικό της φύσης του σχεδιασμού εξασφαλίζει ότι μπορεί να τοποθετηθεί σε μια ποικιλία από εδάφη, προσφέροντας ευέλικτο εσωτερικό χώρο για τους επιβαίνοντες.

πηγή φωτογραφιών: designboomΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο άχαρο τσιμέντο.

Όχι άλλο άχαρο τσιμέντο.

Κατηγορία: Σπίτι | Ανάρτηση: 03/06/2015

Θέλουμε κτίρια όμορφα και όχι να μας πνίγουν.[...]

περισσοτερα
Οι καθρέφτες μεγαλώνουν τους μικρούς χώρους.

Οι καθρέφτες μεγαλώνουν τους μικρούς χώρους.

Κατηγορία: Σπίτι | Ανάρτηση: 04/06/2015

Ακόμα μία απόδειξη ότι oι καθρέφτες μεγαλώνουν τους μικρούς χώρους (φώτο) .!![...]

περισσοτερα