18:00
Πλύνε σωστά τα πιάτα σου

Πλυνε σωστα τα πιατα σου

Σου παρουσιάζουμε τα 6 λάθη που κάνεις όταν χρησιμοποιείς το πλυντήριο πιάτων.

Κατηγορία: Tips | Ανάρτηση: 05/08/2015 | Συντάκτης: Ζωή Κέσκο

Πλέον το πλυντήριο πιάτων είναι μια απαραίτητη συσκευή μέσα στο σπίτι. Και χρόνο γλυτώνουμε, αλλά και λιγότερες δουλειές κάνουμε (ειδικά αν είμαστε λίγο τεμπέληδες). Όμως καθημερινά κάνουμε πολλά λάθη στη χρήση του, που έχει ως αποτέλεσμα ή να μην πλυθούν καλά τα πιάτα ή να χαλάσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Σου παρουσιάζουμε λοιπόν, τα 6 μεγαλύτερα λάθη που κάνετε όταν το χρησιμοποιείται, έτσι ώστε να είστε πιο προσεκτικοί την επόμενη φορά.

1. Το υπερφορτώνετε. Ναι καταλαβαίνουμε πως είναι πολλά τα πιάτα που πρέπει να πλυθούν και πως κάνετε ένα είδους οικονομίας με αυτόν τον τρόπο, αλλά δεν θα σας βγάλει πουθενά αυτό. Όταν τα πιάτα είναι κολλημένα το ένα με το άλλο, το νερό δεν τα φτάνει με αποτέλεσμα να μην πλυθούν καλά.

2. Τα τοποθετείτε λάθος. Βάλτε τα πιο βαριά σκεύη- πιάτα, στη μέση και βεβαιωθείτε πως τα μεγαλύτερα από αυτά, δεν μπλοκάρουν την είσοδο του νερού στα υπόλοιπα.

3.  Ρίχνετε το απορρυπαντικό μαζί με την συσκευασία. Με αποτέλεσμα το απορρυπαντικό να τελειώνει πολύ πιο γρήγορα, πριν ακόμη πλύνει όλα τα πιάτα.

4. Τοποθετείτε τα ποτήρια, στα «δοντάκια» που βρίσκονται στην κορυφή, έτσι ώστε να πιεστούν από τα υπόλοιπα και σπάσουν.

5.  Βάζετε ασημένια μαχαιροπίρουνα και ανοξείδωτα στο καλαθάκι. Αυτά τα δύο διαφορετικά υλικά , αντιδρούν το ένα με το άλλο, με αποτέλεσμα να διαβρωθούν.

6. Βάζετε ξύλινα ή βαμμένα στο χέρι αντικείμενα. Αυτό είναι σπάνιο, αλλά για να μην κλαίτε όταν τα βγάλετε, είπαμε να σας προειδοποιήσουμε…

Πηγή: goodhousekeeping.comΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι κάνουμε για να αποφύγουμε τις ανεπιθύμητες μυρωδιές σε διάφορα άδεια σκεύη

Τι κάνουμε για να αποφύγουμε τις ανεπιθύμητες μυρωδιές σε διάφορα άδεια σκεύη

Κατηγορία: Tips | Ανάρτηση: 03/06/2015

Οι περισσότεροι θέλουμε όταν αδειάσει ένα βαζάκι από μαρμελάδα να το φυλάξουμε για μελλοντική χρήση.[...]

περισσοτερα
5 ασυνήθιστες χρήσεις για φίλτρα καφέ

5 ασυνήθιστες χρήσεις για φίλτρα καφέ

Κατηγορία: Tips | Ανάρτηση: 04/06/2015

5 ασυνήθιστες χρήσεις για φίλτρα καφέ....[...]

περισσοτερα