11:30
Εξαφανίστε τα από την κουζίνα (Μέρος Α)

Εξαφανιστε τα απο την κουζινα (Μερος Α)

Ήρθε ο καιρός κάποια πράγματα να πάρουν πόδι από την κουζίνα σας. Θα είν αι επίπονο, αλλά πιστέψτε μας αξίζει!

Κατηγορία: Σπίτι | Ανάρτηση: 08/09/2015 | Συντάκτης: Ζωή Κέσκο

Χωρίς αμφιβολία στην κουζίνα περνάμε πολλές ώρες την ημέρα και γι αυτό το λόγο θα ήταν καλό και ιδιαίτερα σημαντικό να την κρατάμε καθαρή και «υγιείς». Υπάρχουν λοιπόν, σε αυτόν μας τον χώρο, κάποια «ύπουλα» πράγματα τα οποία μπορεί να είναι υπεύθυνα για την εξάπλωση των μικροβίων, μπορεί να σας αγχώνουν ή και να σας προκαλούν να φάτε παραπάνω. Σας παρουσιάζουμε κάποια πράγματα που είναι καιρός να εξαφανίσετε από την κουζίνα σας τώρα!

1. Βρώμικα σφουγγάρια

Τα σφουγγαράκια είναι λόγος αναπαραγωγής των μικροβίων και θα πρέπει να καθαρίζονται κάθε εβδομάδα. Μετά το πέρας των 8 εβδομάδων το πολύ, καλό θα ήταν να τα πετάξετε. Ο καλύτερος τρόπος να τα καθαρίσετε είναι να τα μουλιάζετε  για 5 λεπτά  σε διάλυμα χλωρίνης.

2. Επαναχρησιμοποιημένες σακούλες

Οι πλαστικές σακούλες που παίρνουμε από τα σούπερ μάρκετ και τις χρησιμοποιούμε συνέχεια, είναι πηγή βακτηρίων, τα οποία μεταφέρονται στο φαγητό σας, αν δεν το προέχετε. Μπορείτε να τις πλένετε για να είστε σίγουροι, αλλά μην τις χρησιμοποιήσετε πολλές φορές.

3. Το συρτάρι με τα περισσότερα σκουπίδια

Δεν ξέρεις που αρχίζει και που τελειώνει, αλλά με μερικά απλά κόλπα μπορείτε να το κάνετε να φαίνεται πιο συμμαζεμένο. Έτσι την επόμενη φορά που θα ψάχνεται για κάτι δεν θα χρειάζεται να βρίζετε από το πρωί μέχρι το βράδυ επειδή δεν θα το βρίσκετε.

4. Το κινητό σας

 Δε χρειάζεται κανείς να είναι επιστήμονες  για να ξέρει πως το κινητό τηλέφωνο είναι μια πηγή μικροβίων και βακτηρίων ταυτόχρονα. Ε δεν είναι σωστό να το έχετε την ώρα που μαγειρεύετε δίπλα σας, γιατί όλα αυτά πολύ εύκολα θα μεταφερθούν στο φαγητό σας.

5. Την τηλεόρασή σας

Μπορεί να είναι σκληρό, αλλά θα σας κάνει πολύ καλό. Μελέτες δείχνουν, πως αν την ώρα που τρώμε παρακολουθούμε τηλεόραση, ο εγκέφαλός μας δεν καταλαβαίνει πως τρώμε και μετά θέλουμε να φάμε και άλλο. Οπότε μακριά καλύτερα.

Πηγή: goodhousekeeping.comΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο άχαρο τσιμέντο.

Όχι άλλο άχαρο τσιμέντο.

Κατηγορία: Σπίτι | Ανάρτηση: 03/06/2015

Θέλουμε κτίρια όμορφα και όχι να μας πνίγουν.[...]

περισσοτερα
Οι καθρέφτες μεγαλώνουν τους μικρούς χώρους.

Οι καθρέφτες μεγαλώνουν τους μικρούς χώρους.

Κατηγορία: Σπίτι | Ανάρτηση: 04/06/2015

Ακόμα μία απόδειξη ότι oι καθρέφτες μεγαλώνουν τους μικρούς χώρους (φώτο) .!![...]

περισσοτερα