15:11
Σπίτι σε… 3 ώρες

Σπιτι σε… 3 ωρες

Το «S House 3», είναι η τελευταία σειρά προκατασκευασμένων κτιρίων...

Κατηγορία: Σπίτι | Ανάρτηση: 04/10/2015 | Συντάκτης: Γιώργος Πετρίδης

Μία πρωτοποριακή ιδέα κατοικίας σε πλήρη κλίματα, που στήνεται και ξε-στήνεται σε μόλις τρεις ώρες, παρουσίασε τη Vo Trong Nghia σε πολιτιστικό κέντρο του Σικάγο.

Το «S House 3», είναι η τελευταία σειρά προκατασκευασμένων κτιρίων και μετά την παρουσίασή της ετοιμάζεται για μαζική παραγωγή. Περιέχει τρεις πλήρους κλίμακας κατοικίες, ενώ υπάρχει η δυνατότητα αύξησης της κατά μήκους κάτοψης σε ενδεχόμενη μελλοντική αύξηση των μελών της οικογένειας.

Το έργο γεννήθηκε από έρευνα που εξέταζε τις ανάγκες μιας οικογένειας για οικονομία. Το πρώτο πρωτότυπο «S House» χαρακτηρίζεται από ένα ελαφρύ σκελετό από χάλυβα επιστρωμένο με πολυανθρακικούς τοίχους, κυματοειδής στέγες fiberglass και εσωτερικές περσίδες από μπαμπού. Το δεύτερο πρωτότυπο, «S House 2» ήταν κατασκευασμένο από σκυρόδεμα, τυλιγμένο με φύλλα nipa φοίνικες και κυματοειδή τσιμέντο.

Το «S House 3»  συνδυάζει τα πλεονεκτήματα και των δύο προηγούμενων σχεδίων και πραγματοποιεί ένα ακόμη υψηλότερο επίπεδο αντοχής και ελαστικότητας. Το κόστος κατασκευής είναι κάτω από 1.000 δολάρια.

πηγή φωτογραφιών: designboom.comΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο άχαρο τσιμέντο.

Όχι άλλο άχαρο τσιμέντο.

Κατηγορία: Σπίτι | Ανάρτηση: 03/06/2015

Θέλουμε κτίρια όμορφα και όχι να μας πνίγουν.[...]

περισσοτερα
Οι καθρέφτες μεγαλώνουν τους μικρούς χώρους.

Οι καθρέφτες μεγαλώνουν τους μικρούς χώρους.

Κατηγορία: Σπίτι | Ανάρτηση: 04/06/2015

Ακόμα μία απόδειξη ότι oι καθρέφτες μεγαλώνουν τους μικρούς χώρους (φώτο) .!![...]

περισσοτερα