21:00
Τα ωραιότερα chocolate shops του κόσμου

Τα ωραιοτερα chocolate shops του κοσμου

Γιατί εκτός από απόλαυση μπορεί να δώσει και δημιουργικές ιδέες.

Κατηγορία: Επαγγελματικός Χώρος | Ανάρτηση: 01/10/2015 | Συντάκτης: Γιώργος Ουσταμανωλάκης

Σοκολάτα και design πάνε μαζί; Και όμως, όταν πρόκειται για τα ωραιότερα μαγαζιά σοκολάτας του κόσμου, που η αρχιτεκτονική τους κατασκευή και το design τους τα κάνει να ξεχωρίζουν, αυτά τα δύο πάνε πακέτο.

Oriol Balaguer, Μαδρίτη

Έμπνευση από την αρχιτεκτονική ισχυρίζεται ότι αντλεί ο σοκολατοποιός Oriol Balaguer, γι΄ αυτό και το κατάστημά του στη Μαδρίτη της Ισπανίας δεν θα μπορούσε παρά να είναι τολμηρά μοντέρνο, ενώ ξεχωρίζει ο θόλος του μαγαζιού που είναι φτιαγμένος στο σχήμα ενός καρπού κακαόδεντρου.

Patrick Roger, Παρίσι

Η φήμη του για τις πρωτότυπες ιδεές του για να προμοτάρει τη σοκολάτα δεν έχει δημιουργηθεί άδικα! Το μαγαζί με σοκολάτες που διατηρεί στο Παρίσι είναι υπόδειγμα όχι μόνο ζαχαροπλαστικής αλλά και αρχιτεκτονικής αφού κατασκεύασε ειδική προθήκη για να διατηρεί τους σοκολατένιους γορίλες που δημιούργησε. Στο παρελθον συνεργάστηκε με τον Karl Lagerfeld για να δημιουργήσουν μια σουίτα ξενοδοχείου εξ΄ ολοκλήρου από σοκολάτα.

100% Chocolate Cafe, Τόκιο

Αυτό το hot spot του Τόκιο, σχεδιάστηκε από μεγάλο ιαπωνικό αρχιτεκτονικό γραφείο. Ένας τεράστιος γυαλιστερός μαρμάρινος πάγκος και ένα ταβάνι από σκούρο ξύλο σε σχηματισμό που να θυμίζει γιγάντιο κομμάτι σοκολάτας συγκαταλέγονται στα σχεδιαστικά ατού του.

Maison Cailler, Ελβετία

Από το 1819 που λειτουργεί το Maison Cailler παράγει ονομαστή σοκολάτα. Στο εργοστάσιό του στο Broc της Ελβετίας έχει κατασκευαστεί ένα μικρό ξύλινο και γυάλινο μαγαζί σαν καλύβα με πολύ μοντέρνο εσωτερικό, δημιουργία του designer Mathieu Lehanneur και της αρχιτέκτονα Ana Moussinet. Η καλύβα αυτή υποδέχεται τους επισκέπτες επιτρέποντάς τους να δοκιμάσουν δείγματα σοκολάτας σε πολλές και υπέροχες γεύσεις.

Πηγή φωτογραφιών: architecturaldigest.comΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας όμορφος χώρος γραφείου???

Ένας όμορφος χώρος γραφείου???

Κατηγορία: Επαγγελματικός Χώρος | Ανάρτηση: 03/06/2015

Και όμως δεν είναι ένας όμορφος χώρος γραφείου σε ένα σπίτι..!!![...]

περισσοτερα
Γραφείο σε σπίτι σε Vintage Style

Γραφείο σε σπίτι σε Vintage Style

Κατηγορία: Επαγγελματικός Χώρος | Ανάρτηση: 04/06/2015

Ιδανικό για εργασία σε ωραία ατμόσφαιρα.[...]

περισσοτερα