13:00
Τα μυστικά του κηπουρού...

Τα μυστικα του κηπουρου...

Ο «Κηπουρός του Mega», Σωτήρης Βρεττός, μέσω του Bob and Wendy προτείνει...

Κατηγορία: Tips | Ανάρτηση: 20/10/2015 | Συντάκτης: Σωτήρης Βρεττός

Για να μην σκουριάσουν οι λάμες των εργαλείων μας της περνάμε τακτικά με ένα πανί μουσκεμένο με πετρέλαιο ή λάδι μηχανής. Αν σκουριάσει η λάμα των εργαλείων, τρίψτε την επιφάνεια της με ένα κρεμμύδι που θα έχετε κόψει στη μέση και θα έχετε πασπαλίσει με ζάχαρη. Ο ζαχαρωμένος χυμός κρεμμυδιού θα καθαρίσει τη σκουριά και θα σταματήσει τη δράση της !

Αλοιφή ενάντια στις φουσκάλες…. Οι εργασίες του κήπου σας σας έκαναν φουσκάλες στα χέρια?

Αλοιφή με καλεντούλα ή Μουσκέψτε τα σε ένα αντισηπτικό μείγμα που θα φτιάξετε με 2 σταγόνες λάδι χαμομηλιού και ½ φλ.νερό.

Προστατέψτε τα γόνατά σας όταν ασχολείσθε με τα φυτά σας.
Τα μπρατσάκια τα οποία χρησιμοποιούν τα παιδιά στην θάλασσα, είναι εξαιρετικά για να προστατεύετε τα γόνατά σας, όταν ασχολείσθε με τα φυτά σας.

Διατηρήστε τα λουλούδια σας.
Για να διατηρούντα τα λουλούδια σας περισσότερο, μην τα σφίγγετε πολύ μέσα στο βάζο. Όσο περισσότερο χώρο έχουν οι μίσχοι, τόσο πιο ωραία μένουν τα λουλούδια.

Λίπασμα από μπανανόφλουδες.
Μην πετάτε τις φλούδες από τις μπανάνες. Περιέχουν πολύ κάλιο και είναι εξαιρετικό λίπασμα για τις τριανταφυλλιές. Βάζετέ τις σε βάθος μερικών εκατοστών από το χώμα, γύρω από τα φυτά σας.

Τσουκνίδες. 
Οι τσουκνίδες οι οποίες βγάζουν άσπρα λουλούδια δεν τσιμπάνε, οι άλλες όμως προκαλούν έντονο εξάνθημα. Για να ανακουφισθείτε, τρίψτε το δέρμα δυνατά, με λίγο ξύδι.

Αρωματικά φυτά.
Πριν φύγετε για διακοπές, κόψτε σύρριζα τα αρωματικά φυτά σας (μαϊντανός κ.λπ.) και βάλτε τα στην κατάψυξη, ή ξηράνετέ τα. Στην επιστροφή σας, τα φυτά θα έχουν αποκτήσει και πάλι το αρχικό τους μέγεθος.

Φτιάξτε το δικό σας εντομοκτόνο, τρίβοντας τρεις σκελίδες σκόρδο, σε μισό λίτρο νερό. Αφήστε το να βράσει. Όταν κρυώσει το υγρό, μεταφέρετέ το σε ένα ψεκαστήρα και ψεκάστε τα φυτά σας.

Θέλετε να μοσχομυρίζουν τα συρτάρια και οι ντουλάπες σας;  Ράψτε  μικρά σακουλάκια από λινό ύφασμα και βάλτε μέσα μερικά αποξηραμένα ματσάκια από δυόσμο, μέντα ή βασιλικό.  Τοποθετείστε τα στα συρτάρια σας και το άρωμα των φυτών θα αναδύεται κάθε φορά που τα ανοίγετε και τα ρούχα σας θα μοσχομυρίζουν.

 

Σωτήρης Βρεττός

Facebook: Sotiris Vrettos
Website: svgardenshop.grΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι κάνουμε για να αποφύγουμε τις ανεπιθύμητες μυρωδιές σε διάφορα άδεια σκεύη

Τι κάνουμε για να αποφύγουμε τις ανεπιθύμητες μυρωδιές σε διάφορα άδεια σκεύη

Κατηγορία: Tips | Ανάρτηση: 03/06/2015

Οι περισσότεροι θέλουμε όταν αδειάσει ένα βαζάκι από μαρμελάδα να το φυλάξουμε για μελλοντική χρήση.[...]

περισσοτερα
5 ασυνήθιστες χρήσεις για φίλτρα καφέ

5 ασυνήθιστες χρήσεις για φίλτρα καφέ

Κατηγορία: Tips | Ανάρτηση: 04/06/2015

5 ασυνήθιστες χρήσεις για φίλτρα καφέ....[...]

περισσοτερα