15:30
Τα χαλιά στολίζουν τον χώρο με θετική ενέργεια feng shui

Τα χαλια στολιζουν τον χωρο με θετικη ενεργεια feng shui

Ένα πολύ απλό λάθος, που κάνουμε σύμφωνα με τις αρχές του feng shui

Κατηγορία: Σπίτι | Ανάρτηση: 06/11/2015 | Συντάκτης: Ευθυμία Μισιρλή

Ένα πολύ απλό λάθος, που κάνουμε σύμφωνα με τις αρχές του feng shui, είναι τα χαλιά και οι μοκέτες που επιλέγουμε να στολίσουμε και να ζεστάνουμε τον χώρο μας, τώρα που έρχεται ο χειμώνας.
Χαλιά που καλύπτουν όλη την επιφάνεια του δαπέδου από άκρη σε άκρη, με έντονα χρώματα πιθανώς και  αντίστροφα μοκέτες που δεν καλύπτουν ολοκληρωτικά τον χώρο, μπλοκάρουν την ροή της ενέργειας και επιβαρύνουν την χωροταξική ισορροπία.
Τα χαλιά σε ένα χώρο είναι συμπληρωματικά στοιχεία και φυσικά δίνουν έναν τόνο ζεστασιάς και θαλπωρής.
Όμως δεν θα πρέπει να έχουν μεγάλο όγκο ούτε να έχουν έντονα χρώματα και σχέδια, αναλογικά πάντα με τα έπιπλα που έχουμε στον χώρο μας.
Ένα χαλί θα πρέπει να είναι υποστηρικτικό ενεργειακά των χρωμάτων που υπάρχουν σε έναν χώρο και όχι να τον υπερκαλύπτουν με την ένταση των σχεδίων και του όγκου τους.
Δεν είναι απαραίτητο να καλύπτουμε όλο το διαμέρισμα από άκρη σε άκρη με χαλιά/χαλάκια/μοκέτες γιατί αυτό διασπά την ροή της ενέργειας.
Εάν παρόλα αυτά επιθυμούμε να έχουμε όλο τα πάτωμα καλυμμένο με πατάκια-χαλάκια-μοκέτα-χαλί η καλύτερη δυνατή λύση είναι να επιλέξουμε το ίδιο χρώμα-σχέδιο-υλικό σε όλα έτσι ώστε να υπάρχει ομοιογένεια και να γίνεται πιο ομαλά η ροή της ενέργειας Qi.
Ανάλογα με την κατεύθυνση που έχει το δωμάτιο που θα τοποθετήσουμε, επιλέγουμε και τα κατάλληλα σχέδια σύμφωνα με τους κανόνες ευνοϊκής χωροθεσίας feng shui.
Εάν το δωμάτιό μας βρίσκεται στα νότια, δυτικά ή νοτιοδυτικά σε σχέση με το κέντρο του χώρου μας, τότε χρησιμοποιούμε χρώματα όπως κόκκινο, ροζ, μωβ, σοκολατί, πορτοκαλί με σχέδια που διατηρούν ομαλή την ροή της ενέργειας Qi δηλαδή κυκλικά, οβάλ και τοξοειδή.
Στην περίπτωση που το δωμάτιο που θα τοποθετήσουμε το χαλί μας είναι στο κέντρο, στα ανατολικά ή στα νοτιοανατολικά του χώρου μας επιλέγουμε πράσινους, μπλε χρωματισμούς με ρίγες, καρό ή τετράγωνα.
Αυτά τα χρώματα και τα σχέδια φέρνουν την ενέργεια του δέντρου στα σημεία αυτά του σπιτιού μας.
Θα πρέπει να προσέξουμε όμως εάν έχουμε ήδη επιλέξει έντονα χρώματα για την διακόσμηση του δωματίου μας, το χαλί ή η μοκέτα που θα τοποθετήσουμε εκεί να έχει όσο το δυνατό πιο ουδέτερα χρώματα, σε πιο απλό σχήμα και σχέδιο, καθώς έτσι επιτρέπουμε στην ενέργεια Qi να ρέει ανεμπόδιστα ,να εισχωρήσει στον χώρο και να τον μεταμορφώσει θετικά!

 

Ευθυμία Α. Μισιρλή
Μηχανολόγος-Μηχανικός
Ειδικός σύμβουλος ευνοϊκής ψυχολογικής χωροθεσίας Feng Shui
www.facebook.com/www.fengshuiinteriordesign.gr

Η Ευθυμία Α. Μισιρλή σπούδασε στο τμήμα μηχανολόγων-μηχανικών του ΕΜΠ
και στην συνέχεια σπούδασε feng shui  & γεωπαθολογία στην Mastery Academy of Chinese Metaphysics στην Γαλλία παράλληλα με την αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ψυχολογίας,αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης σε Γαλλία και Ελλάδα.
Έχει εμφανιστεί στην τηλεόραση,αρθρογραφεί σε περιοδικά και κάνει ομιλίες & σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα με αντικείμενο την ευνοϊκή ψυχολογική χωροθεσία feng shui.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο άχαρο τσιμέντο.

Όχι άλλο άχαρο τσιμέντο.

Κατηγορία: Σπίτι | Ανάρτηση: 03/06/2015

Θέλουμε κτίρια όμορφα και όχι να μας πνίγουν.[...]

περισσοτερα
Οι καθρέφτες μεγαλώνουν τους μικρούς χώρους.

Οι καθρέφτες μεγαλώνουν τους μικρούς χώρους.

Κατηγορία: Σπίτι | Ανάρτηση: 04/06/2015

Ακόμα μία απόδειξη ότι oι καθρέφτες μεγαλώνουν τους μικρούς χώρους (φώτο) .!![...]

περισσοτερα