19:30
Προσεχώς στο... Μεξικό

Προσεχως στο... Μεξικο

Ο Fernando Romero παρουσιάζει τα σχέδια του «Museo Mazatlán» που θα κατασκευαστεί μέχρι το 2016...

Κατηγορία: Επαγγελματικός Χώρος | Ανάρτηση: 21/08/2015 | Συντάκτης: Γιώργος Πετρίδης

Ο Fernando Romero παρουσίασε τα σχέδια για το νέο μουσείο «Mazatlán»  που κατασκευάζει στην πόλη του Μεξικό. Οι νέες κτηριακές εγκαταστάσεις αποτελούν ένα πολιτιστικό ίδρυμα αφιερωμένο στη διάδοση της τοπικής κουλτούρας με μια ιστορική και ανθρωπολογική άποψη.

Ο χώρος που θα εκτείνεται βρίσκεται στο λιμάνι της πόλης Μαζατλάν και το σχήμα του είναι επηρεασμένο από το «μαργαριτάρι του Ειρηνικού». Το κτίριο ενσωματώνει ένα γεωδαιτικό θόλο, προκειμένου να φέρει δύο αντίθετους χώρους σε έναν. Ο σχεδιασμός διαθέτει ένα καμπυλωτό σώμα, που μοιάζει με ένα στρείδι με μαργαριτάρι στο κέντρο.

Η δομή του είναι κατασκευασμένη από χάλυβα, επιστρωμένο με ένα ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες υλικό. Τα μικρά ανοίγματα περιμετρικά λειτουργούν ως φίλτρο φωτός εντός του κτιρίου. Δεδομένου των πλημυρών της περιοχής η βάση του νέου μουσείου βρίσκεται σε μία υπερυψωμένη βάση προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτό το φαινόμενο. Τέλος στην πρόσοψη του κτιρίου υπάρχουν ενσωματωμένα φωτοβολταϊκά πάνελ. 

Στο εσωτερικό, οι κύριοι εκθεσιακοί χώροι βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο, ενώ παράλληλα υπάρχει μελέτη για χώρο σινεμά με δυνατότητα 350 θέσεων.

πηγή φωτογραφιών: designboom.comΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας όμορφος χώρος γραφείου???

Ένας όμορφος χώρος γραφείου???

Κατηγορία: Επαγγελματικός Χώρος | Ανάρτηση: 03/06/2015

Και όμως δεν είναι ένας όμορφος χώρος γραφείου σε ένα σπίτι..!!![...]

περισσοτερα
Γραφείο σε σπίτι σε Vintage Style

Γραφείο σε σπίτι σε Vintage Style

Κατηγορία: Επαγγελματικός Χώρος | Ανάρτηση: 04/06/2015

Ιδανικό για εργασία σε ωραία ατμόσφαιρα.[...]

περισσοτερα