11:30
Ένα χειροποίητο παγόβουνο στην αυλή του MoMix

Ενα χειροποιητο παγοβουνο στην αυλη του MoMix

Το Bob & Wendy βρέθηκε στον Κεραμικό και μίλησε με τους Count Zero και τους ιδιοκτήτες του μαγαζιού.

Κατηγορία: Επαγγελματικός Χώρος | Ανάρτηση: 30/07/2015 | Συντάκτης: Γιώργος Πετρίδης

Ένα χειροποίητο αιωρούμενο παγόβουνο ήρθε να… προσγειωθεί στην αυλή του MoMix Bar (Molecular Mixology) στο Γκάζι με στόχο να συμπληρώσει τις παροχές των τεχνικών μοριακής που απολαμβάνει ο καταναλωτής. Από το καθαρά industrial και θερμά φωτιζόμενο εσωτερικό χώρο του μαγαζιού, ο επισκέπτης βγαίνει σε μία αυλή που τον ταξιδεύει στο φουτουριστικό ψυχρό στοιχείο.

Το Bob & Wendy (bobandwendy.gr) βρέθηκε στον Κεραμικό και συνομίλησε τόσο με την κατασκευαστική ομάδα όσο και με τους ιδιοκτήτες του μαγαζιού.

 

«Είναι κάτι χειροποίητο, φτιαγμένο από το μηδέν, κρατώντας μόνο την αρχική ιδέα ότι θα είναι φουτουριστικό, neo teck, θα κάνει μία παραπομπή στα 70s και πάω απ΄ όλα θα φωτίζει την χώρο γιατί είναι και βασικό λειτουργικό στοιχείο πέρα από διακοσμητικό», αναφέρουν οι Βασίλης Δήμας (Μηχανικός Ηλεκτρολόγος) και Πέτρος Δερματάς (Σχεδιαστής Φωτισμού) από την ομάδα Count Zero (count-zero.org) που συμπλήρωσαν:

«Η ιδέα της κατασκευής για να γίνει πραγματικότητα χρειάστηκε περίπου ένα με ενάμιση μήνα, κατασκευαστικά καθαρά έκανε 2 εβδομάδες για να υλοποιηθεί. Δεν υπήρχε συγκεκριμένος τρόπος εφαρμογής. Σκεφτόμασταν βήμα-βήμα ξεχωριστά, το υλοποιήσαμε και προχωρούσαμε στο επόμενο. Θέλαμε να υπάρχει έντονα το ψυχρό στοιχείο σαν να μπαίνεις στο ψυγείο του εργαστηρίου. Με αυτό το σκεπτικό επιλέξαμε και τον περιμετρικό φωτισμό του χώρου».

Από την μεριά τους οι ιδιοκτήτες του MoMix Θοδωρής Κουτσόβουλος και Άρης Χατζηαντωνίου τονίζουν:

«Η συζήτηση ξεκίνησε από την ανάγκη να κάνουμε μία αλλαγή στον εξωτερικό μας χώρο, επενδύοντας στην ψυχολογία του φίλου, πελάτη, καταναλωτή.

Θέλαμε μία φουτουριστική διάθεση στο χώρο, διατηρώντας τα γήινα χαρακτηριστικά. Ναι μεν να είναι η τεχνολογία μέρος της εφαρμογής, αλλά να μην είναι ο πρωταγωνιστής. Έτσι συνεργαστήκαμε με την ομάδα Count Zero, όπως και με τον καλλιτέχνη Στάθη Γκεβρέκη (PR3) σχεδιάζοντας από κοινού την νέα φιλοσοφία και ψυχολογία της αυλής.

Το φυσικό στοιχείο της αυλής δένει με τις urban style κερκίδες, το funky τρισδιάστατο σχέδιο στους τοίχους και το πραγματικά τρισδιάστατο σχέδιο του μπαρ, οπότε σε επίπεδο design αποτελεί μία μοναδική καινοτομία».ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας όμορφος χώρος γραφείου???

Ένας όμορφος χώρος γραφείου???

Κατηγορία: Επαγγελματικός Χώρος | Ανάρτηση: 03/06/2015

Και όμως δεν είναι ένας όμορφος χώρος γραφείου σε ένα σπίτι..!!![...]

περισσοτερα
Γραφείο σε σπίτι σε Vintage Style

Γραφείο σε σπίτι σε Vintage Style

Κατηγορία: Επαγγελματικός Χώρος | Ανάρτηση: 04/06/2015

Ιδανικό για εργασία σε ωραία ατμόσφαιρα.[...]

περισσοτερα